ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

NA SAI KALO PAIDI ARISTOS BOYLEYTHS (GUMMY BEAR PARODY REMIX)

ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ

ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΞΕΦΤΙΛΑ??? ΠΑΡΤΕ ΚΟΣΜΕ!!!!!

Ο Βούγιας απελευθέρωσε τα παιδιά του Τάσου Κουράκη

ΒΙΝΤΕΟ:Η ΤΕΤΡΑΛΕΠΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΟΜΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ" ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ!



ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ":ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ ΣΕ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ!


ΤΙ ΕΓΙΝΕ,ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΓΑΛΕ;ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...ΚΙ ΕΧΑΣΕΣ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΣΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ!

ΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ "ΠΑΡΑΝΟΜΟ",ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ,ΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΥΡΕΙΑΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;


ΑΛΗΘΕΙΑ,ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΔΕΣ,ΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ...ΕΤΣΙ ΦΕΡΕΣΑΙ;


ΕΜΕΙΣ,ΛΕΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΤΕ:ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΥΣΙΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ,ΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΤΟΜΑ ΣΕ ΣΤΟΜΑ.


ΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ...ΒΟΘΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥ!

Νομιμοποίηση του Σοδομισμού;


Με έκπληξη διαβάζουμε αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να προβεί στην κατάρτιση συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο υπουργός δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης έχει ήδη συγκροτηθεί αρμόδια επιτροπή η οποία στις προσεχείς μέρες θα καταθέσει προτάσεις για το Σύμφωνο Συμβίωσης ατόμων του ιδίου φύλου.


Είναι πραγματικά άξιο απορίας το γεγονός πως φτάσαμε στη χώρα μας που καυχάται για την ελληνορθόδοξη παράδοση να νομιμοποιήσουμε το σοδομισμό.Δεν μας έφταναν τα τόσα αντίχριστα και ανήθικα νομοσχέδια που αποποινικοποίησαν τις εκτρώσεις, κατήργησαν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες και εξοβέλισαν από τα σχολεία το μυστήριο της ιεράς εξομολόγησης, έρχεται σε όλα αυτά να προστεθεί και η αποδοχή επισήμως από το ελληνικό κράτος της συμβίωσης ατόμων του ίδιου φύλου, δηλαδή της χειρότερης μορφής ανηθικότητας.Δεν αποκλείεται του χρόνου να νομιμοποιηθεί και η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Μιλάμε επομένως για πλήρη διαστροφή της ανθρώπινης φύσης.


Φρονούμε ,λοιπόν, ότι τόσο η επίσημη Εκκλησία αλλά και οργανώσεις, σωματεία ακόμα και ο απλός λαός οφείλουν να αντιδράσουν από κοινού ώστε να εμποδιστεί η εφαρμογή του συγκεκριμένου νομοθετήματος και να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση που δείχνει να ακολουθεί πιστά και απαρέγκλιτα το σχέδιο της Νέας Εποχής και του διεθνούς Σιωνισμού.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ Ο ΚΟΥΒΕΛΟΣ, Η “ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ” ΚΑΙ Η COSCO;



ΣΤΗΝΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ



Η ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ "ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ" ΚΑΙ ΣΤΗΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ COSCO


Συνεργασία στρατηγικής σημασίας ΕΛΓΕΚΑ - COSCO

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 100% ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Α.Ε.» ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. «LOGISTICS SERVICE HELLAS Α.Ε.» (LSH A.E.)

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ


ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ


ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ


ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΑ ΛΕΝΕ


Η ΝΤΟΡΑ ΤΙ ΛΕΕΙ;


ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ


Ο ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ΤΑ ΛΕΕΙ

ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΠΟΤΕ




ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ομολογία του απόστρατου Τούρκου Στρατηγού Sabri Yirmibeşoğlu «Εμείς καίγαμε τα τζαμιά στην Κύπρο»



Όσο και αν κάποιοι υποστηρικτές της ελληνοτουρκικής φιλίας θέλουν να μας πείσουν ότι οι Τούρκοι δεν αποτελούν πια απειλή για το ελληνικό Έθνος και ότι δεν θα πρέπει να τους βλέπουμε με καχυποψία θα πρέπει να νοιώθουν πραγματικά αμηχανία και ντροπή μετά από αυτά που ομολόγησε ο Τούρκος Στρατηγός Sabri Yirmibeşoğlu.



Ο Τούρκος στρατηγός εν αποστρατεία, πρώην γενικός γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και αρχηγός της Ειδικής Υπηρεσίας Πολέμου του στρατού, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο «Habertürk», παραδέχθηκε ότι η υπηρεσία του φέρει την ευθύνη για την ανατίναξη και καταστροφή πολλών τεμενών στην Κύπρο κατά την θλιβερή περίοδο 1950-1970.
 
Ο Στρατηγός έκανε αυτές τις αποκαλύψεις άθελα του πάνω στην προσπάθεια του ιδίου να διαψεύσει προηγούμενη δημόσια ομολογία του, που είχε πραγματοποιηθεί το 2006, ότι το πογκρόμ των Σεπτεμβριανών το 1955 εις βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης ήταν έργο της Διεύθυνσης Ειδικού Πολέμου.



Όπως δήλωσε ο Στρατηγός Sabri Yirmibeşoğlu «Με σκοπό να ενισχύσουμε την αντίσταση του τουρκοκυπριακού λαού προβήκαμε σε δολιοφθορές. Π.χ. κάψαμε τεμένη» .


Στην Κύπρο αυτό ήταν δικό μας έργο. Εμείς κάψαμε τα τεμένη». Ο Τούρκος στρατηγός επεξήγησε την λογική πάνω στην οποία βασίστηκε η δράση της Επιτροπής Μελέτης Στρατιωτικής Κινητοποίησης η οποία ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας 1950 και η οποία αντικαταστάθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Πολέμου το 1971.


Σύμφωνα με τον στρατηγό Sabri Yirmibeşoğlu, η συγκεκριμένη επιτροπή, στήριξε τη δράση της στην εξής απλή στρατηγική: «Με σκοπό να κινητοποιηθεί ο λαός, η επιτροπή προχώρησε σε δολιοφθορές και στη συνέχεια επέρριψε τις ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Αυτός ήταν ο κανόνας διεξαγωγής των ειδικών επιχειρήσεων. Στην Κύπρο κάψαμε τεμένη».


Μπροστά σε αυτές τις αποκαλύψεις ομάδα της τουρκοκυπριακής κοινότητας που επιθυμεί να ριχτεί φως στα γεγονότα της περιόδου αυτής ζητά τη διεξοδική έρευνα για τη συμμετοχή τουρκικών και τουρκοκυπριακών παραγόντων στα εγκλήματα της περιόδου 1950-1970.


Επισημαίνεται ότι αρκετοί από τους προοδευτικούς «αυτομαστιγόμενους» Έλληνες αναλυτές και δημοσιογράφους στην Ελλάδα και στην Κύπρο κατηγορούσαν τους ελληνοκύπριους για αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις δικαιολογώντας και επιβεβαιώνοντας την τουρκική προπαγάνδα.


Σήμερα σε ένα άλλο μέρος του ελληνισμού στην Θράκη κάποιοι στο πρόσφατο παρελθόν προσπάθησαν να κάψουν τζαμιά και να καταστρέψουν μουσουλμανικά νεκροταφεία.


Οι ανυποψίαστοι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες εξαγριώνονται στο άκουσμα αυτών των ειδήσεων όπως εξαγριώνονταν και ο κάθε θρησκευόμενος και σοβαρός άνθρωπος με αξίες και ήθος. Μόνο που και σε αυτή την περίπτωση όλοι μας θα πρέπει να είμαστε πιο υποψιασμένοι και πιο επιφυλακτικοί γιατί το τελευταίο πράγμα που η ελληνική Πολιτεία και οι χριστιανοί πολίτες της περιοχής θα ήθελαν είναι η επανάληψη των γεγονότων των αρχών της δεκαετίας του 1990.


Για αυτό ας μην προστρέξουν οι γνωστοί οπαδοί της συμμαχίας των προθύμων να υιοθετήσουν ανάλογες θέσεις που είχαν υιοθετήσει ορισμένοι κύπριοι συνάδελφοι τους διότι πρόσφατα οι κάτοικοι της Θράκης ήρθαν αντιμέτωποι με τις πράξεις ακραίων εθνικιστικών τουρκικών κύκλων που δρουν στην ελληνική Θράκη.


Μόλις πριν από δύο μήνες οι πυρήνες αυτοί είχαν αφήσει τα σημάδια τους σε κεντρικούς τοίχους στο χωριό Αρίσβη στα ανατολικά του Νομού Ροδόπης γράφοντας συνθήματα όπως «Έλληνες έξω από την Θράκη».

Τον περασμένο Ιανουάριο επίσης στο ίδιο χωριό της Ροδόπης στην Αρίσβη, άγνωστοι ζωγράφισαν την «σημαία της τουρκικής δημοκρατίας της δυτικής Θράκης» στον τοίχο εγκαταλειμμένου κτιρίου που βρίσκεται στην παλαιά εθνική οδό Κομοτηνής Αλεξανδρούπολης.


Η ομολογία του Τούρκου Στρατηγού θα πρέπει να αποτελέσει το παράδειγμα για μερικούς "αφελείς" συμπολίτες μας στη Θράκη για το τι μπορεί να πράξει η «μητέρα» πατρίδα για την επίτευξη των γεωπολιτικών της στόχων.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε αυτά που είχε γράψει στο βιβλίο του ο Νταβούτογλου, ότι «ακόμα και αν δεν υπήρχαν τουρκοκύπριοι στην Κύπρο εμείς θα έπρεπε να είχαμε θέσει το κυπριακό πρόβλημα».




Αυτά για να θυμόμαστε ποιοι είναι οι «φίλοι και σύμμαχοι μας» Τούρκοι.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΟΣΑ ΕΙΠΕΝ Ο κ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!


Αν όντως ο κ. Πάγκαλος είπε, όσα έχουν δημοσιογραφικώς μεταδοθή, περί της Αγίας Σοφίας, τότε επιτρέψτε μου να τα θεωρήσω σαν μια μορφή προδοσίας του Ελληνισμού῾ των δικαίων και δικαιωμάτων του Ελληνισμού!



Όχι, Κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβερνήσεως, ο Ελληνικός Λαός δεν σας έδωσε το δικαίωμα να ξεπουλήσετε την Αγιά Σοφιά, το Όραμα της ψυχής μας. Εμείς τρέφουμε μέσα μας την βεβαιότητα, ότι "πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θάναι!" Ναι, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ πάλι ΔΙΚΑ ΜΑΣ!


Η ΕΙΔΗΣΗ:


Από την Σμύρνη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Μνημονίου δήλωσε σχετικά με την απόπειρα τέλεσης λειτουργίας στην Αγιά Σοφιά:

«Ο κ. Σπύρου έχει πει τα σχέδιά του εδώ και αρκετό καιρό και έχει αποδοκιμαστεί τόσο από τον ελληνικό Τύπο όσο και από Έλληνες πολιτικούς. Η Αγιά Σοφιά δεν ανήκει ούτε στους Τούρκους ούτε στους Έλληνες. Ανήκει στον πολιτισμό της ανθρωπότητας και γι΄ αυτό έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UΝΕSCΟ. Η συγκίνηση που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στην Αγία Σοφία είναι ίδια, είτε είναι Τούρκοι, είτε Έλληνες, είτε Αφρικανοί, είτε Κινέζοι».

Είπε και άλλες… παγκαλιές βεβαίως όπως ότι πρέπει να αποφεύγεται η δαιμονοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ότι όταν επισκέπτεται την Τουρκία καταλαβαίνει πόσο μεσογειακός λαός είναι ο τουρκικός, καθώς και όταν επισκέπτονται οι Τούρκοι την Ελλάδα καταλαβαίνουν πόσο ανατολίτες είναι οι Έλληνες.


Αυτά φέρεται να είπε ο κ. Πάγκαλος! Ερωτώ λοιπόν κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο Έλληνα: μήπως εβάλαμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα; Η Αγιά Σοφιά βεβαίως δεν ανήκει στούς Τούρκους! Διότι αυτοί είναι οι ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ της! Ανήκει όμως στούς Έλληνες, οι οποίοι και την εσχεδίασαν και την ανοικοδόμησαν και την εχρησιμοποίησαν! Όπως στους Έλληνες ανήκει επίσης και ο Παρθενών!

Οι πρό Χριστού Έλληνες ήσαν θεοσεβείς, γι αυτό, τιμώντας το Θεό, όπως τότε Τον επίστευαν, έκτισαν τον Παρθενώνα σαν τόπο λατρείας του Θεού των!

Οι μετά Χριστόν Έλληνες ήσαν επίσης θεοσεβεἰς, γι αυτό καί κατά την διάρκεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας έκτισαν Ναό, αφιερωμένο στην του Πανσόφου Θεού Σοφία!


Οι σύγχρονοι Έλληνες, οι της μετα-νεωτεριστικής και της Νέας Εποχής οπαδοί, έχουν θεοποιήσει το ...μυαλό τους! Γι αυτό καί κατα καιρούς μερικοί απ αυτούς, εντελώς άσκεπτα, εξαπολύουν μερικές χονδροκομμένες ......ανοησίες. Αισθάνομαι ντροπή για λογαριασμό τους!


Παρθενών λοιπόν καί Αγιά Σοφιά είναι τα δυό μοναδικά διαχρονικά Σύμβολα του ρωμαλέου ελληνικού πνεύματος, χαρισμένα στην Ανθρωπότητα για να τα χαίρεται και να τα θαυμάζει! Είναι όμως ελληνικά κατορθώματα. Ανήκουν στους Έλληνες!


Με την ευκαιρία αυτή ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο κ. Chris Spyrou, διότι με την ηρωϊκή πρωτοβουλία του ανέδειξε το ζήτημα της Αγίας Σοφίας. Τώρα πια πιστεύουμε ότι η Αγιά Σοφιά πολύ γρήγορα, θέλουν ή δέν θέλουν οι Τούρκοι, θα δοθῆ στους Ορθοδόξους Χριστιανούς, στούς οποίους και ανήκει. Στο σημείο αυτό ο εξ Αμερικής ΕΛΛΗΝΑΣ κ. Σπύρου υπήρξε ΠΡΟΦΗΤΗΣ! Ενώ ο κ. Πάγκαλος εμφανίσθηκκε ΑΡΝΗΤΗΣ της Αγίας Σοφίας!

Καθώς η Ελλάδα μας σταδιακά, πλήν όμως με σταθερά βήματα, αφελληνίζεται και απο-ορθοδοξοποιεῖται, διερωτώμαι: Μήπως άραγε ο Ελληνισμός μέλλει να σωθή από τούς εκτός συνόρων απανταχού Έλληνες, οι οποίοι καί καλύτεροι χριστιανοί είναι καί γνησιώτεροι Έλληνες;

ΠΗΓΗ: http://mkka.blogspot.com/2010/09/blog-post_24.html





Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Θεία Λειτουργία στην Αγία-Σοφία το 1919

«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση.........




«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.»

Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τι μας ετοιμάζουν με το ΔΝΤ

Άδειες για πετρελαϊκές έρευνες στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο εντός ελληνικής ΑΟΖ εκδίδει η Τουρκία



Η κούρσα για το ενεργειακό «Ελ Ντοράντο» του Αιγαίου και της της Ανατολικής Μεσογείου (όπως γράφει και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος που κυκλοφορεί) ξεκίνησε, αλλά για την ώρα τρέχει μόνη της η Τουρκία, απειλώντας όπως να πυροδοτήσει γενικευμένη ελληνοτουρκική κρίση: Η Turkiye Petrolleri Anonim Ortakligi/TPAO ολοκλήρωσε σε μόλις δύο μήνες (Ιούλιος-Αυγουστος) τις πρώτες τρεις διαγωνιστικές φάσεις που θεωρούνται απαραίτητες για να θεμελιώσουν ερευνητικά δικαιώματα ξένοι πετρελαικοί όμιλοι στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο!


Πρακτικά με βάση τα όσα ισχύουν διεθνώς κάτι τέτοιο θα έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο έως το πρώτο τρίμηνο του 2012. Η κίνηση αυτή της TPAO εξηγεί και την πορεία του «Πίρι Ρέϊς» τον περασμένο Ιούλιο στην Ανατολική Μεσόγειο: Στις 10 Αυγούστου έληξε η προθεσμία του διεθνούς διαγωνισμού για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών (τριών διαστάσεων) σε θαλάσσια περιοχή 1.100 χλμ, η οποία βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και βέβαια εντός της (δυνητικής) ελληνικής ΑΟΖ (λέμε δυνητικής γιατί ενώ λέμε ότι η υφαλοκρηπίδας μας φτάνει στα βάθη της ανατολικής Μεσογείου ... διστάζουμε να ανακηρύξουμε ΑΟΖ!) στην Ανατολική Μεσογείο.

Η ερευνα του «Πϊρι Ρέϊς» τελικά αποσκοπούσε σε αυτό ακριβώς: Να χαρτογραφήσει τον βυθό εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και να δημιουργήσει βάση δεδομένων για τον διαγωνισμό της ΤΡΑΟ. Η μη παρεμπόδιση του "Πϊρι Ρέϊς"¨από ελληνικής πλευράς αποδεικνύεται ότι έχει ολέθρια αποτελέσματα για τα ελληνικά συμφέροντα: Εκλήφθηκε διεθνώς ως μήνυμα διάθεσης συνδιαλλαγής της ελληνικής πλευράς ή αδιαφορίας της για τα κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου. από τις ξένες εταιρείες. Την ίδια στιγμή η Άγκυρα, όπως γράφει με λεπτομέρειες η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ (χάρτες με τις «θερμές» περιοχές και τον νυν και μελλοντικό συσχετισμό ισχύος στην περιοχή, δημοσιεύονται στο ίδιο άρθρο), οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ενισχύουν τις αεροπορικές και ναυτικές βάσεις της στη νότια Τουρκία στις ακτές της Ανατολικής Μεσογείου.


Ο κρατικών συμφερόντων πετρελαικός όμιλος ΤΡΑΟ (από τους μετόχους της είναι και το Τουρκικό Ταμείο Στρατού) πέτυχε να ολοκληρώσει μέσα στον Ιούλιο, πολύ ενωρρίτερα από τις 20 Αυγούστου για την οποία μίλαγε η τουρκικ ΝΟΤΑΜ την διαδικασία για τη χαρτογράφηση του βυθού στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ σε μία ανάλογη κίνηση είχε προβεί το «Τσεσμέ» στο Βόρειο Αιγαίο.


Η επόμενη κίνηση της Άγκυρας είναι να «παραχωρήσει» άδειας για έρευνες σε αυτές τις περιοχές. Μία τέτοια κίνηση θα είχε δύο μείζονα απότελέσματα: Η ελληνική πλευρά θα βρισκόταν σε μειονεκτική θέση, ανάλογη με αυτ΄που βρέθηκε η Τουρκία, όταν η Κύπρος πρόλαβε και παραχώρησε άδειες έρευνας κα εκμετάλλευσης στην δική της ΑΟΖ. Δηλαδή θα έχουμε δημιουργία τετελεσμένων. Δεύτερον θα έχουμε μία διαρκή εστία κρίσης.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Zητήθηκε αναδιάρθρωση του χρέους των 110 δισ. της τρόϊκας! - Μέχρι το 2016 υπό το ΔΝΤ η χώρα!


Αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση χθες το βράδυ δια του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ζήτησε πρακτικά αναδιάρθρωση του χρέους των 110 δισ. ευρώ της οικονομικής βοήθειας που έχει συμφωνηθεί να δοθεί στην Ελλάδα, μόλις τέσσερις μήνες μετά την υπογραφή του Μνημονίου! Αυτό σημαίνει παράταση της ξένης κατοχής στην χώρας από την τρόϊκα μέχρι το 2016 το ολιγότερο! Το άτυπο, αλλά πραγματικό αίτημα συζητήθηκε χθες το βράδυ στην συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με τον γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε στο Βερολίνο, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του defencenet.gr.



Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τρία πράγματα: Το ένα ήταν η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής μέχρι το 2016 (καθυστέρηση έναρξης εξόφλησης και παράταση του χρόνου ολόκληρωσης) το δεύτερο η πρόσθετη οκονομική ενίσχυση αν χρειαστεί και το τρίτο ήταν να δεσμευεθεί με δημόσια δήλωσή της η τρόϊκα μέχρι το τέλος της χρονιάς ότι θα το πράξει αυτό, έτσι ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω πιέσεις στο ήδη επιβαρυμένο οικονομικό κλίμα σε βάρος της Ελλάδας διεθνώς. Ήδη το θέμα έχει συζητηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Από την άτυπη, αλλά ουσιαστική αίτηση αναδιάρθωσης χρέους λείπει το στοιχείο του «haircut» δηλαδή του «κουρέματος» των τόκων ή μέρους του δανείου, αλλά αυτό κρίνεται εξαιρετικά πρόωρο να συζητηθεί τώρα. Για τους γνωρίζοντες αυτό ήταν κάτι απόλυτα αναμενόμενο: Ρίχνουν για άλλη μια φορά στην πλάτη των Ευρωπαίων φορολογουμένων τις επισφάλειες των μεγάλων ξένων τραπεζών που άπληστα δάνεισαν τη χώρα.


Και πρακτικά αναδιαρθρώνουν το χρέος, ξεπληρώνοντας με τα λεφτά των Ευρωπαίων τις ξένες τράπεζες. Μάλιστα, είναι άγνωστο αν αυτά τα 110 ή 150 ή όσα τελικά χρήματα δοθούν στις ξένες τράπεζες με τον μανδύα της "βοήθειας προς την Ελλάδα" θα επιστραφούν στους Ευρωπαίους δανειστές...


Πάντως, άλλη λύση δεν υπήρχε πέρα από την αναδιάρθρωση του πρωτογενούς χρέους. Αυτό σίγουρα θα είχε μεγάλες επιπτώσεις, αφού τεχνικά θα σήμαινε "πτώχευση" έστω και ελεγχόμενη. Με το να επιλέξουν αναδιάρθρωση του δευτερογενούς χρέους (το οποίο φυσικά και ήταν αδύνατον να αποπληρωθεί εντός μόλις μίας τριετίας, αφού ζητούσαν να εξοφλήσουμε τα 110 δισ. και τον τόκο εντός μίας τριετίας όταν τα 300 δισ. τα είχαμε δανειστεί σε διάστημα 30 ετών!), ας πούμε ότι θεωρείται το "μικρότερο κακό", αλλά δεν λύνει το πρόβλημα αν συνολικά δεν έχουμε διαγραφή ("haircut") σε ποσοστό τουλάχιστον 20% του συνολικού δανεισμού και των τόκων. Απλά πράγματα...


Οπως έγινε σαφές μετά το road show του Γ.Παπακωνσταντίνου την περασμένη εβδομάδα, το συζητούμενο σενάριο παράτασης θα έχει βασικά τη μορφή της καθυστέρησης εξόφλησης του δανείου της τρόικας κατά 2-3 χρόνια, σε σχέση με τα συμφωνηθέντα βάσει του Μνημονίου. Συγκεκριμένα, εξετάζεται η καθυστέρηση έναρξης της εξόφλησης αλλά και η παράταση του χρόνου ολοκλήρωσής της.


Ετσι, οι δύο χρονιές στις οποίες συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο βάρος με βάση τα σημερινά δεδομένα, το 2014 και το 2015, όταν οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας θα εκτιναχθούν από τα 50 δισ. ευρώ σε πάνω από 70 δισ. ευρώ, θα υπάρξει μεγάλη ελάφρυνση, έως και 35 δισ. ευρώ. Αυτά όλοι τα γνώριζαν από την αρχή. Το ζήτημα είναι πως θα αντέξει αυτή την «χημειοθεραπεία» η ελληνική οικονομία η οποία δείχνει κάτι παραπάνω από σαφή τα ίχνη της κατάρρευσης.

Μέσα σε όλα αυτά όμως υπάρχει και η πολιτική διάσταση που είναι εξίσου σοβαρή ή ακόμα σοβαρότερη: Βάσει των χθεσινοβραδινών εξελίξεων η χώρα μα αίτημα της κυβέρνησης αναμένεται να μείνει υπό την κατοχή του ΔΝΤ μέχρι το έτος 2016, τουλάχιστον! Και όλα αυτά ενώ πριν ελάχιστες εβδομάδες απο κοινού ΔΝΤ και κυβέρνηση συζητόύσαν δήθεν την έξοδο της χώρας στις αγορές το 2011! Πρόκειται για άλλη μία παταγώδη διάψευση των ισχυρισμών του ΔΝΤ. Πάντως το τελευταίο έχει ήδη δεχθεί την αναδιάρθρωση των 110 δις.


Μετά την ρύθμιση για την περαίωση, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι η υστέρηση των εσόδων θα περιοριστεί ώς το τέλος του χρόνου κάτω από το 1,5 δισ. ευρώ, όπου είχε διαμορφωθεί το οκτάμηνο Ιανουαρίου Αυγούστου και το έλλειμμα θα κλείσει στα προβλεπόμενα από το Μνημόνιο επίπεδα κάτι που είναι πρακτικά αδύνατο.


Το ζήτημα είναι ότι όλος αυτός ο αγώνας για εξόφληση των ξένων τραπεζών χωρίς να γίνει σε αυτές απ’ευθείας η αίτηση αναδιάρθρωσης εξαντλεί την χώρα σε εθνικό επίπεδο. Το πρόγραμμα αμυντικών επενδύσεων που ήδη έχει μείνει πίσω πέντε χρόνια δεν αναμένετια να ξεκινήσει πριν το τέλος του 2011. Το ηθικό του πρσωπικού λόγω της οικονομικής αφαίμαξης που υφίσταται, βρίσκεται στα κατώτατα επίπεδά του. Και η απώλεια εθνικής κυριαρχίας και ελέγχου είναι κάτι παραπάνω από απειλή...

Mabrogialoyros ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ

Ζουράρις - Νατσιός τι διδάσκεται στα σχολεία

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Χρυσοπληρώνουμε τον καθηγητή του Καίμπριτζ Πώλ Κάρτλετζ για να μας λέει οτι οι Σπαρτιάτες ήταν φανατικοί παιδεραστές!


Με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων και γενναιόδωρη χρηματοδότηση του ελληνικού κράτους, το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης απέκτησε «έδρα Αρχαίας Ελληνικής Δημοκρατίας». Τα εγκαίνια της νέας έδρας στο φημισμένο αυτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο έκανε την περασμένη εβδομάδα ή πρόεδρος της βουλής κ. Άννα Ψαρουδα - Μπενάκη, παρουσία επιφανών εκπροσώπων της ελληνικής ομογένειας και πολλών Ελλήνων, που ταξίδεψαν από την Ελλάδα.



Ή είδηση όμως βρίσκεται άλλου: Όπως μας ενημέρωσε η κρατική τηλεόραση, ως καθηγητής της «έδρας Αρχαίας Ελληνικής Δημοκρατίας» επελέγη ο διάσημος καθηγητής ελληνικής ιστορίας στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Καίμπρίτζ, ΠΩΛ ΚΑΡΤΛΕΤΖ.


Ό μισθός που θα του δίνει το ελληνικό κράτος για να διδάσκει δημοκρατία στα


Αμερικανάκια δεν έγινε γνωστός, άλλα πρέπει νά πρό κειται για αστρονομικό ποσό: Ό Πώλ Κάρτλετζ είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους ιστορικούς διεθνώς. Τον χρησιμοποιεί συνεχώς στα ντοκιμαντέρ του το «History Channel» και στις ταινίες του τό Χόλλυγουντ...




ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΒΑΣΙΛΙΑΣ Ο ΚΟΥΤΣΟΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ


Μέχρις εδώ όλα καλά. Ουδείς εχέφρων άνθρωπος μπορεί να διαφωνήσει ότι ό κ. Κάρτλετζ είναι επιφανής καθηγητής, αν και η ειδικότατης του δεν είναι ακριβώς η Αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία, άλλα οι Σπαρτιάτες και ό Μέγας Αλέξανδρος. Άλλωστε, τα δυο βιβλία του έχουν γίνει παγκόσμια «μπεστ-σέλλερ» κάι τον έχουν κάνει πάμπλουτο. "Έχουν κυκλοφορήσει και στα ελληνικά μαζί με το πρώτο του βιβλίο για τους «Ελληνες», το όποίο πρωτοβγήκε στα αγγλικά το 1993.


Ας δούμε, λοιπόν, τί πιστεύει ό πολύς κύριος Πώλ Κάρτλετζ για τους αρχαίους προγόνους μας, μιας και ή βουλή των Ελλήνων τον επέλεξε και τον χρυσοπληρώνει, για να διδάσκει δημοκρατία στα Αμερικανάκια. Άς ξεκινήσουμε με το κορυφαίο του «μπεστ-σέλλερ», δηλαδή τους «Σπαρτιάτες».


Στην σελ. 71 μαθαίνουμε Οτι «ή περίφημη γιορτή των Σπαρτιατών, τα Ύακίνθεια, ήταν μία καθαρά ομοφυλοφιλική γιορτή, προς τιμήν του όμορφου έφηβου Υάκινθου που ερωτεύθηκε τρέλα ό Απόλλων».


Στην σελ. 85 διαβάζουμε ότι «ή παιδεραστία στην αρχαία Σπάρτη ήταν αναμφίβολα σεξουαλική, Οπου ό εραστής ονομαζόταν «είσπνήλας» καί ό ανήλικος ερωμένος «άϊτας». Σε πολλές σελίδες μαθαίνουμε ότι «οι Σπαρτιάτες ήσαν αθεράπευτα εθισμένοι στην παιδεραστία» άλλα στην σελ. 274 ό κ. Κάρτλετζ μας πληροφορεί ότι «ή σεξουαλική σχέση περιοριζόταν στον περίφημο «διαμηρισμό», ώστε ό ανήλικος να άποκομίξη μικρή μόνο ηδονή και να μήν κατάληξη παθητικός ομοφυλόφιλος!..,»


Φυσικά, κατά την γνώμη του «ό Ιερός Λόχος των Θηβαίων (σελ. 310) ήταν 150 ζευγάρια εραστών και ερωμένων, ένω οι Σπαρτιάτες λάτρευαν τον χορό και χόρευαν πολλούς αισχρούς χορούς που σοκάριζαν τους ύπόλοιπους Έλληνες».


Στην σελ. 40 ό κ. Κάρτλετζ μας ενημερώνει ότι «στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε ή γενική φήμη «οτι οί Σπαρτιάτες έκαναν ανταλλαγή συζυγών, άλλα αυτό σήμερα είναι πολύ δύσκολο να αποδειχτεί. 'Επίσης, οί υπόλοιποι Ελληνες θεωρούσαν τις Σπαρτιάτισσες «εύκολες», κρυφομητρομανείς και ίσως πόρνες (σελ. 292)»!


Τρομερά είναι όσα ισχυρίζεται ό «επιφανής» καθηγητής του Κέμπριτζ για τον κορυφαίο Σπαρτιάτη βασιλιά, τον περίφημο Άγησίλαο (σελ 47, 272 και έξης): «Ο Αγησίλαος ήταν το «τέκνο» του πανίσχυρου Σπαρτιάτη στρατηγού Λυσάνδρου που κυρίευσε την Αθήνα. Δεν θα γινόταν ποτέ βασιλιάς γιατί ήταν κουτσός, άλλα τον επέβαλε ό Λύσανδρος για να διοικεί την Σπάρτη μέσω του «τέκνου» του»!


ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΕ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΝΤΑΒΙΝΤ


6) Φυσικά, ισχυρίζεται ό ακριβοπληρωμένος καθηγητής (σελ. 230) «στην Σπάρτη δεν υπήρχε νόμος για την μοιχεία, διότι όλοι το κάνανε ελευθέρα!» Στην σελ. 161 μαθαίνουμε οτι «παρά την αυστηρή τους εκπαίδευση οί Σπαρτιάτες έδωροδοκουντο ευκολότερα άπο τους υπόλοιπους Έλληνες, ένω ήσαν οι μόνοι που υποδούλωναν Έλληνες (τους περίφημους είλωτες), ενώ οί Αθηναίοι και οι άλλοι υποδούλωναν βαρβάρους».


Στις σελ. 166 και 332 μαθαίνουμε οτι «ο ήρωας των Θερμοπυλών Λεωνίδας ήταν προικοθήρας και καθυστερούσε να νυμφευθή για να μεγαλώσει ή άνηψιά του ή Γοργώ, την οποία τελικά έκανε γυναίκα του».


Περιττό να πούμε οτι «ή αιμομιξία στους Σπαρτιάτες», κατά τον Κάρτλετζ, «πήγαινε σύννεφο».


Τέλος στις σελ. 151 και 172, ό κ. Κάρτλετζ απομυθοποιεί τις Θερμοπύλες γράφοντας. «Ό Λεωνίδας έμεινε τελικά με 300 γιατί απλούστατα οι υπό λοιποι "Ελληνες λιποτάκτησαν»! Επίσης, «ό Λεωνίδας ήλθε στις Θερμοπύλες να θυσιαστή, Οχι γιατί αγαπούσε την "Ελλάδα, αλλά γιατί υπήρχε χρησμός του Μαντείου των Δελφών που έλεγε ότι πρέπει να θυσιαστή ένας Σπαρτιάτης βασιλιάς για να σωθεί ή Σπάρτη από τους Πέρσες». Στην σελ. 344 υπάρχει ένα φοβερό υπονοούμενο--


Ό περίφημος πίνακας «Λεωνίδας» του Γάλλου ζωγράφου του 18ου αιώνος Ζάκ-Λουι Νταβίντ, ό όποιος κοσμεί σήμερα το Λούβρο, εί ναι ενα αριστούργημα για τον έξης λόγο: «Διότι και ο ίδιος ό Νταβίντ ήταν ομοφυλόφιλος, άρα γνώριζε πώς νά ζωγραφίσει τα γεμάτα ερωτισμό σώματα των Σπαρτιατών πού πολέμησαν ημίγυμνοι τους Πέρσες στις Θερμοπύλες»!



θα χρειαζόμουν τις σελίδες ενός περιοδικού για να σας περι γράψω επιγραμματικά τί γράφει ό κ. Πώλ Κάρτλεζ στα δύο άλλα βιβλία του που μνημόνευσα προηγουμένως. Στους «Ελληνες» μας πληροφορεί Οτι (αντίθετα απο οτι ισχυρίζεται ο Ηρόδοτος» «ή γενετική ομοιογένεια των αρχαίων Ελλήνων είναι ένας πελώριος μύθος». Είναι σαν να λέμε ότι ήταν φυλετικά ομοιογενείς οί Χριστιανοί έτη Βυζαντίου. Επίσης (σελ. 25) μαθαίνουμε άκουσον άκουσον οτι «ή ελληνική γλώσσα είναι "νεκρή"»!!!


Στον «Αλέξανδρο» ό κ. Κάρτλετζ μας διαβεβαιώνει οτι «ή περίφημη σχέση Μ. Αλεξάνδρου - 'Ηφαιστίωνος ήταν σίγουρα σεξουαλική, αν και δεν μπορούμε να πούμε οτι ό Μέγας Αλέξανδρος ήταν ομοφυλόφιλος. Απλώς, είχε παραιτηθή άπο τις ετεροφυλόφιλες σεξουαλικές σχέσεις και αντί να απολαμβάνει τις γυναίκες, απολάμβανε το χτίσιμο νέων πόλεων».


Αυτές είναι εν συντομία οι απόψεις του ... διαπρεπούς καθηγητού του Κεμπριτζ κ. Πώλ Κάρτλετζ, που ή ελληνική βουλή επέλεξε και χρυσοπληρώνει για να διδάσκει στην «έδρα Αρχαίας 'Ελληνικής Δημοκρατίας» του Πανεπιστημίου της Νέας 'Υόρκης. Αιδώς!!! Αλλά το ερώτημα είναι: Άν υποθέσουμε πώς έχει δίκιο ό κ. Κάρτλετζ στους ανιστόρητους και ανθελληνικούς αυτούς ισχυρισμούς του, γιατί δέν διδάσκουμε τις ...έπιστημονικές του απόψεις και στα ελληνικά σχολεία, νά γελάσει ό κάθε πικραμένος.

ΠΗΓΗ:http://greek-times.blogspot.com

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΙ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΡΟΚΦΕΛΕΡ;




































Ένα έγγραφο-ντοκουμέντο σχετικά με τη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ από τον Ροκφέλερ, το 1974 Tο μεταπολιτευτικό σκηνικό στην Ελλάδα, ούτε διαυγές είναι, ούτε εμπνέει εμπιστοσύνη.



Ο παλαιός πολιτικός κόσμος - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - έσβησε, και ο καινούργιος που εμφανίστηκε, δεν είχε καμμία σχέση με τους παλαιούς άρχοντες και πατριώτες της πολιτικής ζωής. Διάφορα σκοτεινά κέντρα - εκτός και εντός Ελλάδος - είχαν εργασθεί από μακρού χρόνου, ώστε να κυριαρχήσουν στο προσκήνιο πρόσωπα και κόμματα πρόθυμα για συνεργασία με την "νέα τάξη πραγμάτων"....


Η ιστορία τώρα, δεν καταγράφεται αμέσως με την πραγματικήν της όψιν. Κάθε τόσο έρχονται στο φως ντοκουμέντα και παρασκήνια, που δίνουν διαφορετική εικόνα των γεγονότων. Πρόσφατον παράδειγμα, τα όσα απεκαλύφθησαν με το τελευταίον βιβλίον του Νικολάου Μακαρέζου, για τις σχέσεις και τις διαβουλεύσεις μεταξύ Καραμανλή και του στρατιωτικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου. Είναι βέβαιον, ότι εάν υπάρξει ενδελεχής έρευνα προς διαφόρους πολιτικούς χώρους της μεταπολιτευτικής εποχής, θα βρεθούμε προ εκπλήξεων. Δεν είναι τυχαία η απογοήτευσις και η απαξίωσις του λαού προς τους σημερινούς πολιτικούς. Μόνο, που οι πολίτες δεν σκέπτονται ή δεν έχουν την δυνατότητα να ερευνήσουν τα βαθύτερα αίτια. Αυτό, κανονικά είναι καθήκον των ΜΜΕ, αλλά δυστυχώς η πλειονότης των κινείται μέσα στο "σύστημα" που άλλοι έχουν χαράξει και επομένως δεν επιτελούν την αποστολήν των. Οι αμετανόητοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, έχουν μουδιάσει με την πολιτικήν του κυβερνώντος κόμματος. Από την Μεταπολίτευσιν, εγοητεύθησαν από την άκρατον δημαγωγίαν αυτού του πολιτικού φορέως, και συμπορεύθηκαν με τον λαϊκισμόν που καθιέρωσε.


Ο εθνικός μας ποιητής Δ. Σολωμός, είχε αναφερθεί στον λαόν, τον "πάντα ευκολοπίστευτον και πάντα προδομένον"... Υπήρξε προφητικός ο στίχος του. Ποιός κάθισε να ερευνήσει ή έστω να προβληματιστεί, τι ακριβώς ήταν το ΠΑΣΟΚ, από την στιγμήν της παρουσίας του στην πολιτική σκακιέρα; Ο ιδρυτής του, ήλθεν από την Αμερικήν, σε σύντομον χρόνον, επέτυχε να διαλύσει το κόμμα του πατέρα του, και υπήρξεν ο κυρίως υπεύθυνος για την επέμβασιν του Στρατού. Επαρουσιάζετο, ως ο εκφραστής του αντιαμερικανικού κινήματος στην Ελλάδα, υπερακοντίζοντας ακόμα και την Αριστεράν, η οποία αφελώς- ως συνήθως- ενόμισεν ότι είχε βρει τον... "άνθρωπόν της", και κατέστη στην ουσία, όργανον των σχεδίων του Ανδρέα Παπανδρέου. Μετά την επέμβασιν του Στρατού, οι πολιτικοί συνελήφθησαν.

Η Αμερικανική κυβέρνησις - δια της εδώ πρεσβείας - για τον μόνον που ενδιαφέρθηκε, ήταν ο ηγέτης του... "αντιαμερικανικού κινήματος"! Ο πρεσβευτής Τάλμποτ, ηξίωσε από το στρατιωτικόν καθεστώς, να μην θιγεί ο Ανδρέας Παπανδρέου, και να του δοθεί διαβατήριον, προκειμένου να φύγει στο εξωτερικόν. Κι' αυτό ακριβώς έγινε! Μετά την Μεταπολίτευσιν, ο κυνηγημένος και εξόριστος Ανδρέας Παπανδρέου, ιδρύει κόμμα. Αλλά για την δημιουργία πολιτικού φορέως, απαιτούνται τεράστια έξοδα, τα οποία δεν συγκεντρώνονται - φυσικά - με εράνους. Που βρέθηκαν λοιπόν, όλα αυτά τα χρήματα;

Ο συγγραφέας ιστορικών έργων Κων. Μπαρμπής, στο βιβλίον του "Η Ελλάδα ξανασταυρώνεται" (εκδόσεις Νέα Θέσις) δημοσιεύει φωτοτυπίαν επισήμου εγγράφου του "Αμερικανικού Γραφείου Στρατιωτικής Συνεργασίας", και με στοιχεία αναγνωρίσεως "Απόρρητο 7271/NSA/1158-AR/29" ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει θέσει φαρδιά - πλατιά την υπογραφήν του σε "οδηγίες" που δίδονται απ' εκείνους που θα τον χρηματοδοτούσαν με απίστευτη γενναιοδωρία, και... εναντίον των οποίων υποτίθεται ότι θα στρεφόταν...


Το έγγραφο αυτό υπέγραψε τον Αύγουστον του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου, και εφόσον απεδέχθη τις "οδηγίες", προεβλέπετο καταβολή από την Τσέϊς Μανχάταν Μπανκ ( των Ροκφέλερ ) ποσού 100.000.000 δολλαρίων για την ίδρυση νέου κόμματος! Οι Αμερικανοί χρηματοδότες του... "σοσιαλιστικού" κινήματος στην Ελλάδα, καθόριζαν σαφώς στον αρχηγό του, τι κινήσεις μπορούσε να κάνει, τι στάση θα τηρούσε επί συγκεκριμένων θεμάτων, και τι περιθώριο ελιγμών διέθετε. Από τους "κανόνες" που υπέγραφε ο Ανδρέας, επιτρέποντο μόνον "φραστικές παρεκκλίσεις".


Χαρακτηριστική είναι η παράγραφος που αναφέρει, ότι: "Προς ικανοποίησιν των ριζοσπαστών (αριστερών) ψηφοφόρων, θα επιτραπεί αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος - ΗΠΑ. Κι' ακόμη, "επιτρέπονται φραστικές ‘' συγκρούσεις ‘' με το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, όχι όμως (ανοιχτός) πόλεμος..."! Φυσικά, οι Αμερικανοί ενδιαφέρονταν και για την καταπολέμηση του Κομμουνισμού. Ετόνιζαν στον αρχηγό του "σοσιαλιστικού" κινήματος, ότι επεβάλλετο "ελαχιστοποίησης της δυνάμεως του ΚΚΕ. Η μείωσις αυτή όμως, δεν θα πρέπει να υπερβεί το όριον που συμφωνήθηκε με τους συναδέλφους της K.G.B."! Έδινε επίσης εντολή η αμερικανική υπηρεσία, τονίζοντας ότι: "Η κυβέρνησις Παπανδρέου δεν θα ανακινήσει το θέμα της Κύπρου, με αντίδωρον την μη ύπαρξιν προβλημάτων με την Τουρκίαν...".


Αυτές και άλλες εντολές έδιναν οι Αμερικάνοι στον αρχηγόν του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να φτιάξει ισχυρόν "σοσιαλιστικό" κόμμα, με δολλάρια των Ροκφέλερ. Αυτά τα έχει δημοσιεύσει ο κ. Μπαρμπής στο βιβλίο του, μαζί με φωτοτυπία του δεσμευτικού εγγράφου, και ποτέ δεν διαψεύστηκαν.


Συνάγεται λοιπόν, λογικώς, το συμπέρασμα, ότι ο υιός του Ανδρέα και σημερινός πρωθυπουργός, λειτουργεί κάτω από τους ίδιους δεσμευτικούς κανόνες. Κι' αυτό, λέει πολλά. Ίσως η Αμερικανίδα μητέρα του πρωθυπουργού, η κυρία Μάργκαρετ Τσαντ, γνωρίζει περισσότερα. Εμείς προτείνουμε για τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, ένα νέον σύνθημα:"Ροκφέλερ ζεις, εσύ μας οδηγείς..."!


Γεώργιος Α. Λεονταρίτης

ΠΗΓΗ: http://elkosmos.gr

Δὲν βλέπω πιὰ τηλεόραση. Δοκιμάστε τὸ κι ἐσεῖς


Εἶναι ὡραῖο τελικὰ ποὺ ἔχω ἀποκλείσει τὴν τηλεόραση ἀπὸ τὴν ζωή μου.


Τὸ κατάλαβα γιὰ τὰ καλὰ χθὲς τὸ βράδυ ποὺ τὴν ἄνοιξα, μετὰ ἀπὸ πάρα πολὺ καιρό.

Περίπου 6 μῆνες τώρα, δὲν μπαίνω πιὰ στὴν διαδικασία νὰ ἀνοίγω τὴν TV, κάθε φορᾶ ποὺ μπαίνω σπίτι καὶ αὐτὸ ἔχει ἀλλάξει πραγματικὰ τὴν ζωή μου.

Κοιμᾶμαι πιὸ εὔκολα, ἔχω λιγότερο ἄγχος, ἔχει φτιάξει πολὺ τὸ κέφι μου καὶ ἡ διάθεσή μου γιὰ ἐπικοινωνία καὶ κοινωνικότητα.

Ἔχει ἀνοίξει ὁ ἐγκέφαλός μου, μέχρι καὶ τὸ sex φαίνεται καλύτερο.

Οὔτε τὸ τσιγάρο νὰ’κόβα….

Σᾶς τὸ προτείνω νὰ τὸ δοκιμάσετε, ἔστω καὶ γιὰ μερικὲς μέρες.

Τὴν τηλεόραση τὴν ἀνοίγω γιὰ ταινίες, γιὰ φωτογραφίες ἀπὸ τὴν κάμερα κτλ.

Ἐνημερώνομαι γιὰ τὸ συμβαίνει ἀπὸ τὸ διαδίκτυο.

Τὰ τῆς καθημερινότητας καὶ αὐτὰ ποὺ μὲ ἐνδιαφέρουν ἢ τὰ μαθαίνω στὸν ὑπολογιστή,

ἢ τὰ ἀφήνω νὰ ἐκτυπωθοῦν καὶ τὰ διαβάζω,

πίνοντας καφεδάκι καὶ ἀκούγοντας μουσικὴ & ράδιο,

γιὰ νὰ μὴν εἶμαι συνέχεια μπροστὰ στὸ monitor.

Χθές, λοιπόν….

εἶπα νὰ ἀνοίξω τὴν TV, ἔτσι γιὰ...

ἀλλαγή.

Αὐτὸ εἶχε σὰν ἀποτέλεσμα νὰ μπῶ στὴν διαδικασία του νὰ συνειδητοποιήσω ,

τὸ πόσο ἔχω βελτιώσει τὸν τρόπο σκέψης μου

καὶ τὸ πόση μιζέρια ἔχω ἀποβάλει ἀπὸ τὴν ζωή μου.

Βλέποντας εἰδήσεις σὲ διάφορα κανάλια,

ἦταν πασιφανὲς γιὰ ἐμένα πὼς αὐτὰ ποὺ μεταδίδονταν

σχετικὰ μὲ τὴ καθημερινότητα ἦταν ψέματα καὶ προκατασκευασμένα.

Φανταζόμουν τοὺς ὑποτιθέμενους δημοσιογράφους ποὺ ἔβλεπα,

σὲ παράθυρα ἢ μή, σὰν κακόμοιρες παθητικὲς μαριονέτες,

ποῦ ἔλεγαν τὸ ποίημα τοὺς ἀνοιγοκλείνοντας τὸ στόμα τους,

ἐνῶ στὴν πραγματικότητα μιλοῦσε ὁ θιασάρχης,

ποῦ κουνάει τὸ στόμα τους καὶ τὰ χεράκια τους μὲ διαφανῆ πετονιά.

Ἦταν τόσο ἐμφανὲς αὐτό, ποὺ φαινόταν γελοῖο.

Παρατηροῦσα τὶς διαφημίσεις.

Ἰλουστρασιὸν παρουσιάσεις προϊόντων καὶ ὑπηρεσιῶν,

ποῦ στὶς περισσότερες περιπτώσεις μου εἶναι ἐντελῶς ἄχρηστα.

Χαμόγελα ὄμορφων προσώπων, φθηνὸ χιοῦμορ

καὶ προσπάθεια προσηλυτισμοῦ πελατῶν,

λὲς καὶ ἀπευθύνονται σὲ ἀνθρώπους μὲ χαμηλὸ ἐπίπεδο ἀναζήτησης.

Πολλὰ πτώματα.

Πραγματικά, βλέποντας τηλεόραση, εἶδα πολλοὺς νεκροὺς καὶ αἷμα.

Ἰδιαίτερα στὰ χαζὸ-σίριαλ ἀστυνομικοῦ περιεχομένου.

Δὲν μπορῶ νὰ καταλάβω πὼς ἀνέχεται ὁ κόσμος νὰ χάνει τὸν χρόνο του,

βλέποντας αὐτὸ τὸ Τούρκικο σίριαλ,

Πρέπει μᾶλλον νὰ ὑπάρχει κάποιος λόγος

ποῦ τὰ Τούρκικα δὲν μεταφράζονται στὰ Ἑλληνικά,

ἐνῶ τὰ Ἱσπανικά, στὰ ἄλλα χαζὸ-σίριαλ, μεταφράζονται στὰ Ἑλληνικά.

Μᾶλλον θὰ ἐπιθυμοῦν νὰ συνηθίσουμε τὴν Τουρκικὴ γλώσσα γιὰ κάποιον λόγο….

Φαντάζομαι αὐτοὶ ξέρουν.

Τελικά.. στὴ οὐσία.. χθὲς ἀπὸ τὸ ἀπόγευμα καὶ σχεδὸν μέχρι νὰ κοιμηθῶ,

πέρασα τὸν χρόνο μου ὑποτιμώντας τὸν ἑαυτό μου καὶ τὸν τρόπο σκέψης μου,

προσθέτοντας μιζέρια καὶ κενὸ στὸν ἐγκέφαλό μου.

Σᾶς προτείνω νὰ δοκιμάσετε νὰ ζήσετε χωρὶς τηλεόραση.

Πιστεύω πὼς τὸ γνωρίζετε καὶ οἱ ἴδιοι πὼς θὰ καλυτερέψει ἡ ζωή σας,

μία ἀπόφαση εἶναι.

Χαίρομαι πολὺ ποὺ συνήθισα νὰ ζῶ χωρὶς τηλεόραση.

Σᾶς χαιρετῶ.

Χρῆστος 35 χρονῶν, Ἀθήνα
 
ΠΗΓΗ: http://www.elliniki-grothia.com/

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Tρόϊκα: Θα μείνουμε και μετά το 2013 στην Ελλάδα, αν χρειαστεί…


H τρόϊκα "απειλεί" ότι θα μείνει στην Ελλάδα και μετά το 2013 για να εξασφαλιστούν τα δάνεια των μεγάλων ξένων τραπεζών που έχουν δοθεί καταχρηστικά στην Ελλάδα. Δεν θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα μετά το 2013, οπότε και ολοκληρώνεται το τριετές πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, εάν δεν μπορεί να έχει τότε πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων. Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Reuters.



Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται πηγή που παρακολούθησε την ενημέρωση των διεθνών επενδυτών από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και τους εκπροσώπους της τρόικας την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εκπρόσωποι της τρόικας δήλωσαν ότι - στην περίπτωση που η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για τη μείωση του ελλείμματος και την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά δεν μπορέσει να πείσει τις αγορές - «δεν θα την εγκαταλείψουμε».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν αναφέρθηκαν σε επέκταση του προγράμματος ή σε νέο πρόγραμμα στήριξης, καθώς δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι «η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους του Προγράμματος και οι αγορές θα πεισθούν», ενώ προσέθεσαν ότι σε περίπτωση που δεν πεισθούν οι αγορές «θα δούμε ποια θα είναι η κατάλληλη λύση».



ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010, «Εκλογές Αυτοδιοίκησης» ή «αργοπορημένο Δημοψήφισμα»;


Είναι πλέον γενικώς αποδεκτή η φύσις της διακυβέρνησης του έσχατου της μεγαλο-φαμίλιας Παπανδρέου.


Ένας ξενόφερτος ηγέτης, αγνώστου προελεύσεως (σίγουρα όχι Ελληνικής), δούλος ξένων και συνάμα υποχθόνιων συμφερόντων, πολυπολιτισμικός,… ότι ακριβώς οραματιζόταν επί δεκαετίες εν ολίγοις, ο Κίσινγκερ ως εκφραστή των σχεδίων του για το μέλλον της Ελλάδος.

Ας θυμηθούμε όμως το «όραμα»:

«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».


Τάδε έφη Κίσινγκερ το 1994




-Η θρησκεία μας επλήγει μεθοδικά με τις υπερβολές των ΜΜΕ, το παγανιστικό κίνημα και με αποκορύφωμα τον εθνοπροδότη Αρχιεπίσκοπο της κρατικής εκκλησίας σήμερα,

-τα πνευματικά μας αποθέματα πλέον έχουν πιάσει πάτο, πως μπορεί άλλωστε ένας άθρησκος πεινασμένος λαός με μοναδικό (έως πρότινος) όραμα το «διορισμό» του στο δημόσιο να φέρει το ιδεολογικό σθένος να φέρνει αντιρρήσεις, παράδειγμα η αντίθεση του 85% του λαού (σύμφωνα με τις δικές τους δημοσκοπήσεις) να αποδεχτεί την «Ελληνοποίηση» των αλλοδαπών και την κρίσιμη ώρα έξω από την βουλή να υπάρχει ένα δυναμικό που μετά βίας έφτανε τον αριθμό των 2000 ατόμων!!


-τα ιστορικά μας αποθέματα, η μια από της δύο δυνάμεις (η άλλη η Ορθοδοξία) που έκαναν πραγματικότητα την επανάσταση του ’21, έχουν πλέον κατακερματωθεί, από την μια οι Μίνωες αφελληνίζονται, η Μακεδονία υπόκειται σε (αν)ιστορικό εκσλαβισμό, η Ήπειρος αποκτά τσάμικη-αλβανική προέλευση, οι Έλληνες γίνονται απόγονοι Αιθιόπων και η κλασσική κουβέντα/μόδα που ακούς είναι «είμαστε τουρκόσποροι», συνέπεια της από-φύλλο-ποιήσεως που δεχόμαστε καθημερινά από τα ΜΜΕ και τους ARιστερούς ακροβάτες… κερασάκι στην τούρτα η προαναφερθέντα «Ελληνοποίηση» των αλλοδαπών.


Μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι έχει ακόμη τελειώσει το σχέδιο της λέσχης Μπίντλεμπεργκ και του εκπροσώπου της τζέφρυ, είναι πολλά ακόμη και έχουν να κάνουν με την γεωπολιτική σκακιέρα, ο νοών νοήτω.

Όταν ο Παπανδρέου δήλωνε «ο Καλλικράτης είναι ένα δημοψήφισμα…» (βλέπε εικόνα) ελάχιστα απείχε από την αλήθεια και η δήλωση του σίγουρα δεν απευθυνόταν σε εμάς αλλά σε κάποιους λίγους της ντόπιας και ξένης Ελίτ.

Αποτελεί λοιπόν τελικώς ένα κατ’ ουσίαν «δημοψήφισμα»; Και σε τι θα προβλημάτιζε μια θετικήαπάντηση επ’ αυτού την κείθε όχθη;
Εν κατακλείδι ίσως μια «αρνητική» ψήφος μέσω μιας ευρείας αποχής και «φασαριόζοι» Έλληνες που να εμποδίζουν τους αντισυνταγματικούς «Έλληνες» να ψηφίσουν, να αποτελέσει προβληματισμό αρκετά έντονο και να μας κερδίσει χρόνο στην οργάνωση της αντίστασης…







Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Τη Θράκη πρόκειται να επισκεφτεί ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί αρχηγός του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ


ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ.
ΤΥΧΑΙΟ???
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!

Καταφθάνει αυτή τη βδομάδα στη Θράκη ο αρχηγός του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ (Εθνικιστικής Δράσης), Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (στο οποίο ανήκουν και οι περιβόητοι "Γκρίζοι Λύκοι" που δολοφόνησαν τον Τάσο Ισαάκ το 1996) θα παραμείνει στη Θράκη για μερικές μέρες, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί και χώρες των Βαλκανίων.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Θράκη ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί θα συναντηθεί με πολιτικούς και παράγοντες της Μουσουλμανικής Μειονότητας. Πρόκειται για το δεύτερο Τούρκο πολιτικό που επισκέπτεται τη Θράκη μετά τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Να σημειωθεί το γεγονός ότι η επίσκεψη του ηγέτη του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος, ο οποίος στη φωτογραφία φαίνεται να σχηματίζει με τα δάχτυλα του το σύμβολο των γκρίζων λύκων, θα πραγματοποιηθεί ένα μήνα πριν από τις τοπικές εκλογές, οι οποίες αποτελούν αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος για την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας.

Αξίζει να επισημάνουμε εδώ ότι η πρόσφατη προσπάθεια του Κρίς Σπύρου και ομάδας ελληνοαμερικανών ομογενών να λειτουργήσουν στον ναό της Αγίας Σοφίας απαγορεύτηκε από την τουρκική κυβέρνηση, η οποία δικαιολόγησε την πράξη της αυτή ισχυριζόμενη ότι η κίνηση των ελλήνων ομογενών θα μπορούσε να διαταράξει την τάξη στην Κωνσταντινούπολη.



Με βάση αυτή την τοποθέτηση της τουρκικής κυβέρνησης το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο η επίσκεψη του Ντεβλέτ Μπαχτσελί στη Θράκη δεν αποτελεί πιθανό κίνδυνο για την διατάραξη της τάξης στην περιοχή αυτή, ειδικότερα δε όταν αυτή πραγματοποιείται εν μέσω εκλογικής περιόδου.

Οι εθνικιστικές τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος καθώς και η καταδικαστέες ακόμα και μέσα στην Τουρκία ακραίες θέσεις της νεολαίας του κόμματος του, των Γκρίζων Λύκων, θα έπρεπε να προβληματίσουν την ηγεσία του ελληνικού ΥΠΕΞ και των Αρχών Ασφαλείας όσον αφορά την επίσκεψη του Μπαχτσελί στη Θράκη.


Μόλις πριν από δύο μήνες άλλωστε πυρήνες τουρκικών εθνικιστικών κύκλων είχαν αφήσει τα σημάδια τους σε κεντρικούς τοίχους στο χωριό Αρίσβη στα ανατολικά του Νομού Ροδόπης γράφοντας συνθήματα όπως «Έλληνες έξω από την Θράκη».

Τον περασμένο Ιανουάριο στο ίδιο χωριό της Ροδόπης στην Αρίσβη, άγνωστοι ζωγράφισαν την «σημαία της τουρκικής δημοκρατίας της δυτικής Θράκης» στον τοίχο εγκαταλειμμένου κτιρίου που βρίσκεται στην παλαιά εθνική οδό Κομοτηνής Αλεξανδρούπολης.


Τα γεγονότα αυτά αποδεικνύουν δυστυχώς ότι στην περιοχή υπάρχουν άτομα που δεν επιθυμούν την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων θυμίζοντας τις προσπάθειες των τουρκικών εθνικιστικών οργανώσεων καθώς και της ΜΙΤ στην Κύπρο τη δεκαετία του 1960.









Ποιος κυβερνά αυτή την χώρα; Ο ΥΠΕΞ παραδέχεται εξωθεσμική ανάμιξη του Άλεξ Ρόντου στο Σκοπιανό!


Mείζον θέμα δημιουργειται για την κυβέρνηση από την αποκάλυψη (ή καλύτερα "κάρφωμα"...) του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα για την εξωθεσμική και απόλυτα παράτυπη εμπλοκή του μυστικοσυμβούλου του πρωθυπουργού Άλεξ Ρόντου στην "επίλυση" (;) του Σκοπιανού. Σε ερώτηση αν υπάρχει «μυστική διπλωματία» στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια και τι έχει να πει για τις πληροφορίες ότι ο Αλ. Ρόντος και η Μ.Κοππά συμμετέχουν σ’ αυτού του είδους τη διπλωματία, ο Δ.Δρούτσας, απλώς το ... παραδέχθηκε:

"Όπως γνωρίζετε, ο κ. Ρόντος είναι πολύ καλός γνώστης της περιοχής των Βαλκανίων. Υπήρξε και στο παρελθόν, συνεργάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Ρόντος όμως σήμερα δεν έχει καμία θεσμική θέση, δεν υπάρχει καμία θεσμική συνεργασία με τον κ. Ρόντο, αλλά εάν μπορούν και άτομα όπως ο κ. Ρόντος ή και άλλοι να μεταφέρουν τα ελληνικά μηνύματα, αυτό είναι ευπρόσδεκτο. Αλλά, να το ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει καμία θεσμική σχέση μεταξύ υπουργείου Εξωτερικών, ελληνικής κυβέρνησης και κ. Ρόντου"
Πάλι καλά που το διέψευσε! Σημειώνεται ότι και πριν από οκτώ χρόνια ο Άλεξ Ρόντος είχε αποτελέσει στόχο του Θ.Πάγκαλου με την περίφημη ατάκα του δεύτερου "Στο υπουργείο Εξωτερικών σήμερα μιλάνε περισσότερα αγγλικά παρά ελληνικά"


Συμπλήρωσε, επίσης, και για τον Μ.Κοππά ότι: «Έχω δει και εγώ πολλές φορές τον κ. Μιλόσοσκι σε διάφορα διεθνή φόρα και έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι σε πολλά επίπεδα μπορούν να υπάρξουν επαφές οι οποίες βοηθάνε την υπόθεση. Όπως αναφέρατε παραδείγματος χάριν ένα όνομα, την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, η οποία συμμετέχει στην Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Άρα, εκεί, εκ των πραγμάτων, γίνονται συζητήσεις για το θέμα της ονομασίας και είναι λογικό, αυτονόητο και χρήσιμο για μας να υπάρξουν και επαφές της κ. Κοππά γύρω απ’ αυτό το θέμα, όπως έχουν υπάρξει επαφές και του κ. Λαμπρινίδη ως αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της κ. Ποδηματά και του κ. Κουμουτσάκου, οι οποίοι είναι μέλη της Κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Όλες αυτές οι επαφές είναι βεβαίως πολύ σημαντικές και χρήσιμες, συμβάλλοντας, όπως είπαμε, στη διαπραγμάτευση η οποία γίνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ."


Ποιος είναι όμως ο Αλεξ Ροντος; Γεννήθηκε πριν πριν από 54 χρόνια στην Τανζανία. Γιος Ελληνα ομογενή, στους περισσότερους δεν λέει πολλά, παρότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν σποραδικές αναφορές σ’ αυτόν, ως συμβούλου του προέδρου της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι.


Ο κ. Αλεξ Ρόντος σπούδασε ιστορία στην Οξφόρδη, και τα πρώτα του εργασιακά βήματα τα έκανε ως ρεπόρτερ σε χώρες της Αφρικής, όπου του κίνησαν το ενδιαφέρον οι περίφημες πλέον μη κυβερνητικές οργανώσεις. Το κρίσιμο, πρώτο βήμα στην ταραχώδη σταδιοδρομία του, όμως, φαίνεται πως υπήρξε η γνωριμία του με τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο.


Εκείνος τον έχρισε επικεφαλής της ανθρωπιστικής οργάνωσης Orthodox Christian Core, που ανέπτυσσε δραστηριότητα στη Μαύρη Ηπειρο. Το 1998 ήλθε στην Αθήνα, μαζί με τον τότε πρόεδρο του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ. Αντριου Αθενς προκειμένου να πείσουν την ελληνική κυβέρνηση να ενισχύσει οικονομικά τους Ελληνες ομογενείς της Μαύρης Θάλασσας. Τότε, γνωρίστηκε με τον κ. Γ. Παπανδρέου που ακόμη ήταν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, υπό τον κ. Θ. Πάγκαλο.
Περίπου ένα χρόνο αργότερα, όταν ο κ. Θ. Πάγκαλος υποχρεώθηκε σε παραίτηση λόγω της υπόθεσης Οτσαλάν και ο κ. Γ. Παπανδρέου ανέλαβε τα ηνία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Αλεξ Ρόντος από το πουθενά εξελίχθηκε σε ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά του υπουργείου, αναλαμβάνοντας την Υπηρεσία Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ).


Είχε τεράστια οικονομική δύναμη, καθώς σύμφωνα με τότε στενό συνεργάτη του κ. Γ. Παπανδρέου διαχειριζόταν όλα τα χρήματα που διέθετε το ΥΠΕΞ σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά σταδιακά και μυστικά κονδύλια για την «άσκηση πολιτικής» στα Βαλκάνια με έμφαση την πρώην Γιουγκοσλαβία, η οποία είχε διολισθήσει σε βαθιά κρίση. Οπως θυμάται επιτελής του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, «κάθε βδομάδα πήγαινε στον Γιώργο και ζητούσε λεφτά!».

Η ισχύς του ήταν τέτοια, που φέρεται να πήγε έτοιμο σχέδιο υπουργικής απόφασης στον τότε προϊστάμενό του υφυπουργό κ. Γ. Ζαφειρόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με όσα θυμάται στέλεχος του υπουργείου, το έσκισε μπροστά του. Πάντως, παρά τα διαβήματα του τελευταίου προς τον κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Ρόντος παρέμεινε στο στενό περιβάλλον του πρώην ΥΠΕΞ. Περιγράφεται από όσους τον έχουν συναντήσει, ως κοσμοπολίτης, ιδιαίτερα ευφυής και άνθρωπος που του «αρέσει η καλή ζωή».
Σύμφωνα με συνομιλητές του ο κ. Ρόντος αρεσκόταν να εμφανίζεται ως ο «αρχιτέκτονας» της στροφής της Αθήνας από τον Μιλόσεβιτς στη σερβική αντιπολίτευση. Σύμφωνα με ανθρώπους που έζησαν τις συχνές του επισκέψεις στο Βελιγράδι το 1999, όταν ο Μιλόσεβιτς ήταν ακόμη ισχυρός, οι κινήσεις του ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές. Ομως, στη συνέχεια ανέπτυξε στενές σχέσεις τόσο με τους ηγέτες της σερβικής αντιπολίτευσης, όσο και με την εκεί Εκκλησία.


Μάλιστα, το 2000, όντας σύμβουλος του κ. Γ. Παπανδρέου διοργάνωσε στο Καβούρι συνάντηση των πρώτων, στην οποία προσκάλεσε και τον «διεκδικητή του θρόνου της Σερβίας», τον Καραγεώργεβιτς, τον οποίο και προσφώνησε «μεγαλειότατο». Η σχετική του αναφορά προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τα ΜΜΕ, αλλά και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και ο κ. Ρόντος υπέβαλε στον κ. Γ. Παπανδρέου την παραίτησή του, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να μη μεταβεί –όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο– στο Καβούρι και περιορίστηκε να συναντηθεί μόνο με τους εκπροσώπους των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου στο υπουργείο Εξωτερικών. Ομως, λέγεται ότι σε εκείνη την περιπετειώδη «σύναξη» δίπλα στον Σαρωνικό, επελέγη ως «αντι-Μιλόσεβιτς» ο Κοστούνιτσα, που στη συνέχεια αναδείχθηκε σε πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας.

Και εάν άσπονδοι φίλοι του στο ΥΠΕΞ υποβαθμίζουν το ρόλο του στις τότε εξελίξεις στην περιοχή, αυτό φαίνεται πως ουδέποτε το έκαναν οι Αμερικανοί: Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνάντηση που είχαν λίγα χρόνια αργότερα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Κόλιν Πάουελ με τον κ. Γ. Παπανδρέου, ο υπεύθυνος για θέματα νοτιοανατολικής Ευρώπης κ. Φρίντμαν είπε για τον παριστάμενο κ. Ρόντο: «Υπουργέ, είναι ο άνθρωπός μας στα Βαλκάνια, και αυτός που έριξε τον Μιλόσεβιτς».


«Ρόλο», άγνωστο σε εύρος όμως, ο κ. Ρόντος φαίνεται πως διαδραμάτισε και στην υπόθεση της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Κατά μια εκδοχή, ήταν εκείνος που έπεισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να μην αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» στις αρχές του 2004, προκειμένου να μην πληγεί ο κ. Γ. Παπανδρέου, που μόλις είχε αναλάβει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εν όψει των εκλογών του Μαρτίου. Πάντως, σύμφωνα με στενούς, τότε, συνεργάτες του κ. Γ. Παπανδρέου το σχετικό «ντιλ» το έκλεισε με την Ουάσιγκτον ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Σε κάθε περίπτωση, εκείνη την περίοδο, ο Αλεξ Ρόντος επιχείρησε και το άλμα από τη διεθνή στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Το όνομά του ως υποψηφίου προτάθηκε στις βουλευτικές εκλογές στην εκλογική περιφέρεια της Λακωνίας. Ομως, ο κ. Ρόντος «κόπηκε» από την Επιτροπή Ψηφοδελτίων της Χαριλάου Τρικούπη με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς όπως θυμάται μέλος της, «όλοι είπαμε πως θα μας πάρουν με τις πέτρες, εάν πάει να κάνει προεκλογική εκστρατεία στη Μάνη, στα αγγλικά».


Κι όμως, ο κ. Ρόντος έχει προλάβει να ζήσει μια σχεδόν μυθιστορηματική και σίγουρα μυστηριώδη ζωή. Από στέλεχος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με αρμοδιότητα τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, την τελευταία δεκαετία κατάφερε να βρεθεί «δίπλα» σε τρεις προέδρους. Αρχικά διετέλεσε στενότατος συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, κατά τη θητεία του τελευταίου ως υπουργού Εξωτερικών την περίοδο 1999 - 2004.


Μάλιστα, η παρουσία του στο υπουργείο Εξωτερικών είχε προκαλέσει θύελλα υπόγειων αντιδράσεων από τους μόνιμους διπλωμάτες, αλλά και τη δημόσια έκρηξη του κ. Θ. Πάγκαλου, καθώς ήταν μεταξύ εκείνων που «φωτογράφισε» ο πρώην υπουργός, όταν έκανε λόγο για στελέχη που κινούνται στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας και μιλάνε μόνο αγγλικά. Εξάλλου το ελληνικό λεξιλόγιο του κ. Ρόντου, σύμφωνα με τις «κακές γλώσσες» του ΠΑΣΟΚ, δύσκολα υπερέβαινε όταν έφθασε στην Αθήνα τις διακόσιες λέξεις.
Στη συνέχεια, κατά την παρουσία του στο υπουργείο Εξωτερικών, φέρεται να έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην «απομάκρυνση» της Αθήνας από το καθεστώς Μιλόσεβιτς, και λέγεται πως ήταν ο πρώτος που συναντήθηκε με τον Βόισλαβ Κοστούνιτσα, όταν ο τελευταίος ανέλαβε την προεδρία της Γιουγκοσλαβίας, το 2000, ενώ ιδιαίτερα στενές σχέσεις είχε και με τον δολοφονηθέντα, το 2003, πρωθυπουργό της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς.

Τέλος, μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ το 2004 το ενδιαφέρον του μεταφέρθηκε στην κρίσιμη για τις ενεργειακές οδούς περιοχή του Καυκάσου, και άρχισε να απασχολείται ως σύμβουλος της κυβέρνησης της Γεωργίας και του προέδρου της Μιχαήλ Σαακασβίλι.Το 2004 είχε ενοικιάσει γραφεία για τα ενεργειακά του project στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, τα οποία μάλιστα ανήκαν σε πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ. Αποχώρησε από εκεί το 2005. Μάλιστα, στις 8 Μαΐου του 2004, η Χέραλντ Τρίμπιουν είχε φιλοξενήσει άρθρο του, μέσω του οποίου έκανε λόγο για την πιθανότητα μερικής κατοχής της Γεωργίας από τη Ρωσία και καλούσε τη Δύση να κινητοποιηθεί.


Κάπως έτσι, ο «μυστηριώδης» κ. Ρόντος –που τα προηγούμενα χρόνια είχε καλλιεργήσει στενές σχέσεις με μια σειρά «αμερικανοσπουδαγμένους» πολιτικούς των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας και της ρωσικής «περιφέρειας»– βρέθηκε, μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, να δίνει τα φώτα του στον Σαακασβίλι. Οχι με ιδιαίτερη επιτυχία, βέβαια, αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος. Πάντως, παρότι όποιος τον αναζητούσε τον έβρισκε σχεδόν πάντα στην Τιφλίδα, φαίνεται πως έχει διατηρήσει κάποιες σχέσεις με τον Γ. Παπανδρέου. Παριστάμενοι στα «Συνέδρια της Σύμης» που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τον θυμούνται να είναι παρών τόσο πέρυσι στην Πάρο, όσο και φέτος στη Χαλκιδική..
"Ποιον κοροϊδεύει ο υπουργός Εξωτερικών για το ρόλο του Αλ. Ρόντος; Η θέση του υπουργού ότι οι υπηρεσίες του Αλ. Ρόντος είναι “ευπρόσδεκτες” επειδή είναι “καλός γνώστης των Βαλκανίων” μιλάει από μόνη της. Είναι πράγματι γνωστός ο ρόλος του κ. Ρόντος και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο πλευρό των ΗΠΑ και της ΕΕ στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και στον πόλεμο εναντίον της, στη διαμόρφωση κρατών προτεκτοράτων στα Βαλκάνια και αλλού. Ο ελληνικός λαός πρέπει να επαγρυπνεί για τις εξελίξεις στην περιοχή μας."

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ομολογία Κύρτσου: «Τα ΜΜΕ στηρίξαμε τον Παπανδρέου για το ΔΝΤ»


Ο Κύρτσος ομολόγησε την στήριξη των ΜΜΕ στην κυβέρνηση Παπανδρέου, για να περάσει «μαλακά» το ΔΝΤ, το μνημόνιο, τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα και η γενικότερη πολιτική που εφαρμόζει το ΔΝΤ στην Ελλάδα


"Ζωντανή" τηλεοπτική παραδοχή της στήριξης των ΜΜΕ προς την κυβέρνηση, έκανε χθες το βράδυ ο κύριος Κύρτσος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, όταν απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου του είπε: «κυβερνάτε με την ανοχή του ελληνικού λαού, ανοχή που σας δίνουμε εμείς»…!


Κι ενώ, ο κάθε φυσιολογικός άνθρωπος θα περίμενε μία αντίδραση των υπολοίπων δημοσιογράφων που συμμετείχαν στην «ενημερωτική» εκπομπή, η συζήτηση συνεχίσθηκε φυσιολογικά, σαν να μην είχε ακουσθεί κάτι το φοβερό! Ακόμη και ο κύριος Παπακωνσταντίνου δεν έδωσε σημασία και ούτε για λόγους πολιτικής υπερηφάνειας ή (έστω) ευθιξίας δεν αντέτεινε οτιδήποτε στον ισχυρισμό του κυρίου Κύρτσου…
Η παραδοχή, λοιπόν, πως τα ΜΜΕ στηρίζουν την κυβέρνηση Παπανδρέου, έγινε με τον πλέον θεαματικό τρόπο. Τηλεοπτικά και σε μία συζήτηση με τον πρώτο τη τάξη υπουργό της κυβέρνησης Παπανδρέου – ΔΝΤ. Όμως, γιατί λέχθηκε κάτι τέτοιο από τον εμπειρότατο δημοσιογράφο; Ατυχία της στιγμής; Του ξέφυγε μία τεράστιας σημασίας αλήθεια, που ξεσκεπάζει τον προπαγανδιστικό ρόλο των ΜΜΕ υπέρ του ΔΝΤ, της Τρόικας, του μνημονίου και των μέτρων εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών; Φυσικά όχι… Φυσικά δεν ήταν κάτι τυχαίο, αλλά ο κύριος Κύρτσος προφανώς καλά μελετημένος «έριξε το μπαλάκι» στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τον κύριο Παπακωνσταντίνου και προς τον Γιώργο Παπανδρέου, φυσικά.

Οι οικονομικές πιέσεις που δέχονται οι εφημερίδες οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίζουν την χρεοκοπία ως πολύ σοβαρή πιθανότητα;


Η ανάγκη δημιουργίας ηθικού άλλοθι, ώστε στην διάδοχη κατάσταση να εμφανιστεί τόσο ο ίδιος όσο και κάποιοι άλλοι ως συμμετέχοντες της αποδόμησης Παπανδρέου;


Προειδοποίηση πως η στάση των ΜΜΕ υπέρ της τροϊκανής κυβέρνησης βρίσκεται στα όρια και αν δεν αλλάξει κάτι τόσο ο Παπανδρέου, όσο και το ΔΝΤ και η ΕΚΤ θα βρεθούν μόνοι αντιμέτωποι με τους Έλληνες πολίτες;


Επίδειξη δύναμης των ΜΜΕ προς τον Γιώργο Παπανδρέου που τόλμησε να κάνει συστάσεις προς τους δημοσιογράφους για το πώς να γράφουν στα θέματα της οικονομικής και πολιτικής επικαιρότητας;
Ίσως και όλα τα παραπάνω… να αποτέλεσαν τον λόγο της «έκρηξης ειλικρίνειας» του κυρίου Κύρτσου. Γεγονός πάντως, μετά από την δήλωση αυτή, είναι πως οι ισορροπίες είναι έτοιμες να αλλάξουν και η αλλαγή αυτή να δημιουργήσει άμεσους και τεράστιους κινδύνους στον πολιτικό κόσμο και ιδιαίτερα στη νεοσύστατη (μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό) κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Από χθες το βράδυ, τα ΜΜΕ παρέδωσαν το άλλοθι της αντικειμενικότητας και σαφέστατα προσπαθούν να κινηθούν με περίεργες διαθέσεις για να βρεθούν σε ικανοποιητική (και ασφαλή) θέση την «επόμενη ημέρα». Η δήλωση Κύρτσου και η σιωπηλή παραδοχή όλων των παρισταμένων, συμπεριλαμβανομένου και του κυρίου Παπακωνσταντίνου, αποτελεί δικαίωση για όλους εκείνους που φώναζαν για συγκάλυψη των τεραστίων ευθυνών, των παράλογων παραλείψεων ή των εγκληματικών δηλώσεων του Γιώργου Παπανδρέου, κατά το πρώτο κρίσιμο εξάμηνο μετά την εγκαθίδρυσή του στην κυβέρνηση της χώρας.


Η σύμπνοια των ΜΜΕ, η αγαστή –μέχρι και χθες το βράδυ- συνεργασία μεταξύ μεγαλοδημοσιογράφων- εκδοτών και κυβέρνησης, σίγουρα θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ειδικής εισαγγελικής έρευνας στο μέλλον, αλλά αυτή τη στιγμή θα πρέπει να οπλίσει όσους αντιμάχονται την κυβέρνηση των νεοταξιτών που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα σε πλήρη οικονομική διάλυση, σε επικίνδυνες οδούς στην εξωτερική πολιτική, ενώ οι εσωτερικοί κίνδυνοι για διατάραξη της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών μέσα από την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών που ενισχύεται με την άτυπη ατιμωρησία τους, δημιουργούν ένα «κοκτέϊλ έκρηξης». Μία έκρηξη, όμως, που πιθανότατα να επιδιώκει η σημερινή κυβέρνηση Παπανδρέου – ΔΝΤ, για να την χρησιμοποιήσει ως άλλοθι της πλήρους αποτυχίας των επιλογών για την «διάσωση» της χώρας.

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ!


ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ!!!


"Η Αγία Σοφία δεν ανήκει στους σημερινούς Τούρκους αλλά ούτε και στους Έλληνες γιατί είναι πολιτιστικό μνημείο ολόκληρης της ανθρωπότητας και έτσι έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο. Κάθε προσπάθεια ιδιοποίησής της είναι κακή" και πρόσθεσε ότι:
«Η συγκίνηση που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στην Αγία Σοφία είναι ίδια, είτε είναι Τούρκοι, είτε Έλληνες, είτε Αφρικανοί, είτε Κινέζοι».

Tάδε έφη Πάγκαλος μίλώντας στην Σμύρνη σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, στην Ένωση Συντακτών Σμύρνης, στο πλαίσιο της έκτης συνδιάσκεψης Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Σμύρνη.

ΜΠΡΑΒΟ. ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!!!

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΕΣ.


Όποιος δεν σέβεται τη γαλανόλευκη θα φάει μαύρο: Οι special olympics, η φλόγα, η συγκίνηση, μια ωραία τελετή, μια βαριά προσβολή, ανεπάρκεια, υποστολή της σημαίας και οργή. "Ήταν όμορφα, ήταν συγκινητικά και ήταν κατανυκτικά.. Eίναι τιμή και είναι καμάρι να ξεκινά η φλόγα από μια μικρή και ξεχασμένη πόλη σαν τις Φέρες. Ήταν μιά μεγάλη μέρα και ήταν μιά ωραία και συγκινητική τελετή". Κι ενώ στις Φέρες όλα πήγαιναν καλά, η τελετή προχωρούσε όπως είχε σχεδιαστεί, οι επίσημοι χαμογελούσαν, οι πολίτες χειροκροτούσαν, οι κάμερες κατέγραφαν, την ίδια στιγμή, στο Δέλτα του Έβρου ξεκίναγε ένας πρωτόγνωρος και εντελώς απρόσμενος καυγάς. Το χρονικό της ξεφτίλας έχει ως εξής:


Στο πρόσφατα, πάρα πολύ όμορφα, εξωραϊσμένο λιμανάκι, μπροστά στο αναψυκτήριο, γίνονται οι τελευταίες ετοιμασίες για την υποδοχή και περιήγηση της φλόγας.. Στο αναψυκτήριο κάποιοι από τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο Δέλτα πίνουν τον καφέ τους. Ανάμεσά τους κι ένας από τους βαρκάρηδες του ΤΚΔΦ (Τουριστικό Κέντρο Δήμου Φερών), που θα έπαιρνε μέρος στην περιφορά της φλόγας. Στην είσοδο του καταστήματος υπάρχουν δύο ιστοί, που πάνω τους πάντα κυματίζουν η Ελληνική σημαία και μία άλλη με το έμβλημα του Δήμου Φερών. Ξαφνικά εμφανίζεται ένας υπάλληλος της δημαρχίας, ο οποίος αφού υποστέλλει τη σημαία του Δήμου και την αντικαθιστά με αυτή των special olympics, αρχίζει να κατεβάζει την Ελληνική σημαία.


Στην ερώτηση, εκ μέρους των παρευρισκομένων, γιατί το κάνει αυτό, απαντά πως έχει εντολή να την αντικαταστήσει με την σημαία της Πολωνίας! Εξαγριωμένοι οι ντόπιοι του λένε πως δεν θα επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο, πως η σημαία αποκλείεται να κατεβεί από το κέντρο του Δέλτα και απειλείται σύρραξη. Προτείνουν να αναρτηθεί η Πολωνική σημαία κάτω από την Ελληνική ή μαζί με την σημαία των special olympics. Ο υπάλληλος της δημαρχίας επικοινωνεί με προϊστάμενό του και παίρνει εντολή να προχωρήσει στην αλλαγή. Οι ντόπιοι το απαγορεύουν και τα πνεύματα έχουν οξυνθεί επικίνδυνα. Και τότε ο προϊστάμενος του υπαλλήλου ζητά την συνδρομή της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί επεμβαίνουν, αρνούνται όμως να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία αλλά απωθούν τους διαμαρτυρόμενους, ώστε ο υπάλληλος να ολοκληρώσει την αποστολή του.


Ο βαρκάρης του ΤΚΔΦ παίρνει τη βάρκα του και φεύγει, αρνούμενος να πάρει μέρος στην τελετή. Οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι και η ομαλή εκτέλεση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων κρέμεται από μιά κλωστή. Στη γη της ουτοπίας, οι Έλληνες αστυνομικοί φυλούν μιά ξένη σημαία, στην τελευταία άκρη της Ελλάδας, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα σύνορα με την Τουρκία.

Οι παραβιάσεις της 17ης Σεπτεμβρίου


Ένας σχηματισμός της τουρκικής Αεροπορίας αποτελούμενος από 6 μαχητικά εκ των οποίων τα δύο οπλισμένα, και ένα μεμονωμένο CN-235 προχώρησαν σήμερα σε 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 1 παραβίαση του Εθνικού εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Εμπλοκές δε σημειώθηκαν και η δραστηριότητα σημειώθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟ.ΠΟ.!


ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...



Ερώτηση υπέβαλε στο νέο Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ., Χ. Παπουτσή ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνοριοφύλακες του Έβρου κατόπιν περιέργων εντολών που δόθηκαν από το Υπουργείο και δεν είναι φυσικά οι πρώτες, ούτε οι τελευταίες! Για το συγκεκριμένο μάλιστα θέμα αναφέρθηκε ο "Στόχος" στο προηγούμενο φύλλο του. Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως έχει ως εξής:



Ως γνωστόν και συμφώνως με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φέτος έχουν καταγραφή τεράστιες αυξήσεις στον αριθμό των συλλήψεων των πάσης φύσεως αλλοδαπών που επιχειρούν να περάσουν παρανόμως στην χώρα μας στην περιοχή του Έβρου με αποτέλεσμα στα εκεί συνοριακά τμήματα φυλάξεως να έχει επέλθει κυριολεκτικώς το αδιαχώρητο με ό,τι αυτό συνεπάγεται (εξεγέρσεις, απόπειρες αυτοκτονιών, απεργίες πείνας). Οι αστυνομικές αρχές, που σημειωτέον καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, δηλώνουν αδυναμία και οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα από αυτήν την κατάσταση αλλά και από τον μεγάλο αριθμό των λαθρομεταναστών που ξεφεύγουν της συλλήψεως.


Το νέο ζήτημα όμως που προκύπτει είναι ότι, συμφώνως με καταγγελίες συνοριοφυλάκων, έχουν δοθεί αυστηρές και περίεργες εντολές από το Υπουργείο προς αυτούς να μην συμπεριφέρονται «υποτιμητικά» προς τους λαθρομετανάστες διότι τους δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα, τους θίγουν και τους κάνουν να νοιώθουν άσχημα! Στα πλαίσια αυτών των εντολών είναι η αφαίρεση της ελληνικής σημαίας από την στολή των συνοριοφυλάκων, η απαγόρευση να φέρουν γκλόμπς και η υποχρέωση να φέρουν στον ώμο διακριτικό αριθμό έτσι ώστε να μπορούν οι λαθρομετανάστες να τους καταγγείλουν!


Επειδή εκ των ανωτέρω εύκολα συμπεραίνεται ότι το ηθικό των συνοριοφυλάκων κάμπτεται επικίνδυνα, όπως άλλωστε οι ίδιοι καταγγέλλουν, με αποτέλεσμα την πλημμελή άσκηση των σημαντικών για την ασφάλεια της χώρας μας καθηκόντων τους


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ


1.Αληθεύουν οι ανωτέρω καταγγελίες για τις συγκεκριμένες εντολές από το Υπουργείο; Εάν ναι, προτίθεται να τις ανακαλέσει;


2.Πιστεύει η κυβέρνηση ότι η υποτιθέμενη προσβολή των «συναισθημάτων» των λαθρομεταναστών είναι υπεράνω της αποτελεσματικής φυλάξεως των συνόρων μας και της ακεραιότητος της Πατρίδος;

600 ΜΕ 700 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ Η "ΠΡΑΣΙΝΗ" ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ!


ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΣΦΙΓΓΟΥΜΕ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...


''Λεφτά υπάρχουν'': Μαζί με τον πρωθυπουργό έρχονται στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας και ο υφυπουργός Σπ. Κουβέλης (18 Σεπτ.). Την Δευτέρα (20 Σεπτ.) και ο υφυπουργός γιά Απόδημους, Δ. Δόλλης. Η αντιπροσωπεία, συνολικά, είναι 22-25 άτομα, χώρια οι της κρατικής Τηλεόρασης κ.ά... Θα μείνουν στο ξενοδοχείο ''Le Parker Méridien New York'' (119 West 56th Street, Manhattan), όπου οι τιμές κυμαίνονται από 725.28 ίσαμε 1,356.40 δολ., την βραδυά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του (αλλά, σίγουρα υπάρχει έκπτωση). Το συνολικό κόστος και αυτού του ταξιδιού (καύσιμα κλπ έξοδα αεροπλάνου, εισιτήρια γιά τους υπόλοιπους, ξενοδοχεία, Ουάσιγκτον, αυτοκίνητα, φαγητά κλπ - 6 ημέρες) εκτιμάται σε περίπου 600- 700,000 δολάρια. Ναι, σημαντικές γιά την Ελλάδα οι επαφές του πρωθυπουργού στον ΟΗΕ κι αλλού, αλλά και οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά -και δίνουν παράδειγμα- σε πολύ δύσκολους, γιά τον ελληνικό λαό, καιρούς.


(Σημ.: Τα έξοδα γιά τις ''φιλενάδες'' μελών της συνοδείας του GAP και τα ψώνια στα πολυτελή καταστήματα της 5ης λεωφόρου, όπως έγινε Μάρτιο και Ιούνιο 2010, πιστεύουμε θα πληρωθούν από τους ίδιους).

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓ. ΣΟΦΙΑ-ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ


Αργά χθες τη νύχτα, έγινε γνωστό ότι ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα προσπάθεια ομάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας Κρις Σπύρου για τέλεση λειτουργίας στην Αγία Σοφία. Τη ματαίωση ανακοίνωσε με δήλωση του ο Σπύρου προς το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή".


Σε σχετικό του τηλεγράφημα το πρακτορείο ανέφερε πως σε δήλωση που έκανε ο κ. Σπύρου στην Αλεξανδρούπολη, από όπου το πρωί θα ξεκινούσε το ταξίδι προς την Κωνσταντινούπολη, είπε πως έλαβε "από τις τουρκικές αρχές έγγραφο με το οποίο η δραστηριότητά του χαρακτηρίζεται προκλητική". Ο Σπύρου είπε πως "το έγγραφο έχει σχεδόν το χαρακτήρα απαγόρευσης εισόδου στην Τουρκία" και ότι εξαιτίας της εξέλιξης αυτής ματαιώθηκε το ταξίδι για την Κωνσταντινούπολη.

Η τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ" αναφέρει σήμερα ότι σε δήλωσή του προς την εφημερίδα, ο σύμβουλος του Σπύρου, Αθανάσιος Μπακόλας είπε πως το εν λόγω έγγραφο ήταν επιστολή του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Άγκυρα Χασάν Γκιογούς.

Πριν από την εξέλιξη αυτή, ο Σπύρου μίλησε χτες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου NTV και ερωτηθείς τι θα κάνει σε περίπτωση που τον συλλάβει η αστυνομία καθώς επιχειρεί να πραγματοποιήσει τη λειτουργία, είπε "θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να ρωτήσει για ποιο λόγο αντιμετωπίζω διαφορετική μεταχείριση σε σχέση με τον Πάπα. Ο Σπύρου υποστήριξε ότι κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη το 2006 ο Πάπας είχε επισκεφθεί και την Αγία Σοφία, όπου είχε προσευχηθεί.

Χθες, ο τούρκος υπουργός πολιτισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάϊ είχε δηλώσει ότι δεν θα δοθεί άδεια για λειτουργία στην Αγία Σοφία.

Σχετικές δηλώσεις έκανε χτες και ο διευθυντής του μουσείου του Τόπκαπι, ιστορικός Ιλμπέρ Ορταϊλί ο οποίος είπε πως "η Αγία Σοφία πρέπει να παραμείνει ως έχει" και ότι "κανείς δεν μπορεί να μπει στο μουσείο της Αγίας Σοφίας δίχως εισιτήριο".


Σημειώνεται ότι αργά χτες το απόγευμα ομάδα τούρκων ακροδεξιών πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από την Αγία Σοφία. Περίπου 250 άτομα διαμαρτυρήθηκαν για τη λειτουργία που επρόκειτο να τελεστεί σήμερα.

ΠΗΓΗ: liako.gr

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Επεισόδια και διαμαρτυρίες στον Άγιο Παντελεήμονα


Τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα πυροδότησαν νέα επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών στην περιοχή την Τετάρτη....

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στην περιοχή και ζητούν την παρέμβαση της Πολιτείας.
Σύμφωνα με την αστυνομία νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί με μαχαίρι ένας μετανάστης. Ο δράστης συνελήφθη.

20 τουρκικά αεροσκάφη σε βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο


Τέσσερις σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών, με σύνολο 20 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 10 ήταν οπλισμένα προχώρησαν σήμερα σε 4 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 6 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Εμπλοκές δε σημειώθηκαν και δραστηριότητα εκτυλίχθηκε στο βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.


Για να δείτε ποια οικογένεια κυβερνάει αυτο τον τόπο διαβάστε την παρακάτω δήλωση του κυρίου Νίκου Παπανδρέου. «Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας. Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα. Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ’60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά.».



Νίκος Παπανδρέου (Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ – Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004)

– Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004)


Καταγωγή





Ο μικρός Jeffrey γεννήθηκε στην Αμερική το στις 16 Ιουνίου 1952 στο Saint Paul της Μινεσότα των ΗΠΑ.


Κατάγεται από πατέρα Ελληνο-Πολωνό τον Ανδρέα Παπανδρέου-Mineiko (με εβραϊκή καταγωγή) και μάνα την Margaret Chant κάτοικο Αμερικής με παππού τον…..


Douglas Chant και στέλεχος των Ιεχωβάδων στις ΗΠΑ και γιαγιά Εβραία.






Το όνομα του


Το πραγματικό πλήρες όνομα του είναι Jeffrey Mineiko – Papandreou αλλά για ενσυντομία των φωνάζουν ΓΑΠ ή GAP (αγγλιστί) (μιάς και έτσι έγραφε το όνομα του στα email που αντάλλαζε με την μητέρα του)


Σε ένα βιβλίο του Γιώργου Λακόπουλου “Του μιλάνε τα κύματα…Ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν μπει στην πολιτικη”, (εκδόσεις Καστανιώτη, που πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούνη του 2008,στις σελίδες 124-125) διαβάζουμε τα εξης :


-Το 1959, που είχε μετακομίσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Γεώργιος Παπανδρέου φώναξε ένα πρωί τον ιερέα της ενορίας της Εκάλης και βαφτίστηκαν και τα τέσσερα αδέρφια ορθόδοξοι χριστιανοι. Ο Γιώργος, που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι,πήρε και επισήμως το όνομα του παππού του, με ανάδοχο τον καθηγητή Γιώργο Λιανόπουλο – φίλο του Ανδρέα από την Αμερική και υφυπουργό του Καραμανλή στη Μεταπολίτευση.Τον μικρότερο,τον Ανδρέα,τον βάφτισε ο ίδιος ο Γεώργιος Παπανδρέου. Αυτή η τελετή κρατήθηκε σαν οικογενειακό μυστικό και από μια άποψη ήταν. Έγινε κυρίως για το χατίρι του Γέρου”




-Σημείωση


Ακριβής ημερομηνία και ενορία στην οποία βαφτίστηκε ο Jeffrey δεν υπάρχει..


Πολύς κόσμος αμφισβητει ότι έχει πράγματι βαφτιστεί , λόγω του ότι ό άλλος του παππους, ο Douglas Chant, ήταν στέλεχος των Ιεχωβάδων των ΗΠΑ, και επειδη διαδιδόταν παλιότερα μια άλλη διαφορετικη ιστοριούλα περι βαπτίσεώς του στις ΗΠΑ απο τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο , αλλα και διότι υπάρχει και η φήμη ότι στο Αμερικανικο Κολλέγιο είχε δηλώσει προτεστάντης, και επειδη ποτε άλλοτε δεν έχει δημοσιευτει κάτι για το γεγονος της βάπτισης, ούτε φωτογραφίες απ’ αυτην.




-Σημείωση 2


Είχε δικαστικές διαμάχες με την Λιάνα Κανέλλη βουλευτή του ΚΚΕ για το ότι δεν χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα…



Σπουδές


Σπούδασε κοινωνιολογία στο Amherst College στη Μασαχουσέτη (Massachusetts), ΗΠΑ, την περίοδο 1970-1975, πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κοινωνιολογία της ανάπτυξης στο London School of Economics, Ηνωμένο Βασίλειο (1975-1977). Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Στοκχόλμη και παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στο Κέντρο Διεθνών Σχέσεων στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, οπου συμμαθητής του ήταν ο Αντώνης Σαμαράς πρώην αποστάτης της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα Πρόεδρος της.






Θέσεις στην Ελληνική Πολιτική σκηνή




Βουλευτικές θητείες


Βουλευτής Αχαΐας (1981-1996)


Βουλευτής Α’ Αθήνας (1996-2004)


Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2004-Σεπτ. 2007)


Βουλευτής Αχαΐας (Σεπτ. 2007 – Οκτ. 2009)


Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής (Οκτ. 2009 – Σήμερα)






Υπουργικές θητείες




Υφυπουργός Πολιτισμού (Ιούλιος 1985 – Φεβρουάριος 1987)


Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1988 – 1989)


Υφυπουργός Εξωτερικών (Οκτώβριος 1993 – Ιούλιος 1994)


Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ιούλιος 1994 – Σεπτέμβριος 1996)




Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (Σεπτέμβριος 1996 – Φεβρουάριος 1999)


Υπουργός Εξωτερικών (Φεβρουάριος 1999 – Φεβρουάριος 2004, Οκτώβριος 2009 – σήμερα)






Το χρονικό του ψέμματος και της προδοσίας




Ο Jeffrey Papandreou είναι μέλος και έχει συμμετάσχει παρα πολλές φορές στην ζωη του στις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg, ανα τον κόσμο.


Η τελευταία φορά που συμμετείχε ήταν στην Bilderberg που έγινε στο Καβούρι της Αττικής το 2009 πριν αναλάβει πρωθυπουργός οπου εκεί πήρε το χρήσμα για να πάρει το τιμόνι της Ελλάδας.






Σημείωση




Τα σχέδια της Bilderberg για την Ελλάδα είναι και το ΠΑΣΟΚ επιβάλει:


-Αφελληνισμός


-Καταστροφή της παιδείας(ήδη το κανει η Διαμαντοπουλου που είναι μέλος της Bilderberg)


-Καταστροφή και σβήσιμο της Ιστορίας


-Διάλυση πολιτισμού και γλώσσας


-Αχταρμοποίηση Ελληνικού Λαού με την βοήθεια Μεταναστών(λαθραίων και μη)


-Επιβολή ΔΝΤ


-Πώληση ορυκτού πλούτου σε ξένες εταιρίες


-Ιδιωτικοποίηση των πάντων


-Eπιβολή της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης


-Ηλεκτρονικές Ταυτότητες


-Διχωτόμηση και κατακερματισμός της Ελλάδας σε 9 περιφέρειες (Ανεξάρτητη Κρήτη,Δωδεκάνησα-Τουρκία, Θράκη-Τουρκικη Θράκη, Μακεδονία-Σκόπια, Ηπειρός-Αλβανία, Ανεξάρτητη Κέρκυρα, Πελλοπόνησος, Στερεά Ελλάδα, Κυκλάδες)


Ο Henry Kissiger (Ισόβιος Πρόεδρος της Bilderberg) και πρώην Υπ.Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε αναφέρει σε ομιλία του στην Ουάσικτον, το 1974:


“Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή.”




Σημείωση


Το ΔΝΤ ήξεραν οτι αν μπει στην Ελλάδα αυτοι που κανουν κουμαντο ειναι το ΔΝΤ. Κυβέρνηση δεν έχουμε πλεον, ειναι πιόνια του ΔΝΤ.. Το ΔΝΤ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ, ΕΠΙΒΑΛΕΙ και η Κυβέρνηση πράτει χωρίς να πει τίποτα.


Όσοι ασχολούνται με την Νεα Τάξη Πραγμάτων ήξεραν πως ηταν η σειρά μας το 2010.




Προεκλογικές θέσεις:


Σε μια περιοδο που η Ελλάδα έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται υπερχρεωμένη εμφανίζεται ο Jeffrey σε όλες τις προεκλογικές ομιλίες του λέγοντας πως λεφτά υπάρχουν… Έτσι με τα ψέματα κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου ωστε να τον ψηφίσει απέναντι σε μια Ν.Δ. μπαχαλαμένη..




1)Τον Οκτώβριο του 2009 αναμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας και εδώ αρχίζει η προδοσία της Ελλάδας και η επιβολή των ορέξεων των τραπεζιτών ΔΝΤ,ΕΚΤ κλπ λέγοντας “Λεφτα υπάρχουν”

2)Έλεγε το ασφαλιστικό είναι άδικο και κατέβαινε στις πορείες μαζί με τους απεργούς


Μετεκλογικές θέσεις και πράξεις:




1) Του έγινε πρόταση για δανεισμό από Αμερικάνικη εταιρία (Hayman Private Equity LLC στην Βοστόνη) μία στις 11 Ιανουαρίου επιστολή δηλώσεως προθέσεως, και μετά στις 8 Φεβρουαρίου τις οποίες δεν δέχτηκε…..αρα δεν μπορεί να λέει πως δεν υπήρχαν καθόλου λεφτά….(κρατάμε επιφυλάξεις για τους προσφερθέντες όρους… κανείς δε σου χαρίζει τίποτε, και τα Private Equities είναι σκληρά αρπαχτικά συνήθως).




2) Την επομένη των εκλογών, εντελώς συμπτωματικά, η ΤτΕ(με την βοήθεια του Προβόπουλου που είναι μέλος της bilderberg) αλλάζει τον κανονισμό και διευκολύνει την ανοικτή πώληση ελληνικών ομολόγων, δλδ διευκολύνει την άνοδο των επιτοκίων (υπόθεση Τ+10)(περισσότερα στις παραπομπές).


3) Τον Ιανουάριο του 2010 άρχισε να λέει και αυτός και ο Γιώργος Παπακωσταντινου πως λεφτά υπήρχαν και πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ.(περισσότερα στις παραπομπές)


4) Τον Απρίλιο του 2010 απο το Καστελόριζο ανακοινώνει την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στηριξης… ΔΝΤ κλπ


5) Συνεχίζει να κανει τα στραβά μάτια για το Αιγαίο και κλείνει συμφωνίες, με Τούρκους και Αμερικάνους ,κάτω απο το τραπέζι(στις παραπομπές περισσότερα).


6) Κατήργησε τον τίτλο Εθνικής από το Υπουργείο Παιδείας και απο άλλα Υπουργεία.


7) Κατήργησε το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.


Συνομιλεί με τα σκόπια με βάση το όνομα “Μακεδονία” και το υπόλοιπο κομμάτι βλέπουμε.


9) Ο ελληνικός λαός εχει αρχισει να πεινάει και λέει στους υπουργούς του: “Κάντε διακοπές άφοβα”.


10) Κάνει τα στραβά μάτια για την Θράκη τώρα που είναι σοβαρή η κατάσταση.


11) Τον Ιούλιο του 2010 είναι ο πρώτος “Έλληνας” πρωθυπουργός που επισκέπτεται το Ισραήλ και καταθέτει στεφάνι για το ολοκαύτωμα των Εβραίων.(στις παραπομπές περισσότερα).


12) Τον Ιούλιο του 2010 συζητάει για πώληση Κρατικών τραπεζών μετά απο πρόταση του ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Σάλλα.


13) Αφαιρεί τον πίνακα από το πρωθυπουργικό γραφείο η Ελλάς Ευγνωμονούσα (πριν την επίσκεψη Ερντογαν)(περισσότερα στις παραπομπές).


14) Τον Ιούλιο του 2010 κανει πολιτική επίταξη και επιστράτευση απεργών(ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών) γιατι αντιδρούσαν στο άνοιγμα του επαγγέλματος τους.