ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

FINANCIAL TIMES & ΠΟΛΩΝΟΣ ΥΠΕΞ: ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΧ και ΠΟΛΕΜΟΣ

euro_germany-1-nai              Όταν πριν μερικές ημέρες ο Σαρκοζί προειδοποιούσε πως τυχόν κατάρρευση του ευρώ θα άνοιγε τις πύλες της Κολάσεως, δηλαδή του Πολέμου, πολλοί βιάστηκαν να τον κατακρίνουν ως κινδυνολόγο που γίνεται κήνσορας της καταστροφής για να εξυπηρετήσει τα σχέδια του και τα συμφέροντα της Γαλλίας.
Την απάντηση την δίνουν όμως οι εξελίξεις. Συμβολικά από την καρδιά της Γερμανίας, το Βερολίνο, ο Πολωνός ΥΠΕΞ, συμπλήρωσε τον Γάλλο Πρόεδρο εξομολογούμενος : ''Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού. Μάλλον είμαι ο πρώτος ΥΠΕΞ της Πολωνίας στην ιστορία που εκστομίζει κάτι τέτοιο, αλλά το λέω''.
Και σήμερα το πρωί, δύο κολοσσιαία μέσα ενημέρωσης (Financial Times & Der Spiegel) ''κρέμασαν'' σε τίτλους τον Πόλεμο, που η γενιά μας δεν έχει ζήσει και γνωρίζει από διηγήσεις του παππού και της γιαγιάς. Αν ήταν ένα θα μπορούσαμε εύκολα να σκεφτούμε πως επιδιώκει οφέλη μέσω επικοινωνιακών τακτικών. Όμως είναι δύο και έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα. Πως εξηγούνται όμως όλα αυτά;
Οι οπαδοί αυτής της άποψης θεωρούν πως αν επικυρωθούν τα γερμανικά σχέδια, ως αντίδραση, θα φουντώσουν ακραίες εθνικιστικές αντιλήψεις και πρακτικές σε κάθε άκρη της ηπείρου μας και θυμίζουν με νόημα πως φτάσαμε στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. 

πηγη: liako.gr


Πάρτι οργίων στο Βερολίνο





Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στη Γερμανία μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών από το πάρτι οργίων, για τα γενέθλια ιδιοκτήτη διάσημου κλαμπ του Βερολίνου.


Πάρτι οργίων στο Βερολίνο


Το στιγμιότυπο που προκάλεσε την οργή των Γερμανών ήταν η γυμνή γυναίκα, σε πόζα εσταυρωμένου, που εμφανίστηκε στο κλαμπ "Maxxim" λίγο μετά τη 01:00 της Παρασκευής, ως το αποκορύφωμα του event.
Η σκηνή αναπαριστούσε τη «σταύρωση» μιας νεαρής γυναίκας, δεμένης πάνω σε ένα σταυρό, με το γυμνό της κορμί βαμμένο χρυσό. Η γυναίκα, γνωστή πορνοστάρ της Γερμανίας, παρέμεινε στο σταυρό περίπου 30 λεπτά και ενώ μπροστά της χόρευαν ξέφρενα οι καλεσμένοι στο πάρτι, με s&m αμφίεση.
berlin-maxxim

Στο κλαμπ βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή 1.500 άτομα, τα οποία υπομονετικά περίμεναν επί ώρες να ανοίξουν οι πόρτες του κλαμπ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.
Ο ιδιοκτήτης Στέφαν Ζέλβιχ από την επόμενη μέρα βρέθηκε υπόλογος για το οργιώδες πάρτι γενεθλίων του. Τη σελίδα του στο Facebook κατέκλυσαν οργισμένα μηνύματα, τα οποία χαρακτήριζαν «πόρνη» την πρωταγωνίστρια του σόου, ενώ στον Ζέλβιχ εύχονταν «να πεθάνει».
Ο ίδιος δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild, που δημοσίευσε και τις φωτογραφίες: «Φυσικά γνώριζα ότι πρόκειται για πρόκληση. Όμως δεν ήταν βλασφημία ούτε είχα σκοπό να προσβάλω τα θρησκευτικά πιστεύω κανενός».
Η εφημερίδα Bild, με αφορμή το πάρτι οργίων στο κλαμπ "Maxxim", δημοσιεύει και άλλεςσοκαριστικές φωτογραφίες από πάρτι-πορνό σε όλη τη Γερμανία, υπό τον τίτλο «Νέες αποκαλύψεις για τα πάρτι-πορνό»:
bild1
bild3
bild2

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ  ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ,
ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ!!!
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ



Το Eurogroup ενέκρινε την έκτη δόση προς την Ελλάδα

Το Eurogroup ενέκρινε την έκτη δόση προς την Ελλάδα           Την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα και την Ιρλανδία αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συνεδρίασαν σήμερα στις Βρυξέλλες, όπως επίσημα ανακοινώθηκε.



Παράλληλα συζήτησαν τους τρόπους ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (EFSF), έτσι ώστε να μπορέσει να στηρίξει την Ισπανία και την Ιταλία εφόσον χρειαστούν βοήθεια.

O πρόεδρος του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε πως η Ευρωζώνη αποφάσισε την εκταμίευση της έκτης δόσης για την Ελλάδα, όπως είχε διαρρεύσει και από αξιωματούχους νωρίτερα.

Η εκταμίευση της δόσης των 8 δισ. ευρώ (τα 5,8 δισ. ευρώ αντιστοιχούν στην Ευρωζώνη) θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε επίσης πως οι ηγέτες της Ευρωζώνης αποφάσισαν να εκταμιεύσουν την επόμενη δόση και για την Ιρλανδία, η οποία βρίσκεται σε πρόγραμμα βοήθειας όπως και η Ελλάδα.

Η δόση στην Ιρλανδία θα δοθεί στις αρχές Ιανουαρίου του 2012.

Για την Ιταλία ο κ. Γιούνκερ δήλωσε πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να πιάσει τους δημοσιονομικούς της στόχους με βάση τα μέτρα που έχει προγραμματίσει. Τα μέτρα αυτά άλλωστε παρουσίασε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών Μάριο Μόντι.

Για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EFSF) και τις επιλογές μόχλευσης του ανέφερε σχετικά:

«Συνεχίζουμε να εξερευνούμε τις πιθανές επιλογές για την μόχλευση του EFSF μέσω των αγορών και των επενδυτών» δήλωσε ο Γιούνκερ και πρόσθεσε : «Συμφωνήσαμε να εξερευνήσουμε γρήγορα την αύξηση των πηγών του ΔΝΤ μέσα από διμερή δάνεια, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις από την σύνοδο των Καννών , έτσι ώστε το ΔΝΤ να μπορέσει να προσεγγίσει την νέα «δύναμη πυρός» του EFSF και να συνεργαστούν ακόμα πιο σκληρά».
Οι βασικές δηλώσεις Γιούνκερ για την Ελλάδα

«Η εκταμίευση της έκτης δόσης θα πραγματοποιηθεί μόλις το ΔΝΤ πάρει την απόφαση του στις αρχές Δεκεμβρίου (αφορά τα 2,2 δις. ευρώ από τα 8 δις. ευρώ της δόσης). Τα κεφάλαια θα είναι διαθέσιμα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου».

«Εξετάσαμε την πρόοδο του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων. Καλούμε τις ελληνικές αρχές και τους εκπροσώπους των πιστωτών τους να επιταχύνουν τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης για να συμφωνήσουν τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας της Συνόδου κορυφής στις 26 και 27 Οκτωβρίου». 

«Σκέφτομαι την Ελλάδα μέρα και νύχτα…Δεν έχω ιδιαίτερη ανησυχία για την Ιταλία και την Ισπανία αλλά ο καθένας γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να εξασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα».
πηγη: newsbomb.gr


Ενεργοποίηση ρωσικού ραντάρ που στοχεύει το ΝΑΤΟ


Image        Ο πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev έδωσε την εντολή ενεργοποίησης ενός κύριου σταθμού ραντάρ πέρα του ορίζοντα (OTH) για την προστασία από επίθεση βαλλιστικών πυραύλων στην που μπορεί να προέρχονται από την Ευρώπη και τον Ατλαντικό.
 Ο πρόεδρος της Ρωσίας έφθασε προσωπικά στο πιο δυτικό άκρο της Ρωσίας στο Καλίνινγκραντ όπου του υπεβλήθη αναφορά από το διοικητή των διαστημικών αμυντικών δυνάμεων της Ρωσίας (Space Defense Troops) ότι ο σταθμός ραντάρ ήταν έτοιμος για λειτουργία. Μετά την αναφορά ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε την εντολή για ενεργοποίηση του ραντάρ.
Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Medvedev δήλωσε ότι το ραντάρ είναι ένα καθαρό μήνυμα της Μόσχας σε όλες τις δυτικές χώρες ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να απαντήσει στις απειλές που θα προέρχονται από την ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ασπίδα.
«Αναμένω ότι το ότι αυτό το βήμα θα εκληφθεί από τους δυτικούς μας συνεταίρους ως η πρώτη ένδειξη ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να απαντήσει κατάλληλα στην απειλή ενάντια στην στρατηγικές μας πυρηνικές δυνάμεις που προέρχεται από την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

πηγη: defencenet.gr


ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΠΩΣ ΝΑ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥΝΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!

xylodarmos-1-nai


Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΣΙΡΙΑΛ
Ο δήμος Σμύρνης τύπωσε κατάλογο οδηγιών για τις γυναίκες ενάντια στην αντρική βία. Οι οδηγίες προορίζονται για γυναίκες, που προσφεύγουν στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, αλλά αργότερα πείθονται από τους άντρες τους και ξαναγυρίζουν στο σπίτι τους, γράφει η εφημ. «Ακσάμ» (TourkikaNea).
Κάποια από τα ενδιαφέροντα σημεία των οδηγιών μοιάζουν με τις οδηγίες για τις φυσικές καταστροφές και είναι τα εξής :
«Καθορίστε ένα ασφαλές μέρος μέσα στο σπίτι στο οποίο θα μπορείτε να κρυφτείτε όταν υπάρχει βία». «Κατά την διάρκεια της βίας πρέπει να αποφεύγετε χώρους χωρίς έξοδο όπως μπάνιο, τουαλέτα, όπως και χώρους με επικίνδυνα εργαλεία όπως η κουζίνα». «Κατά την διάρκεια της βίας πάρτε την στάση του εμβρύου και προσπαθήστε να φυλάξετε το κεφάλι σας».
«Θα πρέπει να έχετε πάρει μέτρα ώστε εάν χρειαστεί να φύγετε ξαφνικά από το σπίτι, να ξέρετε σε ποιόν θα καταφύγετε και να έχετε μιλήσει από νωρίτερα μαζί του». «Μπορείτε να έχετε συμφωνήσει με τους γείτονες, μόλις ακούσουν τις κραυγές σας να ενημερώσουν την αστυνομία. Ακόμη και ανώνυμες καταγγελίες γίνονται δεχτές».
«Θα πρέπει να έχετε έτοιμη από πριν μια τσάντα, στην οποία θα έχετε τα έγγραφα σας την οποία θα πρέπει να την έχετε σε σημείο εύκολης πρόσβασης, καθώς θα φεύγετε. Καλά θα είναι να έχετε έστω και λίγα χρήματα μέσα». «Θα πρέπει από πριν φωτοτυπία της ταυτότητας και των σημαντικών εγγράφων σας να τα έχετε δώσει σε κάποιον συγγενή σας».

πηγη: liako.gr





Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Γαστούνη: Δυναμικά η κατάληψη στη ΔΟΥ - Αποκλεισμός με μηχανήματα του δήμου (Νεότερη ενημέρωση 10:50) (video)

Γαστούνη: Δυναμικά η κατάληψη στη ΔΟΥ - Αποκλεισμός με μηχανήματα του δήμου (Νεότερη ενημέρωση 10:50)  (video)         Ξεκίνησε απο νωρίς το πρωί της Δευτέρας η κατάληψη της ΔΟΥ Γαστούνης, με πρωτεργάτη το δήμο Πηνειού. Από νωρίς το πρωί δεκάδες άτομα προσωπικό του δήμου, της ΔΟΥ, ο ίδιος
ο δήμαρχος Αλέξης Καστρινός και οι αντιδήμαρχοι, φορείς της περιοχής, έχουν αποκλείσει την πρόσβαση όχι απλά του κτιρίου της ΔΟΥ, αλλά και του δρόμου, με τη χρήση των οχημάτων από το στόλο του δήμου.
Όλοι δηλώνουν αγανακτισμένοι με την κατάσταση, ενώ πριν από λίγο ο δήμαρχος είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα με ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας την αδικία που συμβαίνει στο δήμο και λέγοντας πως δεν πρόκειται για θέμα οικονομίας αφού το προσωπικό θα μεταφερθεί στην Αμαλιάδα, ενώ ο δήμος Πηνειού προσφέρει κτίριο για τη στέγαση της ΔΟΥ.
Νεότερη ενημέρωση 10:50
"Άστραψε και βρόντηξε" ο δήμαρχος Πηνειού, Αλέξης Καστρινός όταν εμφανίστηκε σε ζωντανή σύνδεση απο τη Γαστούνη στην εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση" με το συνάδελφο δημοσιογράφο και ανταποκριτή της ΕΡΤ Γιώργο Μαρινόπουλο. Σε υψηλούς τόνους μετέφερε το παράπονο της τοπικής κοινωνίας, ενώ αργότερα μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ήταν ακόμα πιο καυστικός στοχεύοντας σε βουλευτές και φορείς, λέγοντας πως όσοι δεν βοήθησαν το δήμο για τα ζητήματα που τον απασχολούν να μην εμφανιστούν πάλι εκεί.



ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ
ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙ!


ΣΤΑ ΧΑΣΙΣΙΑ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ... ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ

          Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία το πρώτο παιδικό βιβλίο για την κάνναβη με τίτλο «Είναι απλώς ένα φυτό», που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα βιβλιοπωλεία, αλλά και σε 14 γλώσσες ως προεπισκόπηση στο Ίντερνετ.
Ο αμφιλεγόμενος συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ρικάρντο Κορτές, συνηθίζει να χρησιμοποιεί μία δική του, προοδευτική –για κάποιους- ματιά για την «είσοδο» των παιδιών στον κόσμο των ενηλίκων.
Έτσι, στη νέα του συγγραφική και εικαστική δουλειά, καθώς εικονογράφησε και το βιβλίο, ο Κορτές αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα της χρήσης κάνναβης και να διευκολύνει τους γονείς που επιθυμούν να ενημερώσουν για το θέμα τα παιδιά τους από την ηλικία των πέντε ετών.
«Δεν είναι λίγοι οι γονείς που έχουν δοκιμάσει και είναι εκατομμύρια αυτοί που τους έχει αρέσει και τη χρησιμοποιούν καθημερινά, αλλά για κοινωνικούς λόγους δεν τολμούν να πουν στα παιδιά τους την αλήθεια», αναφέρει ο συγγραφέας.
Στο βιβλίο περιγράφεται η ιστορία ενός μικρού κοριτσιού μέσα από ένα ταξίδι στους εμπλεκόμενους φορείς της μαριχουάνας, δηλαδή τους γονείς της που καπνίζουν, τους παραγωγούς, τους επιστήμονες που κάνουν έρευνες, αλλά και το αστυνομικό τμήμα που μπορεί να καταλήξει κάποιος.
Μέχρι στιγμή πάντως, αρκετοί πολιτικοί και ειδικοί έχουν κατακρίνει τον Κορτές για τη «συμπαθητική» οπτική γωνία με την οποία βλέπει τη χρήση της κάνναβης και παράλληλα προσπαθεί να την περάσει στα παιδιά.

πηγη: stoxos.gr


Ξαφνικό πρόβλημα υγείας του Ερντογάν. Εγχειρήστηκε στο έντερο. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

        




MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


 Ξαφνικό πρόβλημα υγείας φαίνεται πως αντιμετωπίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τούρκοι γιατροί πραγματοποίησαν  επέμβαση στο έντερο του τούρκου πρωθυπουργού, χωρίς να αναφέρουν το πρόβλημα υγείας το οποίο αντιμετωπίζει.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Μilliyet υπήρξε έντονη φήμη το Σαββατοκύριακο για παρουσία του Ερντογάν σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. Συγκεκριμένα η φήμη ανέφερε πως η μεταφορά  του τούρκου πρωθυπουργού έγινε στο κρατικό νοσοκομείο της πανεπιστημίου Μάρμαρα στο Παντίχι της στην Ασιατική όχθη της Κων/πολης.
  Το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού δεν ανέφερε τίποτα, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε πως ο Ερντογάν πράγματι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση στο έντερο.
  Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα .Για λόγους ασφαλείας ο 2ος και ο 6 ος όροφος του νοσοκομείου έχουν εκκενωθεί.
πηγη: onalert.gr


Βουλευτές με μυστικούς λογαριασμούς στην Ελβετία;

       

Οι ψίθυροι εδώ και πολύ καιρό έδιναν κι έπαιρναν. Βουλευτές έχουν μυστικούς λογαριασμούς στην Ελβετία ακουγόταν στους διαδρόμους της Βουλής. Κανείς όμως δεν μπορούσε να μιλήσει με βεβαιότητα. Ακόμα και τώρα χειροπιαστά στοιχεία δεν υπάρχουν...

Όμως, ήρθε η κατάθεση ερώτησης από τους κυρίους Γιακουμάτο και Τζαβάρα στον υπουργό Οικονομικών.

Οι δύο βουλευτές επικαλούνται τη μαρτυρία του βουλευτή του ελβετικού Κοινοβουλίου, Ιωσήφ Ζησιάδη, στην εκπομπή «Έρευνα» του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Ο κ. Ζησιάδης είπε: «οι πιο πολλοί βουλευτές δεξιοί και του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και νομίζω τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοιχτοί οι λογαριασμοί, όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου».

Ταυτόχρονα, ο Ελβετός υπουργός Οικονομικών, σε ερώτησή του, απάντησε ότι «η Ελβετία έχει προτείνει από το 2005 στην ελληνική κυβέρνηση μια φορολογική συμφωνία, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις έξι χρόνια τώρα κωφεύουν».

Έτσι, οι κύριοι Γιακουμάτος και Τζαβάρας ζητούν «όλα τα έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ ελβετικών και ελληνικών αρχών από το 2005 μέχρι και σήμερα αναφορικά με το θέμα της σύναψης φορολογικής συμφωνίας για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών σε ελβετικές τράπεζες και κάθε σχετικό έγγραφο που αφορά το συγκεκριμένο θέμα».

Στην ίδια κατεύθυνση και η επιστολή του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων.

Ο κ. Βαγγέλης Αργύρης στις 15 Νοεμβρίου ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο κάθε διαθέσιμο στοιχείο «για κατοχή τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία τυχόν προέκυψαν από τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών».

Αυτό που δεν αποκλείεται συμφωνα και με τον Πρόεδρο της Βουλής, είναι να γίνουν επανέλεγχοι των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών σε περιπτώσεις που θεωρούνται ύποπτες.

πηγη: newsit.gr


ΑΓΡΙΟ ΣΙΚΤΙΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. Η ΡΩΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ

putin_angry            Επίθεση εξαπέλυσε ο Πούτιν κατά των αμερικανοευρωπαϊκών κέντρων που προωθούν προπαγάνδα εναντίον του, για την δήθεν μείωση της δημοτικότητάς του, ενόψει των επερχόμενων εκλογών.
Είπε κατά λέξη "αντί να  ξοδεύουν τα λεφτά τους για προπαγάνδα εναντίον μου,  ας τα χρησιμοποιήσουν για να ξεχρεώσουν τα χρέη τους".
Επίσης χθές σε όλα τα ρωσικά κανάλια, πέρασε κλίμα προετοιμασίας της Ρωσίας για πόλεμο με την Αμερική και το ΝΑΤΟ, αν συνεχιστεί η τοποθέτηση πυραύλων γύρω από την Ρωσία.
Το γενικό κλίμα των αναφορών ήταν κλίμα πρώτου πλήγματος από μέρους της  Ρωσίας, που δεν θα καθήσει με σταυρωμένα τα χέρια, τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ ετοιμάζονται για πόλεμο, πράγμα που φαίνεται και από τα μέτρα λιτότητας που επιβάλονται παντού σε όλο τον δυτικό κόσμο, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για ένα πόλεμο που φαίνεται να έρχεται.

πηγη: liako.gr


Οι Αμερικανοί επιβάλλουν Παπαδήμο

Οι Αμερικανοί επιβάλλουν Παπαδήμο           Ήδη το πρώτο χρονικό διάστημα στελέχη της νέας μεταβατικής(;) κυβέρνησης, αποφεύγουν να ανεφερθούν σε ακριβή ημερομηνία εκλογών , προτάσσοντας το κρίσιμο σημείο στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία, με εξαίρεση αυτά της ΝΔ που επιμένουν για πρόωρες εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.
Από την Ευρωπαική πλευρά δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση για αυτό το θέμα , καθώς οι εταίροι μας μόνο σε μια τέτοια κουβέντα δεν θέλουν να συμμετέχουν την ώρα που η κρίση χρέους χτυπάει την καρδιά της Ευρωζώνης. Άλλωστε πέτυχαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία να έχουν κυβερνήσεις χωρίς ισχυρό αντίλογο, με τις οποίες μπορούν να συνεννοηθούν καλύτερα...,.
Όμως ως προς το ζήτημα των εκλογών ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η πρόσφατη έκθεση τηςBank of America – Merrill Lynch (Bofa), της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ , η οποία επισημαίνει πως ίσως να μην είναι απαραίτητες οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, στηρίζοντας έτσι εμμέσως τη νέα κυβέρνηση.
Η στήριξη προς τον κ. Λουκά Παπαδήμο αποτελεί προφανές ζητούμενο και συμπέρασμα στη λογική των αγορών. Οι τράπεζες θεωρούν ότι ο τραπεζίτης κ. Λουκάς Παπαδήμος είναι αυτός που μπορεί να εφαρμόσει πλήρως ότι έχει αποφασιστεί, χωρίς βέβαια να ενδιαφέρονται για το αν αυτή η κυβέρνηση έχει την λαϊκή νομιμοποίηση να προχωρήσει τόσο και να δεσμεύσει τη χώρα για τουλάχιστον 10 χρόνια.
Επίσης όπως έχει γίνει γνωστό η στήριξη των ΗΠΑ συνεχίζεται μετά τον Γιώργο Παπανδρέου και στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου , καθώς οι Αμερικανοί έχουν τοποθετηθεί και θεσμικά μέσω ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου υπέρ της νέας κυβέρνησης, ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Παπαδήμο για του εκφράσει την αμέριστη υποστήριξή του στο έργο που έχει αναλάβει.
Εκτιμήσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού
Η BofΑ σε αυτή την έκθεση της με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου, σχολιάζει πως η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου, θα μπορούσε να μετατεθεί για αργότερα ανάλογα με το πως εξελίσσεται η εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου για την Ελλάδα, κάτι που αποτελεί και το βασικό στόχο της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Η τράπεζα επισημαίνει πως οι πρόωρες εκλογές μπορεί να εξελιχθούν σε αρνητικό παράγοντα, τη στιγμή που οι πιο πρόσφατες δημοσκπήσεις δείχνουν ότι κανένα κόμμα δεν θα είναι σε θέση να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Και συμπληρώνει ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική αστάθεια.
Συνεχίζοντας η Bank of America τονίζει ότι σε περίπτωση που οι συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού αποτύχουν, είναι πιθανή η διεξαγωγή νέων εκλογών, με επακόλουθο την καθυστέρηση στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την ενίσχυση των κινδύνων για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Παράλληλα αναφέρει πως αν οι συζητήσεις επιτύχουν θα σχηματιστεί μία νέα κυβέρνηση συνασπισμού, που σύμφωνα με δημοσκοπήσεις είναι κάτι που και το εκλογικό σώμα προτιμά.
«Αν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών είναι ο σχηματισμός μίας νέας κυβέρνησης συνασπισμού, τότε οι εκλογές ουσιαστικά δεν είναι απαραίτητες» κλείνει την ανάλυση του το αμερικανικό πιστωτικό ίδρυμα.
Έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα
Πάντως οι αμερικανοί, όπως και οι τράπεζες τους βρίσκονται σε επιφυλακή και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο σημείωμα πάλι της Bank of America στις 25 / 11 με το οποίο χαρακτηρίζει πολύ πιθανή τη διάσπαση της Ευρωζώνης , ενώ προσθέτει πως εάν υπάρξει διάσπαση της είτε αποχώρηση κράτους-μέλους, αυτό θα γίνει με μη ελεγχόμενο τρόπο.
Τέλος άξιο αναφοράς στην έκθεση της ΒofΑ είναι ότι κάνει επίσης λόγο για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, το οποίο θα πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται το αργότερο το Μάρτιο σε συνδιασμό με νέα αναδιάρθρωση χρέους στη διάρκεια του νέου αυτού προγράμματος.
Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή θα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο απώλειες για τους επίσημους (σε αντιδιαστολή με τους ιδιώτες) πιστωτές της χώρας, όπως ορίζει η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου που αφορά τα 200 δισ. ευρώ περίπου ελληνικού χρέους που διακρατούν ελληνικές και ξένες τράπεζες και ασφαλιστικοί οργανισμοί .
Με απλά λόγια εννοεί «κούρεμα» στους θεσμικούς κατόχους των υπόλοιπων περίπου 160 δισ. ευρώ του ελληνικού χρέους...
πηγη: newsbomb.gr





Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βρετανικό σχέδιο εκκένωσης από την Ελλάδα!


Image            


Άκρως απόρρητο ενημερωτικό σημείωμα που έφτασε στην βρετανική πρεσβεία της Αθήνας όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, δίνει οδηγίες έτσι ώστε ότι η διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας στην Αθήνα, πρέπει να είναι έτοιμη να παράσχει "κάθε απαραίτητη βοήθεια ώστε να προστατεύσουν και να προσφέρουν κάθε βοήθεια στους Βρετανούς πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα, όταν η χώρα βγει από το ευρώ και ξεσπάσουν ταραχές"!
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι εντολές αφορούν παροχή προστασίας και σχέδιο εκκένωσης από την Ελλάδα των Βρετανών καθώς θεωρούνται "αναπόφευκτες οι ανεξέλεγκτες κοινωνικές αναταραχές"!
Έχουν μάλιστα προσδιοριστεί σημεία συγκέντρωσης και τρόπο αποχώρησης των Βρετανών από την Ελλάδα, ακόμα και "ειδικές επιχειρήσεις" τύπου Λιβύης για να επιστρέψουν ασφαλείς στην χώρα οι Βρετανοί πολίτες
Η εφημερίδα Telegraph επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες και ανώτατο στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης ανέφερε πριν λίγο στην εφημερίδα πως η κατάρρευση του ευρώ είναι απλώς θέμα χρόνου και ως εκ τούτου οι πρεσβείες στις χώρες της ευρωζώνης πρέπει να βοηθήσουν  τους πολίτες που βρίσκονται σε αυτές τις χώρες, είτε με την παροχή οικονομικής βοήθειας είτε λόγω ανεξέλεγκτων κοινωνικών αναταραχών. 
Οι βρετανικές πρεσβείες θα φροντίσουν να παρέχουν ρευστό σε όσους πολίτες της χώρας δεν θα μπορέσουν να πάρουν λεφτά από τις τράπεζες της ευρωζώνης, λόγω της κατάρρευσης του ευρώ(!) αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα!



πηγη: defencenet.gr




Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Παρουσιάστρια ρωσικού καναλιού ύψωσε το μεσαίο της δάχτυλο εναντίον του Ομπάμα και έχασε τη δουλειά της...

                          Την αντίδρασή της στον Αμερικάνο Πρόεδρο εξέφρασε παρουσιάστρια ρωσικού καναλιού υψώνοντας το μεσαίο δάχτυλό της κατά τη μετάδοση είδησης σχετικά με τον Μπαράκ Ομπάμα. Η κίνησή της αυτή στάθηκε αφορμή, για να χάσει τη δουλειά της.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης θέματος για την ομιλία του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο APEC, κι ενώ η κάμερα ήταν.....
στραμμένη πάνω της, η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του καναλιού σήκωσε το μεσαίο της δάχτυλο την ώρα που αναφερόταν στον Μπαράκ Ομπάμα.

Οι ιθύνοντες του ρωσικού σταθμού REN TV, το οποίο προηγουμένως ανήκε σε συνεργάτες του Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσαν πως είναι αναγκασμένοι να αποσύρουν την Tatyana Limanova από την μικρή οθόνη χαρακτηρίζοντας την κίνησή της "απαράδεκτη" και "αντιεπαγγελματική".

"Στις 14 Νοεμβρίου 2011 κατά την διάρκεια της εκπομπής "News 24" η παρουσιάστρια Limanova έκανε μία απαράδεκτη χειρονομία που είναι συνώνυμο μίας προσβλητικής έκφρασης", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο σταθμός.

Πηγές μαρτυρούν, ότι η κίνηση της οικοδέσποινας των ειδήσεων δεν απευθυνόταν στον Αμερικανό Πρόεδρο, αλλά στους συναδέλφους της τεχνικούς στο στούντιο που προσπαθούσαν να την αποπροσανατολίσουν.

Επίσης, οι ίδιες πηγές προσπάθησαν να εκτονώσουν την κατάσταση λέγοντας, ότι η εκφωνήτρια νόμιζε ότι δεν βρισκόταν στον τηλεοπτικό αέρα την στιγμή του περιστατικού, αλλά προωθούσε ένα σπικάζ για μία είδηση.

Δείτε το βίντεο...



πηγη: clopyandpaste.blogspot.com


ΕΥΓΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ!







Ζούμε τις πιο ιστορικές στιγμές της Ευρώπης - Το ευρώ κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε




 Επιμένει η Γερμανία στη μη έκδοση ευρωομολόγου με νέες δηλώσεις του αντικαγκελάριου Ρέσλερ
- Ραγαίες εξελίξεις στην Ισπανία που ψάχνει 100 δισ. ευρώ και είναι μία ανάσα από την προσφυγή σε μηχανισμό στήριξης
- Νέα μέτρα άγριας λιτότητας έρχονται στην Ιταλία
- Τρόμος στις εύρωστες χώρες της Ευρωζώνης που ξαναβγαίνουν απο Δευτέρα στις αγορές για δανεικά μετά από καταστροφικές δημοπρασίες

Τις πιο κρίσιμες στιγμές ζει η Ευρώπη ενώ η Γεμανία και συγκεκριμένα η καγκελάριός της μοιάζει να μην καταλαβαίνει αφού αρνείται πεισματικά την έκδοση του ευρωομολόγου και την επέκταση του πυροσβεστικού ρόλου της ΕΚΤ στην κρίση χρέους.

Χαρακτηριστικό είναι οτι πρίν απο λίγο ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ χαρακτήρισε ως “ανεύθυνη” την πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για έκδοση ευρωομολόγου

Οι εξελίξεις έχουν πάρει πια καταιγιστική μορφή δικαιώνοντας εκείνους που προτάσσουν το σύνθημα ''ή τώρα ή ποτέ'' για τη σωτηρία της Ε.Ε. Το ευρώ σημειώνει μια απίστευτη κατατρακύλα με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να βρίσκεται στο 1,32, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο για τους τελευατίους δύο μήνες.



Ψάχνουν 100 δις ευρώ στην Ισπανία


Η Ισπανία που θεωρείται πολύ μεγάλη για να σωθεί, φαίνεται πως οδεύει στην προσφυγή σε μηχανισμό στήριξης. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg μια λύση που προκρίνεται είναι η δημιουργία μιας “bad bank” (κακιά τράπεζα) η οποία θα απορροφήσει τα τοξικά ομόλογα και θα ''αγοράσει'' τις προβληματικές τοποθετήσεις τραπεζών. 

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, η Ισπανία θα χρειαστεί χρηματοδότηση 100 δισ. ευρώ για να απορροφήσει το κόστος της «bad bank». 
Τα κεφάλαια αυτά "θα μπορούσαν να ζητηθούν είτε από το EFSF ή ακόμη και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο" αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις συζητήσεις.




Ερχονται νέα μέτρα στην Ιταλία

Οι φόβοι για κατάρρευση της ευρωζώνης εντείνονται ακόμη περισσότερο μετά και την υποβάθμιση απο τον οίκο Standard & Poor's της πιστοληπτικής ικανότητας του Βελγίου αλλά και 8 ιταλικών τραπεζών απο τον οίκο Fitch. 

Ο νέος πρωθυπουργός Μάτιο Μόντι θα παρουσιάσει στους Ιταλούς τις πρώτες παρεμβάσεις του νέου έκτακτου πακέτου οικονομικών μέτρων. Ανάμεσα σε αυτά η άυξηση του ΦΠΑ η επιβολή φόρου ακινήτων και για την πρώτη κατοικία, και η επιβολή μιας “ήπιας” έκτακτης φορολόγησης, που θα συνυπολογίζει κινητή και ακίνητη περιουσία, συμπεριλαμβανομένων πιθανώς και των καταθέσεων. 



Τρόμος διακατέχει πια τις κυβερνήσεις ακόμα και των πιο εύρωστων χωρών της ευρωζώνης αφού μετά τις καταστροφικές δημοπρασίες της Ισπανίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, της Γερμανίας και της Γαλλίας, απο Δευτέρα οι χώρες αυτές καλούνται να ξαναβγούν στις αγορές για να αντλήσουν ποσό 29 δισ. ευρώ σε ομόλογα.


πηγη: newsit.gr


ΑΥΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ. ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ.
 ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΟΥΣ ΣΑΝ ΕΜΑΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ.
ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ........





Αλβανία: Κλέβουν και εκκλησίες

Image                Κυκλώματα αρχαιοκαπήλων κάνουν πλιάτσικο σε ορθόδοξους ναούς της Αλβανίας. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι τα ίδια, που «επισκέπτονται» ναούς και μοναστήρια στην Ήπειρο και στη Μακεδονία.

Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε στον ιστορικό ναό του αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες της Δερόπολης, όπου δεν άφησαν τίποτε. 

Οι δράστες, μπήκαν ξημερώματα στην εκκλησία,  από τη σκεπή, και αφαίρεσαν το χειροποίητο τέμπλο και όλες τις εικόνες. Έκαναν, επί ώρες, τόσο αθόρυβα τη δουλειά τους, που δεν τους πήρε κανείς είδηση. Να σημειωθεί ότι πάλι πριν μερικούς μήνες είχαν αφαιρεθεί 18 εικόνες από την ίδια εκκλησία.

«Σαν να κλέβουν εκκλησία»...

πηγη: defencenet.gr





ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ

liakopoulos                 Σήμερα το πρωί, παρακολουθώντας την εκπομπή των δύο φίλων μου, του Μάνου και του Ιορδάνη στο ΜEGA, είδα για μια ακόμη φορά την ελληνική πραγματικότητα και την σύγχρονη ελληνική ψυδαίσθηση, μέσα στην οποία σμιλεύεται το σκεπτικό δράσης και ύπαρξης των παιδιών μας.
Έφεραν σαν καλεσμένο έναν Έλληνα, που στήνει και οργανώνει επιχειρήσεις και γενικά μπίζνες στο εξωτερικό.
Τους μίλησε για την "τρέλα" και την ευρηματικότητα του Έλληνα και τους είπε ότι πρέπει να δοθεί ένα νέο σκεπτικό στον τρόπο δράσης των Ελλήνων μέσα στην Ελλάδα και ότι πρέπει να τους δοθεί ένα όραμα για να δημιουργήσουν και να στήσουν μπίζνες και να καταλάβουν και να παραδειγματίσουν οικονομικά την Ευρώπη.
Η άμεση αντίδραση του Ιορδάνη, που είναι συντηρητικός σε σχέση με τον πιό "φευγάτο" Μάνο, ήταν να πεί: "Πως είναι δυνατόν να περιμένουμε να το κάνει αυτό ο δημόσιος υπάλληλος, όταν του μειώνουμε διαρκώς τον μισθό".
Εδώ είναι φίλοι μου το μεγάλο μυστικό και της πλύσης εγκεφάλου, αλλά και της απελευθέρωσης. Πλύσης εγκεφάλου που έχει κάνει πολλούς από εμάς να θέλουνε να είναι κάπου υπάλληλοι, να παίρνουνε ένα συγκεκριμένο ποσό, βρέξει χιονίσει και να προσπαθούνε με αυτό να ανταπεξέλθουνε στα πάγια και έκτακτα έξοδά τους. Όσον αφορά το μυστικό της απελευθέρωσης είναι το να συνειδητοποιήσει κανείς ότι το σκεπτικό του υπαλλήλου, είναι το σκεπτικό της δουλείας.
Όπως ακριβώς είναι γραμμένο και στην Αποκάλυψη που μιλάει για ελεύθερους και για δούλους.
Ο καλεσμένος μίλησε για απελευθέρωση των δυνάμεων του Έλληνα και το μυαλό του Ιορδάνη, πήγε κατ΄ευθείαν στους δημοσίους υπαλλήλους, που είναι και άμεσα συνδεδεμένοι με το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο βέβαια και είναι κοντά ο φίλος μου ο Ιορδάνης.
Ο Έλληνας, ήταν ανέκαθεν ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ πολίτης, επειδή ήταν ελεύθερος επαγγελματίας.
Για σκεφθείτε παρτακαλώ τι σήμαινε, σε γενικές γραμμές, στην αρχαία Ελλάδα ελεύθερος και τι δούλος. Οι δούλοι ήταν οι υπάλληλοι που δούλευαν για τους ελεύθερους πολίτες, που ουσιαστικά ήταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες.
Αυτοί είχαν την ευθύνη και της οικονομικής κατάστασης και της διοίκησης. Οι ελεύθεροι και όχι οι δούλοι. Ελεύθερος, δεν σήμαινε δυνάστης των σκλάβων, όπως με τρόπο ρουφιάνικο περνούν μερικοί.
Ελεύθερος σήμαινε επιχειρηματίας, που είχε δικαίωμα να έχει πολιτική άποψη, αφού κατανοούσε καλύτερα την οικονομική κατάσταση και είχε την υποχρέωση και το δικαίωμα να πληρώνει φόρους συμμετέχοντας στα κοινά, να συμμετέχει στην δημόσια διοίκηση και να παρατάσσεται στην οπλιτική φάλαγγα για να πολεμίσει.
Ο δούλος, ήταν ο μισθωτός, που δούλευε σαν υπάλληλος, δεν μπορούσε να έχει άποψη για τα κοινά, δεν πλήρωνε φόρους και δεν πολεμούσε στην φάλαγγα.
Όταν ο Κίσσινγκερ είπε ότι πρέπει να χτυπήσουν το δόγμα του να είσαι Έλληνας, αυτό ήθελε ουσιαστικά να εξαλλείψει. Το ελεύθερο πνεύμα του Έλληνα και της Ελληνόιδας. Να τους κάνει όλους υπαλλήλους του καναπέ και να τοιυς πείσει ότι αγώνας είναι το να κάνεις διαδήλωση με πανώ για να πάρεις αύξηση 5% αντί για 3%.
Στον οικονομικό τομέα, ο ελεύθερος και πραγματικός Έλληνας, δεν έχει τέτοιου είδους οικονομικούς περιορισμούς και όρια. Ο Έλληνας ανέκαθεν, εδώ και χιλιετίες, κάνει μπίζνες με όλη την υφήλιο και ελέγχει τις θάλασσες, πράγμα που γίνεται και σήμερα, αφού έχουμε τον μεγαλύτερο στόλο του κόσμου.
Ποιός; Η ψωροκώσταινα!!!!!!!!!!
Είμαστε η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο!!!!
Εκείνο που χρειάζεται για να ανανήψει η Ελλάδα σε χρόνο μηδέν, είναι να μειωθούν οι σοβιετικού τύπου φόροι και να προωθηθούν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Ο κάθε Έλληνας να μπορεί να είναι ένας ελεύθερος επαγγελματίας. Να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων στο ελάχιστο και ο καθένας να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ιδιωτικό ή τον δημόσια τομέα σαν ελεύθερος επαγγελματίας και να πληρώνεται ανάλογα με την δουλειά που βγάζει.
Να έχει ο καθένας διθκαίωμα να δουλεύει όσο θέλει, να βγάζει όσα θέλει και όσα του χρειάζονται και να σταματήσει η λαίλαπα του συνδικαλιστικού οργίου.
Αυτό σε συνδυασμό με την απομάκρυνση των πολιτικών από τις υπουργικές θέσεις, τις οποίες θα πρέπει να αναλάβουν ιδιώτες αποδεδειγμένα ικανοί, θα δώσει νέο αέρα και νέα ώθηση στην οικονομία.
Οι πολιτικοί θα ασκούν μόνο έλεγχο και θα νομοθετούν, ελεγχόμενοι αυστηρά από τα όργανα των επιχειρηματιών, που θα πρέπει ο θεσμικός τους ρόλος να αναβαθμιστεί.
Το γενικό σκεπτικό θα πρέπει να είναι ότι ο καθένας θα μπορεί να κάνει ελεύθερα όποια δουλειά θέλει, όπου θέλει, αρκεί να πληρώνει το 10% των κερδών σαν φόρο. Ούτως ή άλλως, οι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν μπορούν να αποβάλουν την ελεύθερη ελληνική νοοτροπία και κάνουν στον ελεύθερο χρόνο οιο περισσότεροι και δεύτερη μαύρη εργασία! Γιατί να μην την κάνουν φανερά και νόμιμα;
Αυτά είχα να σας πω, ξεκινώντας από την φράση που είπε ο φίλος μου ο Ιορδάνης, που ο καλεσμένος του, του μιλούσε για επιχειρηματίες και το δικό του το μυαλό πήγε στους δημοσίους υπαλλήλους, νομίζεις και δεν δουλεύει κανένας άλλος στην Ελλάδα εκτός από αυτούς.
Μετά τιμής
Λιακόπουλος Δημοσθένης

πηγη: liako.gr


Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΕΛ και Ζενίτ στέλνουν μήνυμα στην Άγκυρα





Αψηφώντας τον κανονισμό της UEFA, οι οπαδοί της Ζενίτ κατά τη διάρκεια του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα με τον κυπριακό ΑΠΟΕΛ, ύψωσαν πανό που έγραφε «Κύπρος Γη Ελληνική».


ΑΠΟΕΛ και Ζενίτ στέλνουν μήνυμα στην Άγκυρα


Το πανό έκανε την εμφάνισή του στην κερκίδα των φανατικών οπαδών της Ζενίτ, στην αρχή του αγώνα. Η διοίκηση της ρωσικής ομάδας, μάλιστα, στηρίζοντας την πρωτοβουλία των οπαδών, έκανε γνωστό ότι θα πληρώσει οποιοδήποτε χρηματικό πρόστιμο τυχόν επιβάλει η UEFA, η οποία απαγορεύει την ανάρτηση πανό με «πολιτικό περιεχόμενο».
Η υποστήριξη των Ρώσων στην Κύπρο δεν περιορίστηκε στο πανό, καθώς οι οπαδοί έκαψαν και μια τουρκική σημαία, γεγονός που έγινε γνωστό στην πρώτη διακοπή του αγώνα λόγω καπνογόνων.
Οι οπαδοί της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης με την κίνησή τους αυτή διέψευσαν και τους φόβους που είχαν εκφραστεί πριν από την έναρξη του παιχνιδιού για επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.
Για την ιστορία, ο ΑΠΟΕΛ έφερε ισοπαλία με τη Ζενίτ (0-0), γεγονός που του εξασφάλισε για πρώτη φορά την πρόκρισή του στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις Ρωσίας και Κύπρου έχουν συσφιχθεί, μετά το ρωσικό ενδιαφέρον για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και τη σύναψη δανείου που χορήγησε η Ρωσία στην Κυπριακή Δημοκρατία.

πηγη: newsbomb.gr


ΕΛΛΑΣ, Η ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ



Γράφει ο αρθρογράφος ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Αδέλφια, τι και εάν είμαστε λίγοι οι Έλληνες, πάντα λίγοι ήμασταν και πάντα λίγοι θα είμαστε, διότι έτσι μας έφτιαξε ο Θεός λίγους αλλά καλούς, λίγους αλλά δυνατούς, λίγους αλλά ποιοτικούς, λίγους αλλά υπερήφανους, για να δεχτούμε από τον κάθε υπάνθρωπο που βγήκε μέσα από σπηλιές να μας κρεμάσει αλυσίδες στον λαιμό και να μας σέρνει όπως ο γύφτος την πληγωμένη αρκούδα στα παγκόσμια και.....
ευρωπαϊκά πανηγύρια, για να διασκεδάζουμε τους πολιτισμένους μογγόλους, χορεύοντας όταν ο γύφτος θα κτυπάει το ντέφι, ε όχι Έλληνες, δεν είμαστε φτιαγμένοι για τέτοια εμείς, δεν αρμόζει στους Έλληνες να σκύβουν και να προσκυνούν τον οποιοδήποτε σαρκικό σαλτιμπάγκο, όχι αδέλφια, πριν από χιλιάδες χρόνια γίναμε ένα με τους θεούς και τολμήσαμε να απαιτήσουμε από αυτούς τον απόλυτο σεβασμό, διότι έτσι είμαστε φτιαγμένοι εμείς οι Έλληνες κάτω από τους θεούς και πάνω από τους ανθρώπους, ας πούμε ημίθεοι, ναι, ας πούμε ημίθεοι, γιατί όχι, μήπως δεν πήραμε αυτόν τον παγκόσμιο τίτλο δίκαια, για αυτά που κάναμε, γι αυτά που φυλάμε και γι αυτά που δώσαμε στον κόσμο, κάνοντας τον κόσμο του τότε, αλλά και τον κόσμο του τώρα να ζει και να υπάρχει με αυτά που εμείς του δώσαμε.

Αδέλφια, τι και εάν είμαστε λίγοι, λίγοι δεν ήταν και οι τρακόσοι του Λεωνίδα όταν στάθηκαν εμπρός από τα στρατεύματα του σκοταδισμού, διαλύοντας μια για πάντα την υπερηφάνεια τους και τον βαρβαρικό τους εγωισμό, που νόμιζαν τότε οι άθλιοι ότι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πάνοπλου στρατού θα τρόμαζε τρακόσους Έλληνες πολεμιστές και θα τους ανάγκαζε να γονατίσουν εμπρός στα πόδια του τότε πλανητάρχη, ο οποίος θα τους έκανε τις προσωπικές του μετρέσες, ε όχι αδέλφια, εμείς δεν είμαστε φτιαγμένοι για να γίνουμε η μετρέσα κανενός προδότη και κανενός ανθέλληνα νεοραγιά, εμείς γεννηθήκαμε αετοί και σαν αετοί θα πετάμε και θα ζούμε, έως ότου αυτός ο κόσμος να τελειώσει.

Αδέλφια, τι και εάν είμαστε λίγοι, λίγοι δεν ήταν και οι αγωνιστές του 1821, λίγοι δεν ήταν οι αγωνιστές του 1941, λίγοι δεν ήταν οι μακεδονομάχοι, λίγοι δεν ήταν όλοι οι δοξασμένοι πρόγονοι μας, που πολέμησαν για την ελευθερία, για το δίκαιο της πατρίδος, για την αξιοπρέπεια της οικογένειας και για τα ιερά των ιερών της πολύτιμης αυτής γης, της Ελληνικής γης, μήπως λογάριασε ποτέ κανένας από αυτούς τους ήρωες τον εχθρό και αυτά που ήθελε και ζητούσε αυτός, μήπως λογάριασε ποτέ κανένας από αυτούς τους ημίθεους μαχητές την προσωπική του ζωή και θέση, όχι αδέλφια, ποτέ δεν λογάριασε Έλληνας την ζωή του εμπρός στο κάλεσμα της πατρίδος του για βοήθεια, ποτέ αδέλφια, ποτέ.

Αδέλφια, Έλληνες δεν είναι οι κάθε λογής προσκυνημένοι, που με την πρώτη ευκαιρία θα γονατίσουν εμπρός στον κάθε σουλτάνο και θα του δώσουν τα πάντα, μόνο και μόνο για να κρατήσουν τα βιλαέτια τους ανέπαφα, αδιαφορώντας αν με αυτήν την στάση τους καταστρέφουν την χώρα τους και τον συνάνθρωπο τους, όχι αδέλφια, αυτοί δεν είναι Έλληνες, απλά παριστάνουν τους Έλληνες, ανάμεσα στους Έλληνες.

Αδέλφια,

Έλληνας είναι ο ευγενής και ο ευγενικός, αυτός δηλαδή που σέβεται πρώτα τον εαυτό του και κατόπιν τους άλλους.

Έλληνας είναι αυτός που φιλοσοφεί και σκέπτεται για όλα και για τα πάντα, αυτός δηλαδή που του αρέσει να βλέπει και να μελετάει την εικόνα και από τις τέσσερεις μεριές της.

Έλληνας είναι αυτός που σπουδάζει παιδεία, προσφέρει παιδεία, εισπράττει παιδεία και αποδίδει παιδεία, έως ότου πεθάνει με παιδεία.

Έλληνας είναι αυτός που κερδίζει τον σεβασμό και όχι αυτός που τον απαιτεί.

Έλληνας είναι αυτός που λατρεύει την διαθήκη των θεών και των προγόνων του και κάνει τα πάντα για να την διαφυλάξει.

Έλληνας είναι αυτός που πάνω από όλα βάζει την πατρίδα του και την προσέχει και την αγαπάει σαν την ίδια του την μάνα.

Έλληνας είναι αυτός που ανατριχιάζει, δακρύζει και αισθάνεται υπερήφανος που είναι Έλληνας. 

Τέλος, Έλληνας είναι να είσαι, απλά και μόνο Έλληνας.

Πατριώτες, η χώρα μας δεν είναι απλά ένα συνονθύλευμα ανθρώπων, οι οποίοι είναι μαζεμένοι σε ένα κομμάτι γης και απλά διαιωνίζουν με μουγκρητά το είδος τους, η χώρα μας είναι ο συμπαντικός ναός, επάνω στον οποίο οι Θεοί τοποθέτησαν το ιερό φως της γνώσης και της σκέψης, το φως αυτό δηλαδή με το οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιώντας το μπορούν να γίνουν ένα με τους θεούς, αλλά για να μην σβήσει ποτέ αυτό το φως και χαθεί η επαφή του ανθρώπου με τον θεό οι Θεοί δημιούργησαν από τα σπλάχνα τους ένα ξεχωριστό είδος, που ήταν κάτω από αυτούς, αλλά και πάνω από τους ανθρώπους και μέσα στο μυαλό και στην ψυχή αυτού του είδους τοποθέτησαν το ιερό φως, αυτό το είδος λοιπόν το ονόμασαν Έλληνες, δίνοντας συνάμα σε αυτούς τον τίτλο του αιώνιου και επίγειου φύλακα του φωτός.

Μπορεί να ξαφνιάζει ορισμένους, μπορεί ακόμα να φοβίζει μερικούς, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα αδέλφια, μέσα στο αίμα μας υπάρχει αυτή η αιώνια εντολή, η οποία ενεργοποιείται όταν το ιερό φως κινδυνεύει να σβήσει από του κόσμου τους σκοταδιστές και τότε έτσι ξαφνικά μαζευόμαστε σαν να μας καλεί συντονισμένα μια και μόνο φωνή και στεκόμαστε τρακόσοι εμπρός σε χιλιάδες βαρβάρους, χιτλερικούς, φασίστες, τουρκαλβανούς, κομιτατζήδες και κάθε λογής άρπαγες και αρχαιοκάπηλους, που έναν και μόνο σκοπό έχουν, να σβήσουν για πάντα το ιερό φως, για να τοποθετήσουν στην θέση του το αιώνιο σκοτάδι, έτσι ώστε, να αποκόψουν μια για πάντα την ένωση του ανθρώπου με τον θεό.

Τώρα πιστεύω να καταλάβατε όλοι σας γιατί εδώ και χιλιάδες χρόνια θέλουν να εξαφανίσουν τους Έλληνες. 

ΕΛΛΑΣ, η γη του φωτός.

ΕΛΛΗΝΕΣ, οι φύλακες του φωτός
.