ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Με θύελλα Su-33, μπαίνει στο FIR Αθηνών η "κόκκινη" αρμάδα (βίντεο)

Image


Ο μεγαλύτερος ρωσικός στόλος που έχει πλεύσει στην Μεσόγειο από την εποχή των τσάρων, ξεκινά μείζονες αεροναυτικές ασκήσεις σε περιοχή εντός του FIR Αθηνών, νοτιοδυτικά της Πύλου, σε απόσταση μόλις 60 ν.μ. από τις ακτές της Πελοποννήσου, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΥΠEΘΑ στο defencenet.gr.
Η Ρωσία δέσμευσε μια μεγάλη περιοχή για τις 2 ή εναλλακτικά 3 Ιανουαρίου κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών Su-33 που θα εξομοιώσουν εχθρικά μαχητικά σε αποστολές προσβολής της ρωσικής αρμάδας.
Άλλα μαχητικά Su-33 (συνολικά διαθέτει δύο Μοίρες με 20 μαχητικά Su-33 και περίπου 12 κρούσης Su-25) θα αναλάβουν την εικονική προστασία του Στόλου, ενώ το ενδιαφέρον είναι αν θα υπάρξει στο σενάριο εκτόξευση πυρηνικών βλημάτων επιφανείας-επιφανείας από αυτά που διαθέτει το Admiral Kuznetsov
Γενικά, οι ασκήσεις, που προγραμματίζει το ρωσικό Ναυτικό να πραγματοποιήσει νοτιοδυτικά της Πύλου θα αφορούν το συνολικό φάσμα του αεροναυτικού πολέμου, με εναέριες επιχειρήσεις από το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov αγώνα κατά σκαφών επιφανείας και σενάρια ανθυποβρυχιακού πολέμου.
Αυτή την στιγμή η "κόκκινη" αρμάδα πλέει δυτικά της Μάλτας (εννέα σκάφη), ενώ σύντομα θα την πλαισιώσουν ακόμη δύο σκάφη που εξακολουθούν και βρίσκονται ανοιχτά της Βαλέτα πρωτεύουσαν του νησιού. Μετά το διάπλου του Γιβραλτάρ που πραγματοποιήθηκε τις βραδινές ώρες της 23ης με πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Δεκεμβρίου τα σκάφη της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov ανεφοδιάστηκαν  στο ισπανικό λιμάνι της Θέουτα, και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν προς τη Μάλτα εκτελώντας ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου.
Αυτός είναι και ο λόγος που θα καθυστερήσουν τρεις ημέρες να αφιχθούν στην περιοχή που καλύπτεται από το FIR Αθηνών, στο οποίο επρόκειτο να εισέλθουν αρχικά απόψε την νύχτα και αύριο το βράδυ θα βρίσκονταν νότια του Καστελόριζου.
Η ρωσική ναυτική δύναμη αποτελείται από το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov, το καταδρομικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy II, την φρεγάτα Yaroslav Mudry κλάσης Neustrashimy, την φρεγάτα Ladny κλάσης Krivak II, το ρυμουλκό Nikolai Chiker, τα πλοία ανεφοδιασμού Sergei Osipov,
Vyazma, Kama και Lena και ένα ή δύο υποβρύχια πυρηνικής κρούσης που την προστατεύουν υποθαλάσσια. 





Η ρωσική δύναμη με την επικείμενη άφιξή της στην περιοχή μεταξύ της Κύπρου και της Συρίας θα συναντήσει αμερικανικά, αλλά και γαλλικά πλοία που επιχειρούν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα αποτελώντας τα άγρυπνα μάτια των ΗΠΑ στις δραματικές εξελίξεις στην Συρία
Παράλληλα πρόκειται να πραγματοποιήσει κοινές ασκήσεις με τις συριακές Ένοπλες Δυνάμεις.



πηγη: defencenet.gr





Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!




Σε τόπο εξομολόγησης μετατρέπονται οι φυλακές Κορυδαλλού!
Για ενδεχόμενο να αλλάξουν οι όροι περιορισμού του Εφραίμ έκανε λόγο ο στενός συνεργάτης του στην Κύπρο, Άθως Κοιρανίδης, ο οποίος τον επισκέφθηκε την Πέμπτη μαζί με τις αδελφές του ηγουμένου στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κοιρανίδη σε κυπριακά ΜΜΕ, υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξουν οι όροι περιορισμού του Γέροντα, ώστε να τεθεί υπό περιορισμό στη μονή Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος έως ότου γίνει η δίκη του.

Εκτίμησε πάντως ότι οι ελληνικές αρχές δεν θα ασχοληθούν με οποιοδήποτε αίτημα πριν τα Θεοφάνεια, οπότε προβλέπεται, σύμφωνα με τις ενδείξεις, να περάσει και την Πρωτοχρονιά στον Κορυδαλλό. Με πληροφόρησε, όμως, ότι οι αστυνομικοί του συμπεριφέρονται πολύ καλά, με ευλάβεια και μάλιστα εξομολογεί και κόσμο -τόσο αστυνομικούς όσο και κρατούμενους!».

«Ο γέροντας ήταν πολύ ήρεμος», ανέφερε ο κ. Κοιρανίδης για τη συνάντησή του με τον Εφραίμ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
"ΠΕΡΙΕΡΓΑ" ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Πώς είναι δυνατόν να δέχονται να εξομολογηθούν σε έναν "απατεώνα" όχι μόνο οι συγκρατούμενοί του, αλλά και οι αστυνομικοί;

Θα μας πουν οι κάθε λογής ξερόλες και...παντογνώστες (με κυάλια) που "γνωρίζουν" τον Γέροντα;

Ουδέν κακόν αμιγές καλού, έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι: Έτσι λοιπόν, μπορεί να βρίσκεται φυλακή ο π. Εφραίμ, να συκοφαντείται και να υβρίζεται άδικα, ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΩΦΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ!

"Περίεργα" αυτά για όσους βιάζονται να κατακρίνουν. Φυσιολογικά για όσους γνωρίζουν όχι μόνο τον συγκεκριμένο Γέρονται, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ!


πηγη: http://hellas-orthodoxy.blogspot.com



ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ!



Και καλούν να επέμβει ο ίδιος ο Πούτιν!




Ετοιμάζεται διαμαρτυρία στην ελληνική πρεσβεία στην Μόσχα για τον Εφραίμ

Διεθνής επιτροπή κοινωνικών οργανώσεων με την ονομασία "Θα υπερασπιστούμε τον 'Αθω!" ιδρύθηκε σήμερα ως αποτέλεσμα συνεδρίασης ομάδας πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση του συλληφθέντος αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Η συνεδρίαση έγινε στο Διεθνές Ίδρυμα Σλαβικών Γραμμάτων και Πολιτισμού και στην Επιτροπή εκτός από το εν λόγω Ίδρυμα συμμετέχουν το Συμβούλιο Ορθοδόξων Κοινωνικών Οργανώσεων, το Ίδρυμα βετεράνων ενόπλων συγκρούσεων "Πίστη και Τιμή", καθώς και άλλες πατριωτικές οργανώσεις βετεράνων, το κοινωνικό κίνημα "Πορεία κατά της διαφθοράς", η ρωσική Λέσχη μοτοσυκλετιστών"Νυχτερινοί Λύκοι", γνωστοί για τις συναντήσεις τους με το Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν και πολλοί άλλοι φορείς.

Η Επιτροπή αποφάσισε τις επόμενες ημέρες να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να προκαλέσει την προσοχή της κοινής γνώμης σχετικά με τις ενέργειες των ελληνικών Αρχών "για την καταπίεση Αθωνιτών μοναχών και τη δίωξη του πατέρα Εφραίμ".

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να οριστεί διεθνής δημόσια διερεύνηση της "υπόθεσης του αρχιμανδρίτη Εφραίμ" και να συνταχθούν εκκλήσεις προς την πολιτική ηγεσία της Ρωσία να πάρει θέση. Όπως ανακοινώθηκε, η επιτροπή προετοιμάζει σειρά διαδηλώσεων διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα, για τις οποίες παραχωρήθηκε η σχετική άδεια από τις δημοτικές Αρχές της πόλης για την 30ή και 31η Δεκεμβρίου.

Σε δήλωσή του προς το κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας, πρωθιερέας Βλαντίμιρ Βιγκιλιάνσκι διερμήνευσε το μήνυμα, που εστάλη νωρίτερα από τον πατριάρχη Κύριλλο προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και το αίτημά του για απελευθέρωση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Σύμφωνα με τον κ. Βιγκιλιάνσκι "δεν είναι απόπειρα να ασκηθεί πίεση στην ανάκριση, είναι προσπάθεια να προσελκυστεί η προσοχή της ευρύτερης κοινής γνώμης σε μια άδικη σύλληψη".



πηγη: http://hellas-orthodoxy.blogspot.com


Ο Ούγκο Τσάβες δείχνει τους αμερικανούς ως υπεύθυνους για την κατάσταση τη υγείας του!!

      Ο Ούγκο Τσάβες, θεωρεί οτι η κατάσταση της υγείας του και της προέδρου της Αργεντινής ειναι αποτέλεσμα επιστημονικού τρόπου εμφύτευσης του καρκίνου απο τους αμερικανούς

Όπως είπε, δεν κατηγορεί κανέναν κι ότι απλά κάνει κάποιες «φωναχτές σκέψεις». Οι «σκέψεις» του ήταν ότι οι ΗΠΑ μπορεί να έχουν αναπτύξει έναν τρόπο να εμφυτεύουν τον καρκίνο στους...
ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, ειδικά μετά το γεγονός ότι και η Κριστίνα Φερνάντεζ της Αργεντινής, διαγνώστηκε με καρκίνο.

Εμείς από την δική μας πλευρά θα προσθέταμε ότι αυτό το σχέδιο οι αμερικανοί ενδέχεται να το εφαρμόζουν και σε χώρες εκτός λατινικής Αμερικής, γιατί εκτός από τον Τσάβες και τον Φιντέλ Κάστρο ας θυμηθούμε την περίπτωση του δικού μας αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου. 

Εάν ζούσε σήμερα δεν νομίζουμε ότι θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο και όλως περιέργως την κατάλληλη για αυτούς στιγμή πέθανε από καρκίνο. Ας θυμηθούμε και την περίπτωση του Παπαδόπουλου προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας που με την σθεναρή στάση του είχε σταθεί εμπόδιο στα σχέδια των αμερικανοεβραίων. 
Επίσης ας θυμηθούμε την πιο πρόσφατη περίπτωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ερντογκαν που διαγνώστηκε και αυτός με καρκίνο. 
Νομίζουμε ότι έχουν μαζευτεί πολλές περιπτώσεις ηγετών μη προσκείμενων φιλικά στους αμερικανοεβραίους που έχουν νοσήσει από καρκίνο για να μπορέσουν όλες αυτές να θεωρηθούν συμπτώσεις. 
Επειδή δεν ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο τουναντίον θα λέγαμε, σκεπτόμενοι και εμείς φωναχτά θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τον ηγέτη της Βενεζουέλας Τσάβες και θα συστήσουμε στους ηγέτες κρατών που δεν είναι και τόσο φιλικά προσκείμενοι στους αμερικανοεβραίους να προσέχουν ιδιαίτερα το τι τους ποτίζουν και τι τους ταΐζουν στα γεύματα που παραθέτουν προς τιμή τους,γιατί δεν είναι καθόλου απίθανο να τους δηλητηριάζουν με επιστημονικό τρόπο και φυσικά εάν τολμήσει κάποιος να ισχυριστεί αυτά που λέει σήμερα ο Τσάβες να μπορούν εύκολα να του προσάψουν την κατηγορία ότι αυτά που λέει ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας και ότι είναι θεωρίες συνομωσίας ..

πηγη: lalipouli.blogspot.com


Ζαχάρω: Μηνύουν την Τουρκία για τις πυρκαγιές του 2007




Μήνυση κατά της Τουρκίας για τις πυρκαγιές του 2007 στην περιοχή της Ζαχάρως, αποφάσισε να υποβάλει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα
όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Λαμπρόπουλος στο ΙΟΝΙΟΝ FM. «Ο Δήμος Ζαχάρως είναι ο πιο κατεστραμμένος δήμος του αιώνα από τις πυρκαγιές» είπε ο κ. Λαμπρόπουλος.
«Μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, εμείς έχουμε και θεσμική, αλλά και ηθική υποχρέωση να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε», σημείωσε ο κ. Λαμπρόπουλος. «Μην ξεχνάτε είπε, πως είχαμε τόσους νεκρούς».


"Επανάσταση" των Αγιορειτών κατά της ελληνικής διοίκησης...

Image       


"Eπανάσταση" κατά της ελληνικής διοίκησης από τους Αγιορείτες μοναχούς, σημειώθηκε πριν λίγο όταν η η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους απέστειλε οξεία επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα, καθ' ύλην αρμόδιο για θέματα της Αθωνικής Πολιτείας,  και να διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε το ένταλμα προσωρινής κράτησης εναντίον του ηγουμένου του Βατοπαιδίου Εφραίμ.
Όταν ξεσηκώνονται και οι Αγιορείτες μοναχοί, κατά νης ελληνικής Πολιτείας, πόσο πιο κάτω να πάει αυτή η χώρα;

Το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής πολιτείας χαρακτηρίζει ανάρμοστους τους χειρισμούς της Πολιτείας όσον αφορά τα αστυνομικά μέτρα που εφαρμόστηκαν και υπογραμμίζει πως  το Άγιον Όρος έζησε "πρωτοφανείς και αήθεις καταστάσεις στην ιστορία, την ιερότητα και τον ησυχαστικό χαρακτήρα του".

Η Ιερά Κοινότητα ζητεί την παρέμβαση του επόπτη υπουργού προς τις αρμόδιες αρχές για την αποτροπή στο μέλλον τέτοιων θλιβερών, όπως τα χαρακτηρίζει, γεγονότων αλλά και για την πιστή τήρηση σε παρόμοιες περιπτώσεις των διατάξεων του Καταστατικού Χάρτη.

Ειδικότερα, επ' αυτού σημειώνει ότι κατά την εκτέλεση τόσο σοβαρών και ευαίσθητων αποφάσεων πρέπει να παρίσταται και ο διοικητής του Αγίου Όρους, ώστε από κοινού με την Ιερά Κοινότητα και την Ιερά Επιστασία να φροντίζει για τον σεβασμό της μοναχικής ιδιότητας και την αποφυγή της διαπόμπευσης και εξευτελισμού του προσώπου, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει, τον σκανδαλισμό και τον διχασμό της κοινής γνώμης
Κατ'αρχήν το γεγονός αυτό καθ'εαυτό είναι πραγματικά πρωτοφανές γιατί για πρώτη φορά οι Αγιορείτες τονίζουν τον αυτοδιοικούμενο χαρακτήρα τους απέναντι στο ελληνικό κράτος. Καθιστούν, δηλαδή σαφές, με ένα τρόπο που μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει στο μέλλον ότι "Το Άγιο Όρος δεν είναι ελληνικό"...


πηγη: defencenet.gr




ΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ






Ένταση Ιράν-ΗΠΑ.Αεροπλανοφόρο στα στενά του Ορμούζ!



Ιράν και ΗΠΑ άφησαν τα απειλητικά λόγια και σιγά,σιγά αρχίζουν τις πράξεις.


     

 Ιράν και ΗΠΑ άφησαν τα απειλητικά λόγια και σιγά,σιγά αρχίζουν τις πράξεις.

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο εισήλθε στο χώρο ασκήσεων του ιρανικού ναυτικού κατγγέλει η Τεχεράνη και ο αρχηγός του Ναυτικού του Ιράν ναύαρχος Habibollah Sayari, είπε ότι αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ αποτέλεσε αντικείμενο παρακολούθησης καθώς πέρασε από τα στενά του Ορμούζ στον Κόλπο του Ομάν. Η ιρανική κρατική τηλεόραση έδειξε πλάνα από ένα αεροπλανοφόρο, ακολουθούμενο από ιρανικό αεροπλάνο.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ναυτικού, Μαχμούντ Μουσαβί, δήλωσε στο επίσημο TV Press ότι το αεροπλανοφόρο μπήκε "μέσα στη ζώνη ελιγμών", όπου τα πλοία του Ιράν έκαναν ασκήσεις. 

ΟΙ ΗΠΑ έχουν πει ότι δεν θα επιτρέψουν στο Ιράν να κλείσει τα στενά του Ορμούζ,κάτι που η Τεχεράνη έχει αφήσει ανοιχτό ως ενδεχόμενο.

Το βέβαιο είναι ότι μια στρατιωτική κρίση αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αποφευχθεί.


πηγη: onalert.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΕΣ



ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ 
ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ 
ΝΑ  ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ
ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΝ!


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ:









ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ π. ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ: «Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΚΒΙΑΖΕ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ»

efraim-9-nai1.jpg


Ο π. Μουλατσιώτης έδωσε συνέντευξη στο «newsbomb.gr», όπου καταγγέλλει φοβερό παρασκήνιο: «Ο κ. Σημίτης, επί πρωθυπουργίας του, είχε καλέσει στο γραφείο του τον ηγούμενο Εφραίμ, όπου τον εκβίασε να συνηγορήσει και κατά συνέπεια να υπογράψει την μεταβίβαση οικοπέδων που ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου. Όλα άρχισαν από ρουσφέτια βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ!»
O π. Μουλατσιώτης χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό ως τον «μοναδικό ιθύνοντα νου της πολύκροτης υπόθεσης», ενώ αποκάλυψε πως: «Όλα ξεκίνησαν από ρουσφέτια που έταξαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης και Γιώργος Πεταλωτής σε ιδιοκτήτες σπιτιών, που είχαν χτίσει σε οικόπεδα που ανήκαν στη Μονή Βατοπεδίου».
«Οι περισσότεροι εκ των ιδιοκτητών ήταν ψηφοφόροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ και ζήτησαν από βουλευτές και στελέχη του κόμματος να τους μεταβιβάσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας που ανήκαν στη Μονή. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν εφικτό καθώς σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπως η Μονή Βατοπεδίου δεν ισχύει η χρησικτησία».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε προχθές, ότι οι πολιτικοί δεν επεμβαίνουν στο έργο της. Οφείλει με πειστικά επιχειρήματα -και όχι με τις συνήθεις διαψεύσεις- να εξηγήσει στον ελληνικό λαό, τι σημαίνουν αυτές οι κατηγορίες του π. Μουλατσιώτη.

πηγη: liako.gr


Η GAZPROM ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ




Το όνομα του ρωσικού γίγαντα φυσικού αερίου, Gazprom, εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο σχετικά με την εξασφάλιση οικοπέδου στην κυπριακή ΑΟΖ.
Δημοσίευμα της κυπριακής «Σημερινής» αναφέρει ότι ο όμιλος έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με την κυβέρνηση για εξασφάλιση θαλάσσιου τεμαχίου στην ΑΟΖ της Κύπρου για έρευνες και εξόρυξη φυσικού αερίου, επικαλούμενο τις έως τώρα πληροφορίες και το περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί για τα θέματα φυσικού αερίου, της κυπριακής οικονομίας αλλά και το δάνειο από τη Ρωσία ύψους 2,5 δισ. ευρώ.
Λόγος γίνεται και για μεγάλες επενδύσεις της εταιρίας σε Κύπρο αλλά και σε Ελλάδα, την ώρα που υπερτονίζεται ο μεγάλος ρόλος που διαδραματίζει στα ενεργειακά ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη, αφού η Gazprom είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Γηραιάς Ηπείρου.
Πρόσφατα το INBNews αποκάλυψε ενδιαφέρον και επαφές της Gazprom για εξασφάλιση τεμαχίου γης στην Λεμεσό προς ανέγερση γραφείων, που θα στεγάσουν τις εργασίες που αφορούν στην Κύπρο.
Από πλευράς πολιτείας πάντως δεν επιβεβαιώνονται αλλά ούτε και διαψεύδονται πληροφορίες, δημιουργώντας ακόμη πιο έντονο κλίμα γύρω από το όνομα του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου.

πηγη: liako.gr


Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Καταιγίδα αποκαλύψεων!Τούρκος ομολογεί:"Πράγματι καίγαμε ελληνικά δάση"!



ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
  

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της Μilliyet Τζαν Ντουντάρ, η MIT είχε απαντήσει στην έκθεση του διευθυντή του γραφείου του Γιλμάζ και ζητούσε την εξαφάνιση της!
  
Η ΜΙΤ ανέφερε πως  « αν και δεν είναι γνωστό από ποιους έχουν γίνει οι επιθέσεις, όπως στη Λαμία στα δάση της Ελλάδος, οι βομβιστικές επιθέσεις στην Κρήτη και τη Ρόδο, όμως η αναφορά στα θέματα αυτά που είναι «κρατικά μυστικά,» ακόμη και στο επίπεδο αναφορών, θα μπορούσε να προκαλέσει την εκμετάλλευση τους από άλλα κράτη και να δημιουργήσει θέμα αμοιβαιότητας.»
 
 
Ο τούρκος αρθρογράφος με ξεκάθαρο τρόπο γράφει στο άρθρο του πως την εποχή εκείνη, «η Τουρκία ήταν εξοργισμένη για τη φιλοξενία των μελών του PKK στην Ελλάδα.»
«Έτσι κάποιοι είπαν  “Αφού εκείνοι μας πονούν το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς” και δυο ομάδες χωρίς να γνωρίζει η μια την άλλη ξεκίνησαν τη δράση τους. Tότε οι ειδικές δυνάμεις ανέλαβαν τις πυρκαγιές, ο τομέας μυστικών υπηρεσιών τις βόμβες» τονίζει ο Νουτντάρ/
  Ο τούρκος αρθρογράφος αναφέρει πως οι δράστες στην επικίνδυνη αποστολή τους αν συλλαμβάνονταν, δεν θα αναγνωρίζονταν από το τουρκικό κράτος.
 
« Μετά τις βόμβες και τις πυρκαγιές στα ελληνικά νησιά, στην Τουρκία ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές. Μετά από λίγο καιρό Έλληνες επικοινώνησαν τους Τούρκους αρμόδιους και ζήτησαν «παύση πυρός.» Το μήνυμα ελήφθη και οι πυρκαγιές σταμάτησαν. Μετά για λίγο καιρό έπαψε και η φιλοξενία του PKK από την Αθήνα.
 

Ο τούρκος αρθρογράφος καταλήγει στο συμπέρασμα «έτσι καταλαβαίνουμε για άλλη μια φορά, το τι απαίσιο πράγμα είναι το κρατικό μυστικό αλλά και τα μυστικά κονδύλια.»

 Αποκαλύψεις και από τη Vatan 


Την ύπαρξη έκθεσης που δείχνει τη  δράση του τουρκικού παρακράτους στα ελληνικά δάση αποδεικνύει, η αναφορά που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Vatan.
  H εφημερίδα κάνει αναφορά στην έκθεση του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Κουτλού Σαβάς επι κυβερνήσεων Μεσούτ Γιλμαζ, σχετικά με το σκάνδαλο Σουσούρλουκ που δείχνει τη σχέση του κράτους με το παρακράτος. Στην έκθεση του, σύμφωνα με την Vatan o εισαγγελέας αφιερώνει 12 σελίδες «σχετικά με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα».
  Ολόκληρη η μυστική έκθεση βρίσκεται στους φακέλους της δίκης της οργάνωσης Εργκενεκόν. Όλα τα στοιχεία βρέθηκαν κατά τη διάρκεια σύλληψης μέλους της Εργεκενεκόν Ντογού Περίντσεκ.
  Στα στοιχεία τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι του περίντσεκ γίνεται αναφορά πως « είχε συγκροτηθεί ειδική ομάδα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, Χωροφυλακής και των Δυνάμεων Ασφαλείας, για τις εργασίες που θα γίνουν στους εξωτερικούς στρόχους.» Σύμφωνα με την αναφορά η ομάδα δράσης σταμάτησε τις εργασίες της όταν άρχισαν να δημιοσιεύονται ειδήσεις για τη δράση της.  Η Vatan δημοσιεύει μέρος της έκθεσης που αναφέρει « Ως πρώτoς στόχος έχει επιλεγεί ο Οτζαλάν. Αλλά έχει γίνει στόχος επίθεσης και ο χώρος συγκένρτωσης στη Λαμία (PKK). Ο συγκκριμένος χώρος άλλαξε τρεις φορές σημείο αλλά βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Μετά τη σύλληψη των εμπρηστών οι οποίοι είχαν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και είχαν σταλεί για εμπρησμούς στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο (σ.σ στην Τουρκία), ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές και στην Ελλάδα. Μετά τις δράσει στις τουριστικές μας περιοχές, συνέβησαν εκρήξεις στην Κρήτη και τη Ρόδο. Την ίδια περίοδο στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, πολλά καταστήματα των μελών του PKK έγιναν στόχοι βομβιστικών επιθέσεων.


πηγη: onalert.gr






Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ

efraim-4-nai1.jpg


- Μέσα σε λίγα λεπτά μεταφέρθηκε από την ΓΑΔΑ στις φυλακές Κορυδαλλού ο ηγούμενος Εφραίμ
- Σκηνές αποθέωσης από κληρικούς και πολίτες έξω από την πύλη
- Θα κρατείται στην 6η πτέρυγα όπου βρίσκονται όσοι έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα
Με το που έφτασε η αυτοκινητοπομπή ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και εκδηλώσεις λατρείας και φώναζαν "Αξιος! Αξιος!"
Ο ηγούμενος Εφραίμ πέρασε όλη τη νύχτα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ στον 7ο όροφο. O κ. Εφραίμ μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ για δαχτυλικά αποτυπώματα αφού προηγουμένως οδηγήθηκε στο Εφετείο.
Στις φυλακές του Κορυδαλλού θα κρατείται στην 6η πτέρυγα, όπου βρίσκονται όσοι έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα. (newsit)
Δείτε το βίντεο:


πηγη: liako.gr


"Στα άκρα" πάει η σύγκρουση Ρωσίας-Βουλγαρίας

Image            
Με αγωγή ίσως και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για διαφυγόντα κέρδη, θα απαντήσει η Ρωσία στην απόφαση της φιλοδυτικής κυβέρνησης του πρώην "μπράβου", πρωθυπουργού Μ.Μπορίσοφ για ματαίωση χωρίς λόγο (αφού η περιβαλλοντική μελέτη είχε δώσει το "πράσινο φως") του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.

Ο πανίσχυρος στην Ρωσία - και όχι μόνο - υπουργός Ενέργειας της χώρας, Σεργκέϊ Σμάτκο δήλωσε επίσης ότι θα υπάρξουν και "διπλωματικές παρενέργειες" πέρα από την οικονομικές προαναγγέλλοντας έτσι μία σύγκρουση "εφο όλης της ύλης" της Ρωσίας με την Βουλγαρία.Oυσιαστικά προαναγγέλλει την έναρξη διπλωματικής, οικονομικής και όχι μόνο, σύγκρουσης με τη Βουλγαρία αναφορικά με την αρνητική συμπεριφορά της δεύτερης.
Το Κρεμλίνο προτίθεται να ζητήσει «οικονομικό αντιστάθμισμα» από τη Σόφια ως «ικανοποίηση» αφού σύμφωνα με τον Ρώσο επίσημο, «πρέπει να πραγματοποιηθεί απογραφή των δαπανών που έγιναν και σύμφωνα με τις υφιστάμενες διαδικασίες θα προβληθούν στη βουλγαρική πλευρά για εξόφληση, αλλά και των κεδρών που είχαν υπολογιστεί να αποκομιστούν».
Η Βουλγαρία αποφάσισε να αποχωρήσει και επίσημα – μετά από 15 χρόνια ζωής του συγκεκριμένου στρατηγικής σημασίας ενεργειακού σχεδίου – από την κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού, κάτι το οποίο ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Σιμεόν Ντγιάνκοβ.
Φαίνεται ότι η Ρωσία μιλώντας για "αντισταθμιστικά" θα ζητήσει πολλά περισσότερα από την Βουλγαρία από αυτά που προέβλεπε το συμβόλαιο.


πηγη: defencenet.gr



Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


 ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 
ΚΑΙ  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ  
ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΙ <ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ> 
ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.












Ομολογία Μ.Γιλμάζ: "Κάψαμε τα δάση της Ελλάδας για ... αντίποινα"!


Image     Σε μία τρομακτική αποκάλυψη που επιβεβαιώνει την εγκληματική δράση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ στην Ελλάδα, προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ: Παραδέχθηκε ότι, τουλάχιστον την εποχή της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ το 1995-1997, Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση!
Ήταν η εποχή με τις μεγάλες πυρκαγιές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Μακεδονίας, όπου είχαν υπάρξει μεν πληροφορίες στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες για εμπρησμούς από την Τούρκους πράκτορες, αλλά οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σημίτη δεν είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν περισσότερο συγκεκριμένες πληροφορίες.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της  εφημερίδας «Μπιργκιούν» ο Μεσούτ Γιλμάζ μιλώντας για τα μυστικά κονδύλια της εποχής αναφέρει τα εξής ανατριχιαστικά:
“Όλοι οι πρωθυπουργοί όταν τελειώνει η θητεία τους και έρχεται νέος πρωθυπουργός, τον ενημερώνουν σχετικά με το που και πως χρησιμοποιήθηκαν  τα μυστικά κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά τον διάδοχό μου και οι προκάτοχοί μου έπραξαν το ίδιο.
Οι Ερμπακάν,  Ετσεβίτ και  Ντεμιρέλ ενημέρωσαν τους διαδόχους τους για τα μυστικά κονδύλια. Μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για της διάθεση μυστικών κονδυλίων της περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. Υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά όπου πέρα των μυστικών κονδυλίων όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες.
Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας. Για θέματα όπως για τις δολοφονίες Κούρδων δεν υπάρχει κάτι σχετικό”, είπε!
Δηλαδή εφάρμοζαν «αντίποινα» στα δάση της Ελλάδας με μυστικές επιχειρήσεις, εννοώντας ότι τα έκαιγαν! Ποιος ξέρει αν αυτές οι επιχειρήσεις δεν συνεχίζονταν και το 2007 από τους ίδιους τους πράκτορες στην καταστροφή της Πελοποννήσου ή αν η τότε καταστροφή οφειλόταν σε άλλες "δυνάμεις" που είχαν σκοπό την νατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή. 
Η ομολογία του Τούρκου πρώην πρωθυπουργού και η ωμότητα με την οποία γίνεται είναι πραγματικά ανατριχιαστική. Και βέβαια η υπόθεση δεν πρέπει να τελειώσει εδώ…


πηγη: defencenet.gr




Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΈΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικά πολεμικά ανάμεσα σε "Όμηρο" και "Λεβιάθαν"


Image

Πριν λίγο σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, δύο τουρκικά πολεμικά σκάφη, μία κορβέτα και μία φρεγάτα, έλαβαν θέση μεταξύ της στενής θαλασσιας περιοχής που χωρίζει το ισραηλινό κοίτασμα "Λεβιάθαν" από το "Οικόπεδο 12" της Κύπρου, όπου πραγματοποιεί γεώτρηση η πλατφόρμα "Όμηρος" της Noble Energy.
Οι κινήσεις των Τούρκων έγιναν αντιληπτές από UAV που περιπολούσε νότια της Κύπρου, όταν τα δύο σκάφη, ξαφνικά ενώ βρισκόντουσαν στα βορειοανατολικά, έλαβαν πορεία νότια.
Από εκείνη την στιγμή παρακολουθούνται από το ισραηλινό Ναυτικό που έχει στείλει δύο περιπολικά στην περιοχή.
Στην περιοχή βρίσκονται και ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη για να συνδράμουν αν χρειαστεί στα ισραηλινλα περιπολικά, αφού η δύναμη των τελευταίων είναι πολύ μικρή σε σχέση με αυτή των τουρκικών σκαφών, ενώ μία πηγή ανέφερε ότι έχει σταλεί και ισραηλινό υποβρύχιο να επιτηρεί τα τουρκικά σκάφη, γιατί υπάρχει και η πληροφορίες ότι τα τουρκικά σκάφη συνοδεύονται από τουρκικό υποβρύχιο. 
Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, τι τύπου είναι οι φρεγάτα, αν είναι O.H.Perry ή ΜΕΚΟ 200ΤΝ, αλλά η κορβέτα είναι Α69.
Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης τον περασμένο Σεπτέμβριο που οι Τούρκοι παίρνουν τέτοια θέση μεταξύ των δύο κοιτασμάτων.


πηγη: defencenet.gr


Αναστατοι οι Γάλλοι Αγρότες με την επιβολή των σπόρων μίας χρήσης




Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνει η ισχύς που συγκεντρώνουν οι παγκόσμιας εμβέλειας πολυεθνικές επιχειρήσεις, γεγονός που τους δίνει το περιθώριο να παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στην εσωτερική λειτουργία κάθε χώρας, καταργώντας κάθε έννοια κοινής λογικής και πρακτικής, την ώρα που η ....
εκάστοτε εθνική κυβέρνηση δηλώνει απόλυτη αδυναμία να προασπίσει τα δικαιώματα των πολιτών της.

Η ωμή παρέμβαση της εταιρείας Monsanto στον τρόπο λειτουργίας της αγροτικής παραγωγής στη Γαλλία αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Και αυτό διότι, την ώρα που το Συμβούλιο του Κράτους καταργούσε τη μέχρι σήμερα απαγόρευση της καλλιέργειας μεταλλαγμένων σπόρων στην Γαλλία, το γαλλικό Κοινοβούλιο υιοθετούσε μια πρόταση νόμου του κυβερνώντος κόμματος -ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενη- διά της οποίας αλλάζει ριζικά η δομή της γεωργίας στη χώρα.

Με την επιβολή της νέας νομοθετικής ρύθμισης στη Γαλλία (την οποία υιοθέτησε το γαλλικό Κοινοβούλιο στις 28 Νοεμβρίου, ενώ είχε ήδη λάβει την έγκριση της Γερουσίας) θα επιβάλλονται χρηματικές κυρώσεις σε όποιον αγρότη δεν υποβάλει δήλωση για το είδος των σπόρων που χρησιμοποιεί και κρατά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τους ίδιους σπόρους στις καλλιέργειές του, επαναχρησιμοποιήσει δηλαδή από χρονιά σε χρονιά τους δικούς του σπόρους.

Οι αντιδράσεις από τον αγροτικό κόσμο της Γαλλίας υπήρξαν σαφώς άμεσες και δυναμικές.

Οι Γάλλοι αγρότες καταγγέλλουν το γεγονός ότι η νέα ρύθμιση στην ουσία «δολοφονεί» την παραδοσιακή γεωργία.

Σε πολιτικό επίπεδο επικρατεί πλήρης σύγχυση, καθώς το υπουργείο Οικολογίας, παρά την έντονη αντίθεσή του, αδυνατεί να επιφέρει την οποιαδήποτε αλλαγή.

Η γαλλική κυβέρνηση, όμως, υπερασπίζεται εαυτήν υποστηρίζοντας ότι μόνη της δεν είναι σε θέση να χαράξει ανεξάρτητη πολιτική επί του θέματος και να απαγορεύσει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων σπόρων, λόγω των νομικών κενών που διέπουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας, Μπρουνό Λεμέρ, από την πλευρά του δήλωσε πως «η ιδέα είναι να μη σταματήσει η έρευνα με στόχο τη βελτίωση των καλλιεργειών», αλλά και πως «δεν μπορεί η παραδοσιακή γεωργία να εξακολουθήσει να έχει τη μορφή που έχει σήμερα, δεν γίνεται να λειτουργεί ανεξέλεγκτα».

Δριμεία υπήρξε η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγόρησαν τον υπουργό Γεωργίας ότι ενδίδει στις πιέσεις του Χρηματιστηρίου και ότι εκχωρεί τη γεωργία στους «βασιλείς των σπόρων», ενώ τα αγροτικά συνδικάτα από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι «είναι απόλυτο δικαίωμα του αγρότη να καλλιεργεί τους δικούς του σπόρους», πως «αυτό αποτελεί τη βάση της γεωργίας και της βιοποικιλότητας» και «τίποτα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, καθώς δεν πρόκειται οι Γάλλοι αγρότες να θυσιαστούν στο βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων».

Ο διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής Monsanto στη Γαλλία, Γιαν Φισέ, εξέφρασε την ικανοποίησή του στο μεταξύ για το γεγονός ότι «το δίκαιο επιτέλους κερδίζει έδαφος, διότι από το 2007 οι αγρότες έχουν στερηθεί την επιλογή και την πρόσβαση στους μεταλλαγμένους σπόρους, τα οφέλη των οποίων εκατομμύρια άλλοι αγρότες σε ολόκληρο τον πλανήτη απολαμβάνουν εδώ και χρόνια».



πηγη: http://www.e-geoponoi.gr


ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΖΩΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ?
ΚΑΙ ΠΟΤΕ???



ΤΑ ΜΑΤ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ!



Περίεργη "ευαισθησία" έδειξε σήμερα η Αστυνομία στην Πλατεία Συντάγματος, όπου κατάφερε να ακυρώσει την προγραμματισμένη συγκέντρωη της Χ.Α εναντίον του Μνημονίου: Και το λέμε αυτό, γιατί ούτε φασαρίες είχαν προηγηθεί, ούτε υπήρχε γενικότερα κάποιος λόγος να διαλυθεί μια ειρηνική συγκέντρωση.

Κατά τα άλλα, κάποιοι μιλάνε για "χούντες" και Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ, ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ ΤΟΥ, ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ!

Πλέον, απαγορεύεται ρητά από το καθεστώς να γίνεται οποιαδήποτε εκδήλωση που είναι εναντίον του εθνοπροδοτικού Μνημονίου: Με εξαίρεση βέβαια τα πιστά σκυλιά της "αστικής δημοκρατίας", τους ροπαλοφόρους του ΚΚΕ, που βέβαια δεν συνιστούν την παραμικρή απειλή για το αμαρτωλό σύστημα!


πηγη: http://hellas-orthodoxy.blogspot.com


Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Tι προσπάθησε να κρύψει ο ΑΝΤ1;; (video)



Καλεσμένος ήταν σήμερα (πριν λίγο) στο πρωινό του ΑΝΤ1, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Το παραπάνω δεν αποτελεί είδηση, από μόνο του…
Αυτό όμως που είναι αξιοπερίεργο και μας προβλημάτισε ήταν το ότι, ο ΑΝΤ1…...

“γκριζάρισε”, έβαλε “φίλτρο” σε ένα σημείο της εικόνας στο γραφείο του κ. Ψωμιάδη…
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.






Γιατί άραγε μπήκε το φίλτρο;
Ήταν σε γνώση του κ. Ψωμιάδη;;
Mήπως ήθελαν να καλύψουν το λάβαρο με τον δικέφαλο αετό…
Κάτι ψέλλισε για λάβαρο η Κοραή…



πηγη: olympia.gr


Τη νύχτα ενώνεται στις «Ηράκλειες Στήλες» η «κόκκινη» αρμάδα


Image 

Υπό την κάλυψη του σκότους, για ευνόητους λόγους, η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov περνάει τα στενά του Γιβραλτάρ  υπό την παρακολούθηση των Βρετανών του οχυρού.
Η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου θα ενωθεί με την φρεγάτα Ladny κλάσης Krivak II, του Στόλου της Μαύρης θάλασσας  η οποία κατέπλευσε χτες στο λιμάνι της Ceuta στην Ισπανία. Το πλοίο είχε επισκεφτεί 
νωρίτερα την βάση του γαλλικού Ναυτικού στο λιμάνι της Τουλόν, καθώς και την Μάλτα.
Στο ισπανικό λιμάνι η ρωσική φρεγάτα ανεφοδιάστηκε με καύσιμα και εφόδια, ενώ σήμερα το πλοίο αναχωρεί  για να συναντήσει αύριο την ρωσική αρμάδα με το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov, η οποία είναι καθοδόν προς την Μεσόγειο.
Σημειώνεται ότι η ρωσική αρμάδα εκτός από το αεροπλανοφόρο αποτελείται από το καταδρομικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy II, την φρεγάτα Yaroslav Mudry κλάσης Neustrashimy, το ρυμουλκό Nikolai Chiker, τα πλοία ανεφοδιασμού Sergei Osipov, Vyazma, Kama και Lena. Εκτός από τα παραπάνω πλοία η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου συνοδεύεται και από δύο ρωσικά υποβρύχια τα οποία τις προηγούμενες ημέρες συμμετείχαν στις ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου η ρωσική ναυτική δύναμη πραγματοποίησε. Η ενωμένη πια ρωσική αρμάδα θα αποτελείται από συνολικά 11 πλοία, το αεροπλανοφόρο, ένα καταδρομικό, δύο φρεγάτες, δύο υποβρύχια, ένα ρυμουλκό και τέσσερα πλοία ανεφοδιασμού.

Τα ρωσικά πλοία θα διασχίσουν την Μεσόγειο με τελικό προορισμό το λιμάνι της Ταρτούς στην Συρία όπου και θα πραγματοποιήσουν αεροναυτικές ασκήσεις με τις συριακές Ένοπλες Δυνάμεις. Υπολογίζεται ότι η ρωσική ναυτική δύναμη θα διασχίσει την απόσταση των 2020 ναυτικών μιλίων που χωρίζει το Γιβραλτάρ από την Αν. Μεσόγειο σε τέσσερις ήμερες και θα βρίσκεται στην Αν. Μεσόγειο κατά πάσα πιθανότητα στις 28
Δεκεμβρίου.


πηγη: defencenet.gr


«Σφίγγουν» τα πράματα: Ο Αβραμόπουλος στο Καστελόριζο


Image     Ταξίδι – μήνυμα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας  Δ. Αβραμόπουλο προς την Άγκυρα προγραμματίζεται για το ακριτικό Καστελόριζο, Στρόγγυλη και την Ρω ανήμερα των Θεοφανείων.
Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν εμπεδώσει την άποψη, και το οποίο αναδεικνύεται στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί,  ότι το Καστελόριζο θα αποτελέσει το κέντρο των προκλήσεων της Άγκυρας το αμέσως
προσεχές διάστημα. Εξ αυτού του λόγου υπήρξε και η πρόσφατη  πτήση των δύο τουρκικών αναγνωριστικών αεροσκαφών σε ύψος 300 μέτρων πάνω από το νησί.
Μία πτήση η οποία πάντως δεν έμεινε αναπάντητη από την ΠΑ τόσο με την επέκταση των READINESS  και για την περιοχή του Καστελόριζου, όσο και με μία κίνηση ίσης ανταπόδοσης, «ισοδύναμου τετελεσμένου», την οποία δεν μπορεί να αποκαλύψει το Defencenet  για ευνόητους λόγους.
Όλα τα Επιτελεία εκτιμούν και έχουν ενημερώσει σχετικά την πολιτική ηγεσία του υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ότι υπάρχει προπαρασκευή σε επίπεδο υποδομής από την πλευρά της Τουρκίας, που δημιουργούν υπόνοιες για προγραμματισμό επιχείρησης ή για απόπειρα εκβιασμού της ελληνικής πλευράς, με την απειλή εκτέλεσης επιχειρήσεων κατά του Καστελόριζου ή κατά των νησιών Ρω και Στρογγύλη.
Κατά αυτό τον τρόπο η Άγκυρα επανέρχεται στο κλίμα του 2009, όταν είχαν στείλει συνεργείο της
τουρκικής τηλεόρασης στην Ρω  το οποίο είχε προλάβει να καταγράψει την αλλαγή φρουράς στην νησί, σκηνές οι οποίες αν μεταδίδονταν στην Τουρκία θα δημιουργούσαν το κατάλληλο ψυχολογικό υπόστρωμα για να δικαιολογήσουν επιχειρήσεις σε ελληνικό νησί. Ευτυχώς το υλικό κατασχέθηκε από το Λιμενικό Σώμα και δεν προβλήθηκε ποτέ. 
Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει αποφασίσει, όπως έχει ήδη αναφέρει το Defencenet,  την αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες, προκειμένου να βελτιωθεί η επάνδρωση των μονάδων του Αν. Αιγαίου και του Έβρου. 
Εκτός όμως από τη συνήθη απειλή, διάχυτη είναι η ανησυχία και όχι μόνο στο ΥΠΕΘΑ, για την εξέλιξη
της κατάστασης της υγείας του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ  Ερντογάν, όπου θεωρούν ότι τυχών επιδείνωση της υγείας του, θα μπορούσε να σημάνει την έναρξη μίας πολύς δύσκολης περιόδου όχι μόνο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και στην Αν. Μεσόγειο.   

πηγη: defencenet.gr







Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚO. O ΠΡΟΕΔΡΟΣ TOY ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑZETAI ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΊΧΡΙΣΤΟ.ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ.

   Αυτό το βίντεο γυρίστηκε το 1990, όπου ένας διάσημος σιωνιστής ραβίνος προτρέπει τον νέο τότε Νετανιάχου να βοηθήσει ώστε να ολοκληρωθεί η Προετοιμασία του εδάφους για τον Μεσσία τους, τον Αντίχριστο ...
Προσέξτε τον ραβίνο που αντι για αντίδωρο μοιράζει δολάρια..

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 









πηγη: pentapostagma.gr






Έρχεται από την… πίσω πόρτα η κάρτα του πολίτη!

karta_2      Με έναν ύπουλο τρόπο οι νεοταξίτες επιχειρούν να μας φακελώσουν. Προσέξτε τι ωραία μας παρουσίασε σήμερα (Τρίτη) η κυβέρνηση το σχέδιο για το Εθνικό Ληξιαρχείο που «θα μειώσει τη γραφειοκρατία και τις δαπάνες» συγκεντρώνοντας σε μία υπηρεσία 26 εκατομμύρια ληξιαρχικές πράξεις από όλη τη χώρα, και αργότερα θα αποτελέσει μέρος του Εθνικού Μητρώου Πολιτών.
Πρόκειται για μια βάση δεδομένων που θα συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα κάθε πολίτη. Σύμφωνα, δε, με τους κυβερνώντες μετά τη δημιουργία του Μητρώου Πολιτών θα ακολουθήσει η λεγόμενη κάρτα του πολίτη!
Πότε; Η ψηφιοποίηση των χειρόγραφων αρχείων των ληξιαρχείων θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια, ανέφερε ο υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελής Τζωρτζάκης, οπότε χρόνος αντίδρασης υπάρχει. Μόνο που εξαντλείται γρήγορα για τις προσωπικές μας ελευθερίες.
Θα το επιτρέψουμε; 

πηγη: elora.gr


Η συγκλονιστική απάντηση της Ελληνίδας μάνας στον κύριο Καρατζαφέρη (βίντεο)



Δείτε το, είναι συγκλονιστικό. Πρέπει να το δείτε γιατί διδάσκει ιστορία. Μία ιστορία ντροπής που κάποιοι θέλουν να ζήσουμε στην Ελλάδα. 
Εμείς όμως δεν γεννήσαμε φασίστες, αλλά αντάρτες μαχητές.








Η εξομολόγηση λυτρώνει τον άνθρωπο. Γέροντας Παϊσιος ο Αγιορείτης

            Γέροντα, στα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού οι Χριστιανοί έκαναν δημόσια εξομολόγηση. Βοηθάει αυτό;
- Άλλα τα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού και άλλα τώρα. Σήμερα αυτό δεν βοηθάει.
- Γιατί, Γέροντα; Τότε είχαν πιο πολύ ζήλο;
- Και πιο πολύ ζήλο είχαν και δεν είχαν αυτά που έχουν σήμερα οι άνθρωποι. Τώρα, βλέπεις, τα ανδρόγυνα χωρίζουν στα καλά καθούμενα, δεν είναι όπως παλιά.
 Έχουν απομακρυνθή οι άνθρωποι από το μυστήριο της εξομολογήσεως, γι' αυτό και πνίγονται από τους λογισμούς και τα πάθη. Πόσοι έρχονται και ζητούν να τους βοηθήσω σε κάποιο πρόβλημα τους, και ούτε εξομολογούνται ούτε εκκλησιάζονται! «Εκκλησιάζεσαι καθόλου;», τους ρωτάω. «Όχι», μου λένε. «Εξομολογήθηκες καμμιά φορά;». «Όχι. Ήρθα να με κάνης καλά». «Μα πως; Πρέπει να μετανοήσης για τα σφάλματά σου, να εξομολογήσαι, να εκκλησιάζεσαι, να κοινωνάς, όταν έχης ευλογία από τον πνευματικό σου, και εγώ θα κάνω προσευχή να γίνης καλά. Ξεχνάς ότι υπάρχει και άλλη ζωή και πρέπει να ετοιμασθούμε για 'κεί;». «Κοίταξε, πάτερ, αυτά που λες, εκκλησίες, άλλη ζωή κ.λπ., εμένα δεν με απασχολούν. Αυτά είναι παραμύθια. Έχω πάει σε μάγους, σε μέντιουμ και δεν μπόρεσαν να με κάνουν καλά. Έμαθα ότι εσύ μπορείς να με κάνης καλά». Άντε τώρα! Τους μιλάς για εξομολόγηση, για την μέλλουσα ζωή, και σου λένε «αυτά είναι παραμύθια», και από την άλλη μεριά: «Βοήθησέ με, παίρνω χάπια». Εμ πως, με μαγικό τρόπο θα γίνουν καλά;
Και βλέπεις, πολλοί, ενώ έχουν προβλήματα που τα προκάλεσαν οι αμαρτίες τους, δεν πηγαίνουν στον πνευματικό που μπορεί να τους βοηθήση θετικά, αλλά καταλήγουν να εξομολογούνται στους ψυχολόγους. Λένε το ιστορικό τους, τους συμβουλεύονται για τα προβλήματά τους και, αν έχουν να περάσουν ένα ποτάμι, τους ρίχνουν μέσα και ή πνίγονται ή βγαίνουν , αλλά που βγαίνουν ...; Ενώ, αν πάνε να εξομολογηθούν στον πνευματικό, θα περάσουν στην άλλη όχθη από την γέφυρα άνετα, γιατί με το μυστήριο της εξομολογήσεως ενεργεί η Χάρις του Θεού και λυτρώνονται.
- Γέροντα, μερικοί λένε: «Δεν βρίσκουμε καλούς πνευματικούς, γι' αυτό δεν πάμε να εξομολογηθούμε».
 - Αυτά είναι δικαιολογίες. Κάθε πνευματικός έχει θεία εξουσία, εφόσον φοράει πετραχήλι. Τελεί το μυστήριο, έχει την θεία Χάρη και, όταν διαβάση την συγχωρητική ευχή, ο Θεός σβήνει όλες τις αμαρτίες τις οποίες εξομολογηθήκαμε με ειλικρινή μετάνοια. Από μας εξαρτάται πόσο θα βοηθηθούμε από το μυστήριο της εξομολογήσεως. Ήρθε εκεί στο Καλύβι μια φορά κάποιος που είχε ψυχολογικά προβλήματα, με τον λογισμό ότι έχω διορατικό χάρισμα και θα μπορούσα να τον βοηθήσω. «Τι προβλέπεις, μου λέει, για μένα;». «Να βρης, του λέω, έναν πνευματικό να εξομολογήσαι, για να κοιμάσαι σαν το πουλάκι και να μην παίρνης χάπια». «Δεν υπάρχουν, μου λέει, σήμερα καλοί πνευματικοί. Παλιά υπήρχαν». Έρχονται με καλό λογισμό, ότι θα βοηθηθούν, αλλά δεν δέχονται αυτό που τους λες, και κρίμα στα ναύλα.
 Βλέπω όμως και μια καινούργια τέχνη του διαβόλου. Βάζει στους ανθρώπους τον λογισμό ότι, αν κάνουν κάποιο τάμα και το εκπληρώσουν, αν πάνε και κανένα προσκύνημα, είναι εντάξει πνευματικά. Και βλέπεις πολλούς να πηγαίνουν με λαμπάδες και με τάματα στα μοναστήρια, στα προσκυνήματα, να τα κρεμάνε εκεί, να κάνουν και μεγάλους σταυρούς, να κλαίνε και λιγάκι, και να αρκούνται σ' αυτά. Δεν μετανοούν, δεν εξομολογούνται, δεν διορθώνονται, και χαίρεται το ταγκαλάκι.
 - Γέροντα, ένας άνθρωπος που δεν εξομολογείται μπορεί να είναι εσωτερικά αναπαυμένος;
 - Πώς να είναι αναπαυμένος; Για να νιώση κανείς ανάπαυση, πρέπει να πετάξη τα μπάζα από μέσα του. Αυτό θα γίνη με την εξομολόγηση. Ανοίγοντας ο άνθρωπος την καρδιά του στον πνευματικό και λέγοντας τα σφάλματά του, ταπεινώνεται, και έτσι ανοίγει την πύλη του Ουρανού, έρχεται πλούσια η Χάρις του Θεού και ελευθερώνεται.
Πριν από την εξομολόγηση στην κορυφή του υπάρχει ομίχλη, βλέπει θαμπά και δικαιολογεί τα σφάλματά του. Γιατί, όταν ο νους του είναι σκοτισμένος από τις αμαρτίες, δεν βλέπει καθαρά. Με την εξομολόγηση κάνει μια «φούουου», φεύγει η ομίχλη και καθαρίζει ο ορίζοντας. Γι' αυτό, όσους έρχονται να συζητήσουμε ένα θέμα ή να μου ζητήσουν μια συμβουλή κ.λπ., αν δεν έχουν εξομολογηθή ποτέ, τους στέλνω πρώτα να εξομολογηθούν και μετά να έρθουν να μιλήσουμε. Μερικοί μου λένε: «Γέροντα, αφού εσύ μπορείς να καταλάβης τι πρέπει να κάνω γι' αυτό το θέμα, πες μου». «Και να καταλάβω εγώ τι πρέπει να κάνης, τους λέω, δεν θα καταλάβης εσύ τι θα σου πω. Γι' αυτό πήγαινε πρώτα να εξομολογηθής και ύστερα έλα να συζητήσουμε». Γιατί, πώς να επικοινωνήσης και να συνεννοηθής με έναν άνθρωπο, όταν βρίσκεται σε άλλη συχνότητα;
Με την εξομολόγηση πετάει ο άνθρωπος από μέσα του ό,τι άχρηστο έχει και καρποφορεί πνευματικά. Μια μέρα έσκαβα τον κήπο μου, για να φυτέψω λίγες ντοματιές. Εκείνη την ώρα ήρθε κάποιος και μου λέει: «Τι κάνεις, Γέροντα;». «Τι να κάνω; του λέω, εξομολογώ τον κήπο μου». «Καλά, Γέροντα, μου λέει, χρειάζεται και ο κήπος εξομολόγηση;». «Ασφαλώς χρειάζεται. Έχω διαπιστώσει πως, όταν τον εξομολογώ, βγάζω δηλαδή έξω πέτρες, αγριάδες, αγκάθια κ.λπ., τότε βγάζει επίσημα κηπευτικά, αλλιώς οι ντομάτες γίνονται κιτρινιάρικες, καχεκτικές!» ...;