ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν πάει στη Βουλή η λίστα με τους 32 πολιτικούς



Δεν πάει στη Βουλή η λίστα με τους 32 πολιτικούς


Με επιστολή του ο οικονομικός εισαγγελέας θέτει Νομικό κόλλημα στη διαβίβαση της λίστας του ΣΔΟΕ με τα πολιτικά πρόσωπα.


Νομικό κώλυμα επικαλείται ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης σχετικά με τη διαβίβαση στην Βουλή της λίστας του ΣΔΟΕ με τα 32 πολιτικά πρόσωπα που εμφανίζουν «περίεργο πλουτισμό», υποστηρίζοντας πως μια τέτοια ενέργεια θα ήταν παράνομηκαθώς οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί. 
Ο οικονομικός εισαγγελέας επισημαίνει ότι «όλες οι περιπτώσεις τελούν υπό εκκρεμότητα ευρισκομένου εν εξελίξει ελέγχου και δεν δύναται A PRIORI να γίνει λόγος για παράνομη δραστηριότητα των ελεγχομένων».
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής Θανάση Νάκο, ο κ. Πεπόνης τονίζει ότι αν διαπιστωθεί μη σύννομη δραστηριότητα μόνο τότε θα διαβιβαστεί στην αρμόδια Επιτροπή το πόρισμα.
Ειδικότερα, ο κ. Πεπόνης σε επιστολή που απέστειλε προς τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ Στυλιανό Στυλιανόπουλο αναφέρει ότι «Αναφορικά με το ως άνω Σχετικόν, το οποίον μας διεβιβάσθη με το υπ΄αρ. πρωτ. ΕΜΠ 14729/21-09-2012 έγγραφον του προς ον τούτο απηυθύνετο, έχομεν την τιμή να σας γνωρίσομεν, ότι με την ολοκλήρωση ενός εκάστου διενεργουμένου από τις Υπηρεσίες του Σ.Δ.Ο.Ε. και υπό την εποπτείαν μας ελέγχου, θα σας διαβιβάζονται, με βάση την Αρχή της Νομιμότητος και κατά τους εν τω νόμω όρους, όσα στοιχεία ήθελον προκύψει ως μη σύνομμα και ως εκ τούτου διαβιβαστέα στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 21 του ν. 3023/2002, για τις, κατά λόγον αρμοδιότητος ενέργειες. Μέχρι στιγμής όλες οι περιπτώσεις τελούν υπό εκκρεμότητα ευρισκομένου εν εξελίξει ελέγχου και δεν δύναται A PRIORI να γίνει λόγος για παράνομη δραστηριότητα των ελεγχομένων, εν συνδρομή της οποίας και μόνον θα επεβάλλετο και θα ετύγχανε σύννομη η περί ης πρόκειται διαβίβαση.».
Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί επιστολή του Προέδρου της κοινοβουλευτικής Επιτροπής ελέγχου των Οικονομικών των Βουλευτών Αθανάσιου Νάκου προς τον κ. Στυλιανόπουλο με την οποία ζητούσε να γνωστοποιηθούν άμεσα στην Επιτροπή τα στοιχεία των νυν και πρώην βουλευτών που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για «περίεργο πλουτισμό».
Τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής θα συνεδριάσουν αύριο Τετάρτη προκειμένου να καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις τους.
πηγη: newsbomb.gr

ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕ.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ!
ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ  ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ  ΟΛΟΥΣ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.