ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ξημέρωσε... ηρεμία στον Κορυδαλλό – Η επέμβαση των ΜΑΤ έληξε την εξέγερση





Ήταν περίπου 01:00 τα ξημερώματα όταν τα ΜΑΤ επιχείρησαν για πρώτη φορά στο προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού και έδωσαν τέλος στην εξέγερση των φυλακισμένων. 






Η εξέγερση ξέσπασε ταυτόχρονα σε τέσσερις πτέρυγες (Α’, Β’ Γ’ και Ε’) αλλά γρήγορα επεκτάθηκε, με τους κρατούμενους να βάζουν φωτιά σε ρούχα και σεντόνια. Η φωτιά έφτασε μέχρι το προαύλιο και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής.
Έσπασαν επίσης κάγκελα, ενώ πετούσαν και πέτρες, που έφταναν στο δρόμο, έξω από τα κάγκελα της φυλακής.

Στο επιτελείο του υπουργείου Δικαιοσύνης σήμανε συναγερμός, αμέσως ο υπουργός Αντ. Ρουπακιώτης κάλεσε έκτακτη σύσκεψη και ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός. 

Περίπου στις 11:00, οι κρατούμενοι μπήκαν στις πτέρυγες αλλά όχι και στα κελιά τους. Στις 12:25 βγήκαν ξανά στο προαύλιο, αλλά οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης και περίπου 30’ ώρα μετά, επενέβησαν τα ΜΑΤ και όλα τελείωσαν στη 01:00 τα ξημερώματα. 

Από εκείνη την ώρα στις φυλακές Κορυδαλλού φαίνεται να επικρατεί ηρεμία. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν στις 02:00 και έξω από το ίδρυμα παραμένει η συνήθης αστυνομική δύναμη κι ένα όχημα της πυροσβεστικής. 

πηγη: newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΕΜΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.