ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Και όμως ο Διογένης γνώριζε την ύπαρξη της Αμερικής!




Όποιον και αν ρωτήσεις, τι είπε ο Διογένης στον Μεγαλέξανδρο, θα σου απαντήσει εκείνο το χιλιοειπωμένο «μη μου κρύβεις τον ήλιο» ή «μη μου στερείς αυτό που δεν μπορείς να μου χαρίσεις». 
 
Οι νεοέλληνες ειδικοί κατά έναν περίεργο τρόπο, σταματούν εδώ χωρίς να επεκτείνονται στην υπόλοιπη συζήτηση του Αλεξάνδρου με τον Διογένη, η οποία είναι πραγματική διάλεξη πολιτικής κοινωνιολογίας.
 
Ο Διογένης συμφωνεί με την Σωκρατική αντίληψη περί γνώσεως. Δηλαδή δεν μπορεί να ασχοληθεί κάποιος επιτυχώς και επωφελώς με κάτι αν το αγνοεί.
 
Άλλωστε δεν είπε τυχαία στο τέλος την κουβέντα ο Αλέξανδρος, πως, «Αν δεν ήμουν Αλέξανδρος θα ήθελα να ήμουν Διογένης». Ολοκληρώνοντας τον διάλογό του ο Διογένης, με τον Αλέξανδρο, λέει: «Ακόμη κι αν κατακτήσεις όλον τον κόσμο, ακόμη κι αν περάσεις τις ηράκλειες στήλες και κατακτήσεις την μεγάλη ήπειρο που βρίσκεται πέρα από τον μεγάλο ωκεανό που είναι μεγαλύτερη από την Ασία, δεν θα είσαι μεγάλος βασιλιάς, αν πρώτα δεν είσαι καλός άνθρωπος».
 
«Μείζω της Ασίας ήπειρον, τον Ωκεανόν διανηξάμενος». 
 
Σε ποιά Ήπειρο αναφερόταν ο Διογένης άραγε; Μα είναι πασιφανές πως μιλάει για την Αμερική ( καθότι η Ατλαντίδα ήταν στον βυθό...). Είναι προφανές πως η μυστική ιστορία του Γένους μας εξαπλώνεται σε μέρη και καταστάσεις που δεν έχουμε αντιληφθεί. 
 
Η αρχαία Ελληνική πραγματεία και μυθολογία - ιστορία μας μιλάει για υπερατλαντικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο, για υπερόπλα, ακόμα και για πτητικές μηχανές. Ως πότε θα κλείνουμε τα μάτια σε κάτι που "βγάζει μάτι". Δεν νομίζω ότι είναι ούτε ντροπή, ούτε φασιστικό να πούμε πως η Ελλάς είναι η γενέτειρα και ο ηνίοχος κάθε ανθρώπινης γνώσης. (lithosfotos.blogspot.gr)
 
Νομίζεις λέει στον Μέγα Αλέξανδρο πως είναι ηνίοχος εκείνος που δεν μπορεί να κρατήσει τα ηνία; Ή εκείνος που δεν ξέρει να κυβερνήσει είναι κυβερνήτης; Ο Αλέξανδρος τότε, ανήσυχος μήπως θεωρηθεί ότι δεν γνωρίζει να βασιλεύει, ρωτά πολύ εύστοχα: Ποιος διδάσκει την βασιλική τέχνη που πρέπει να μεταβεί κανείς για να την μάθει;
 
Στο ερώτημα ο Διογένης απαντά, πως η μόρφωση είναι δυο ειδών. Εκείνη που διαθέτει ο άνθρωπος από την φύση, την «θεία», και εκείνη που αποκτά από τους ανθρώπους την «ανθρώπινη». Δηλαδή η έμφυτη και η επίκτητη. Για να γίνει όμως κάποιος σωστά μορφωμένος, είναι απαραίτητο να προστεθεί η ανθρώπινη στην θεία. Δηλαδή ο κυβερνήτης ο βασιλεύς ο ιατρός πρέπει να έχει το ταλέντο, την έμφυτο κλίση να κυβερνήσει να βασιλεύει να ιατρεύει κλπ. Η άποψη αυτή του Διογένους επικρατεί σήμερα στην παιδαγωγική επιστήμη και αποτελεί την βάση του επαγγελματικού προσανατολισμού. 
 
Ο Διογένης βεβαιώνει τον Αλέξανδρο, ότι όποιος έχει την θεϊκή-έμφυτη μόρφωση, εύκολα αποκτά και την άλλη, την ανθρώπινη, αφού ακούσει λίγα και λίγες φορές. Απορίας άξιο είναι, γιατί περιορίζουν τον Διογένη στα αστεία και στα πειράγματά του και «αγνοούν» την προσφορά του στην επιστήμη της πολιτικής κοινωνιολογίας. 

πηγη: defencenet.gr

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

"Η ΧΑ είναι πρώτο κόμμα και με σταθμισμένο δείγμα"!




Η Χρυσή Αυγή είναι πρώτη στην δημοσκόπηση του zougla.gr και στην μεγάλη ανοιχτή δημοσκόπηση, αλλά και στο σταθμισμένο δείγμαανέφερε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης που έλαβε από τον εκπρόσωπο του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής μίλησε σήμερα στην εκπομπή "Ο άγνωστος Μ" του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και κάλεσε σε άμεση απελευθέρωση των "πολιτικών ομήρων", του γ.γ. του κόμματος και βουευτή, Ν.Μιχαλολιάκου και των βουλευτών, του Χ.Παππά και του Ν.Λαγού.

ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΑΛΑΤΙ- ΒΙΝΤΕΟ!


Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Aναβλήθηκε η δημοπρασία για την ανέγερση τέμενους




Tην πέμπτη αναβολή πήρε η δημοπρασία για την ανέγερση τεμένους στον Βοτανικό, καθώς δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά.
Στις 15 Οκτωβρίου η διαδικασία είχε αναβληθεί λόγω ασθένειας του προέδρου της επιτροπής αξιολόγησης, ενώ όλες οι προηγούμενες αναβλήθηκαν επειδή από τις περίπου 25 εταιρείες που έλαβαν τα τεύχη δημοπράτησης καμία δεν κατέθεσε προσφορά.
Ο διαγωνισμός διενεργείται από την ειδική υπηρεσία δημοσίων έργων-κτιριακών της γενικής γραμματείας Δημοσίων Έργων και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 946.000 ευρώ.
Ο σχεδιασμός προβλέπει το μουσουλμανικό τέμενος, χωρητικότητας 350 ατόμων, να διαμορφωθεί σε κτίριο παλιάς βάσης του Πολεμικού Ναυτικού στο Βοτανικό, το οποίο θα ανακατασκευαστεί, ενώ θα δημιουργηθούν και υποστηρικτικοί χώροι κυρίως υγιεινής σε υφιστάμενα κτίρια.
πηγη: defencenet.gr

Κοιτάξτε τι έβαλε ο αντ1 στο λογότυπο Vintage




Τους πήρα και μου είπαν ότι είναι σταγόνες και μετά τους λέω καλά με κοροϊδεύεται και μου το έκλεισαν...

πηγη: Απο email




ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ





Την πρώτη της επίσημη παρουσίαση στον Λαό του Δήμου Πύργου πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου η Νέα Δημοτική Παράταξη  «Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου» μπροστά σε δεκάδες πολίτες από όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου. Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «IONIANSEA» στον Πύργο, παρουσιάστηκαν οι προγραμματικές αρχές της Παρατάξεως από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Πύργου κ. Χάρη Μιχαλακόπουλο, ενώ υπήρξε και ανοικτός διάλογος για θέματα του Δήμου με τους δημότες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Στην αρχή της παρουσίασης προβλήθηκε ένα τηλεοπτικό σποτ, που παρουσίασε ο κ. Νίκος Ζέζας, με τα μεγάλα προβλήματα του Πύργου, με έμφαση στις φυσικές καταστροφές(από τις πυρκαγιές του 2007 μέχρι τις πρόσφατες πλημμύρες), την εγκληματικότητα, το πρόβλημα των απορριμμάτων και τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις από περιθωριακές ομάδες. Ακολούθως   ο φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας μίλησε για τον συμβολισμό της ονομασίας του Συνδυασμού , που παραπέμπει στην ελληνική έννοια της αναδημιουργίας και την σημασία του στην συλλογική προσπάθεια για έναν καλύτερο Δήμο Πύργου.




















Στο κύριο μέρος της παρουσίασης ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου 
κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος αναφέρθηκε στα άλυτα προβλήματα του Δήμου και των Δημοτικών Διαμερισμάτων, τονίζοντας ιδιαιτέρως την αδιαφορία τόσο της Κεντρικής εξουσίας όσο και των Δημοτικών Αρχόντων για την επίλυση τους. Όπως τόνισε,
 «Ο νομός Ηλείας έγινε στόχος άκρατης λεηλασίας, εκμετάλλευσης και ¨εμπρηστών¨ από ξένα κέντρα και οι ντόπιοι οσφυοκάμπτες, εντολοδόχοι και διεκπεραιωτές (των άνωθεν εντολών)της τοπικής εξουσίας ανταπόδωσαν στο ακέραιο την υποχρέωση του διορισμού τους. Η ανάπτυξη να σταματάει στην Πάτρα…




















Μέσα από τις στάχτες της μαύρης γης ξεπηδά μία νέα ελπίδα : Ο Συνδυασμός «
Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου» .Με άξονα α. την ανάπτυξη, β. την ασφάλεια, γ.την καθημερινότητα, δ. τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες και ε. τον πολιτισμό ,την παράδοση και την επιστροφή στο ένδοξο παρελθόν μας. Με οδηγό την γνώση και όχι τα κομματικά μανιφέστα και τις εξαρτήσεις, αλλά τους μεγάλους σοφούς μας, τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα κλπ ( αυτοκυβερνώμενη  πολιτεία), και την προσαρμογή των σοφών , αδιαμφισβήτητα, λόγων τους στο σήμερα. Με φυσικό Αρχηγό μας όχι τον εκάστοτε πρωθυπουργεύοντα, αλλά τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Χαραλάμπη Βιλαέτη….
Η αυτονομία του Δήμου και του Πολίτη του, η μηδενική ανοχή που θα δείξουμε στην παρανομία και η επιθυμία της δημιουργίας ενός ελληνικού Δήμου παράδειγμα για την επαναδιεκδίκηση της Χώρας μας.
Γιατί εάν προοδεύσουν οι τοπικές Κοινωνίες, μόνο τότε προοδεύει η Ελλάς. Σκεφτόμαστε Εθνικά και δρούμε Τοπικά».


















Τον λόγο μετά έλαβε ο επιχειρηματίας 
κ. Απόστολος Καπνίσης, που περιέγραψε το πλάνο για την  οικονομική ανάπτυξη και την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής. Ειδική αναφορά έγινε στο λιμάνι του Κατακώλου και τις δυνατότητες Προοπτικής του, ενώ κατήγγειλε ξε παραδείγματα την συνεχιζόμενη πολιτική ανικανότητα σε επίπεδο Κεντρικής και Τοπικής εξουσίας.  
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες που παραβρέθηκαν. Ανάμεσα στα ερωτήματα που έθεσαν τέθηκαν θέματα όπως τα ξεχωριστά και ζωτικά προβλήματα των Δημοτικών Διαμερισμάτων, αλλά και θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την εγκληματικότητα. Αναπτύχθηκε σχετικός διάλογος, όπου εξετέθησαν τα παράπονα των Δημοτών του Πύργου για τα χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής, ενώ τονίστηκε και η ανάγκη να βρεθούν άμεσα λύσεις μέσω των Δημοτικών Εκλογών της επόμενης χρονιάς.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί πρώην και νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πύργου, που δήλωσαν στήριξη στην προσπάθεια της νέας Δημοτικής Παράταξης. Ο επικεφαλής της κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος δήλωσε ότι ο αγώνας ενημέρωσης θα επεκταθεί σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα μέσα στους επόμενους μήνες. 




ΦΩΤΟ-ΣΟΚ: Ο αντεισαγγελέας Χ.Βουρλιώτης ήταν στέλεχος κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ;





Σοβαρό πολιτικό ζήτημα θα ανακύψει αν επιβεβαιωθεί η αποκάλυψη, χθες στην συνέντευξη Τύπου των βουλευτών και του εκπροσώπου της νομικής ομάδας των φυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ, της πολιτικής ταυτότητας και της προγενέστερης καριέρας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη που συνέταξε το λεγόμενο "πόρισμα" περί "εγκληματικής οργάνωσης" κατά του εθνικιστικού κόμματος.
Σύμφωνα όσα υποστήριξαν οι βουλευτές στην συνέντευξή τους ο συγκεκριμένος κατείχε στο πρόσφατο παρελθόν πολιτική θέση ως στέλεχος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και ποιο συγκεκριμένα ως σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππου Πετσάλνικου!
Μάλιστα έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφία στην οποία εικονίζεται ο ίδιος με τον Φ.Πετσάλνικο να δίνουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Επίσης υποστηρίζουν οι του Λαϊκού Συνδέσμου ότι ήταν ο νομικός που κατήρτισε το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Από την στιγμή που τα παραπάνω είναι αλήθεια (καλό θα ήταν ο σοβαρός κατά τεκμήριο, υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου να εκδώσει κάποια ανακοίνωση διάψευσης αν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αυτά που ισχυρίστηκαν οι βουλευτές της ΧΑ), τότε αυτονόητα προκύπτει κρίσιμο ζήτημα για όλους όσους συμμετέχουν στην εν λόγω υπόθεση από την πλευρά των κατηγόρων...
Επίσης δόθηκαν στην δημοσιότητα και φωτογραφίες με τον νυν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη με ναζιστικά σύμβολα από την εποχή της πολιτικής του νιότης και δραστηριοποίησής του στο ακραίο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής δεξιάς και μια σειρά άλλων φωτογραφιών με το "καταστατικό" με το οποίο φυλακίστηκε όλη η ομάδα των βουλευτών και τα μηνύματα που έστελνε στον Άδωνι Γεωργιάδη ένας - κατά τους ισχυρισμούς της ΧΑ - "ψευδομάρτυρας".
Διαφάνεια 1 (03:43 του βίντεο- Η εθνικοσοσιαλιστική αφίσα του Μάκη Βορίδη
Διαφάνεια 2 (04:20 του βίντεο) - Ο Μάκης Βορίδης ομιλεί μπροστά από αφίσα του Γεώργιου Παπαδόπουλου
Διαφάνεια 3 (10:15 του βίντεο) - Ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης ως σύμβουλος του υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππου Πετσάλνικου και εμπνευστής του κατάπτυστου νόμου περί ευθύνης υπουργών
Διαφάνεια 4 (11:25 του βίντεο) - Η υπογραφή της κας Ευτέρπης Κουτζαμάνη στο επίσημο καταστατικό της Χρυσής Αυγής
Διαφάνεια 5 (11:55 του βίντεο) - Το ψευδεπίγραφο καταστατικό που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο (είναι γραμμένο με στυλό και φέρει ζωγραφικό σχέδιο καρικατούρα!)
Διαφάνεια 6 (25:10 του βίντεο) - Το ηλεκτρονικό μήνυμα του ψευδομάρτυρα προς τον Άδωνι Γεωργιάδη













πηγη: defencenet.gr

Μύθος η επιβλαβής δράση των κορεσμένων λιπαρών;


C1C68CA803A19E9EE5FBE7FC9E2DD1F1

Λονδίνο
Επί δεκαετίες τα κορεσμένα λιπαρά όπως αυτά που περιέχονται στο βούτυρο, στις κρέμες και στα λιπαρά κρέατα, είχαν τεθεί στο «εδώλιο του κατηγορουμένου» για πρόκληση σοβαρών προβλημάτων υγείας, κυρίως σε ό,τι αφορά το καρδιαγγειακό σύστημα. Ωστόσο κάποιοι ειδικοί ανέφεραν ότι τα στοιχεία που ενοχοποιούν τα κορεσμένα λιπαρά βασίζονταν κατά κύριο λόγο σε λάθος ερμηνεία των επιστημονικών στοιχείων, γεγονός που έκανε περισσότερο κακό παρά καλό στον πληθυσμό, οδηγώντας εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως στο να λαμβάνουν περιττά ορισμένες φορές φάρμακα όπως οι στατίνες.
Λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης
Τώρα ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται online στην επιθεώρηση «British Medical Journal» και το οποίο κάνει λόγο για το ότι «είναι καιρός να καταπέσει ο μύθος των κορεσμένων λιπαρών» ρίχνει λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης. Στο άρθρο του ο δρ Ασίμ Μαλότρα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κρόιντον στο Λονδίνο σημειώνει ότι έχουμε δαιμονοποιήσει τα λιπαρά ενώ την ίδια στιγμή δεν δίνουμε τη δέουσα σημασία σε παράγοντες όπως η ζάχαρη που είναι άκρως επιβαρυντική για τον πληθυσμό.
Ο δρ Μαλότρα σημειώνει ότι σχεδόν τέσσερις δεκαετίες συστάσεων για μείωση της κατανάλωσης των κορεσμένων λιπαρών «έχουν παραδόξως οδηγήσει σε αύξηση των καρδιαγγειακών κινδύνων» και διερωτάται πώς συμβαίνει αυτό.
Η μελέτη ορόσημο της... ενοχής
Η ενοχοποίηση των κορεσμένων λιπαρών ξεκίνησε μετά από μια μελέτη που διεξήχθη τη δεκαετία του 1970 και θεωρήθηκε ορόσημο. Σύμφωνα με εκείνη τη μελέτη εμφανίστηκε σύνδεση μεταξύ της αύξησης της χοληστερόλης και των καρδιοπαθειών με τις θερμίδες που λαμβάνει ένα άτομο από τα κορεσμένα λίπη. «Ωστόσο η σύνδεση δεν σημαίνει και αιτιώδη σχέση» τόνισε ο δρ Μαλόρτα. Παρά ταύτα, με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, οι αρμόδιοι οργανισμοί συνέστησαν στον πληθυσμό να μειώσει την πρόσληψη λίπους στο 30% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων του και την πρόσληψη κορεσμένου λίπους στο 10% επί του συνόλου των θερμίδων που λαμβάνει ημερησίως.
Κατά τον ειδικό, που είναι επεμβατικός καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Κρόιντον, πρόσφατες μελέτες απέτυχαν να αποδείξουν τη σχέση μεταξύ της πρόσληψης κορεσμένων λιπαρών και των καρδιαγγειακών νοσημάτων – μάλιστα τα κορεσμένα λίπη φάνηκε να δρουν προστατευτικά για την καρδιά, υποστήριξε ο δρ Μαλόρτα.
Το πείραμα των λιπαρών και της πρόληψης της παχυσαρκίας
Εκανε επίσης λόγο για ένα από τα πρώτα πειράματα σχετικά με την παχυσαρκία το οποίο δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet» το 1956. Στο πείραμα αυτό συγκρίνονταν ομάδες οι οποίες ακολουθούσαν διαφορετικό τύπο διατροφής: η πρώτη ομάδα λάμβανε το 90% των θερμίδων της από λιπαρά, η δεύτερη το 90% από πρωτεΐνη και η τρίτη το 90% από υδατάνθρακες. Όπως προέκυψε η μεγαλύτερη απώλεια βάρους κατεγράφη στην ομάδα που κατανάλωνε τα περισσότερα λιπαρά.
Μια άλλη αμερικανική μελέτη έδειξε ότι μια δίαιτα «φτωχή» σε λιπαρά είναι χειρότερη για την υγεία σε σύγκριση με μια δίαιτα «φτωχή» σε υδατάνθρακες (όπως αυτοί που περιέχονται στα ζυμαρικά, τις πατάτες, το ψωμί).
Η άκρως «ύποπτη» ζάχαρη
Ο δρ Μαλόρτα τόνισε ότι τα ποσοστά παχυσαρκίας έχουν εκτοξευθεί παγκοσμίως παρά τη μεγάλη μείωση της λήψης θερμίδων από τα λιπαρά. Εξήγησε ότι «ένας λόγος για αυτό είναι πως αν βγάλουμε τα λιπαρά από μια τροφή, αυτή έχει χειρότερη γεύση. Ετσι για να αντισταθμίσει αυτό το πρόβλημα η βιομηχανία τροφίμων αντικαθιστά το κορεσμένο λίπος με ζάχαρη αλλά ολοένα και περισσότερα στοιχεία μαρτυρούν ότι η ζάχαρη αποτελεί έναν πιθανό ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για εμφάνιση μεταβολικού συνδρόμου, το προάγγελου του διαβήτη και των καρδιαγγειακών νόσων».
Σύμφωνα με τον ειδικό, η εμμονή σχετικά με τη διατήρηση χαμηλών επιπέδων χοληστερόλης έχει οδηγήσει σε «υπερσυνταγογράφηση στατινών – των γνωστών αυτών φαρμάκων για τη μείωση της χοληστερόλης- σε εκατομμύρια άτομα». Την ίδια στιγμή όμως οι τάσεις σε ό,τι αφορά τα ποσοστά των καρδιοπαθειών δεν είναι πτωτικές, παρά τα εκατομμύρια ατόμων που λαμβάνουν στατίνες.
Ανώτερη η διατροφή από τις στατίνες
Ο συγγραφέας του άρθρου γνώμης προσέθεσε ότι η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής μετά από καρδιακό επεισόδιο φαίνεται να είναι τρεις φορές ανώτερη στη μείωση των ποσοστών θανάτου από τη λήψη στατινών, οι οποίες έχουν συνδεθεί με σοβαρές παρενέργειες. «Είναι ώρα να διαλύσουμε τον μύθο σχετικά με τον ρόλο των κορεσμένων λιπαρών στην εμφάνιση καρδιοπαθειών και να αναστρέψουμε τις βλάβες που προκαλούν όλες αυτές οι διατροφικές συμβουλές οι οποίες έχουν συμβάλει στην 'επιδημία' της παχυσαρκίας».
Η Σουηδία δεν ακολουθεί τον... μύθο
Από την πλευρά του ο δρ Μάλκολμ Κέντρικ, γενικός ιατρός και συγγραφέας του βιβλίου «The Great Cholesterol Con» (σε ελεύθερη μετάφραση «Η Μεγάλη Απάτη της Χοληστερόλης») σημείωσε, σχολιάζοντας το άρθρο του δρος Μαλόρτα ότι η Σουηδία έγινε η πρώτη χώρα στον δυτικό κόσμο η οποία εξέδωσε διατροφικές οδηγίες που απορρίπτουν τον μύθο των λιπαρών. «Πρόσφατα ειδική έκθεση του Σουηδικού Συμβουλίου για την Υγεία και την Τεχνολογία έδειξε ότι η πλούσια σε λιπαρά διατροφή βελτιώνει τα επίπεδα σακχάρου του αίματος, μειώνει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων, αυξάνει τα επίπεδα της 'καλής' χοληστερόλης – και έχει γενικώς μόνο οφέλη για τον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένου του ότι βοηθά στην απώλεια βάρους». Ο ειδικός κατέληξε λέγοντας ότι \«αξίζουν συγχαρητήρια στον Ασιμ Μαλόρτα για το ότι αναφέρθηκε ανοιχτά σε μια αλήθεια που έμενε γενικώς στο σκοτάδι τα τελευταία 40 χρόνια».
Οι επιφυλάξεις
Πάντως, σχολιάζοντας το άρθρο, ο καθηγητής Πίτερ Βάισμπεργκ, ιατρικός διευθυντής του Βρετανικού Ιδρύματος Καρδιάς, τόνισε ότι συχνά οι μελέτες που αφορούν τη σύνδεση μεταξύ διατροφής και νόσων δίνουν αντιφατικά αποτελέσματα. «Σε κάθε περίπτωση, τα άτομα με τα υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης αντιμετωπίζουν και τον υψηλότερο κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου και είναι επίσης σαφές ότι η μείωση της χοληστερόλης μειώνει και τον κίνδυνο εμφράγματος» είπε ο καθηγητής και προσέθεσε ότι τα επίπεδα χοληστερόλης μπορεί να επηρεαστούν από πολλούς παράγοντες συμπεριλαμβανομένων της άσκησης , της διατροφής και της λήψης φαρμάκων – και κυρίως στατινών. «Υπάρχουν σαφή στοιχεία σχετικά με το ότι ασθενείς που έχουν υποστεί καρδιακό επεισόδιο ή αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να υποστούν, ωφελούνται από τη λήψη στατινών. Ωστόσο η λήψη του φαρμάκου πρέπει να συνδυαστεί με άλλα σημαντικά μέτρα, όπως η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση καθώς και η αποφυγή του καπνίσματος».

πηγη: prisonplanet.gr


Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΜΠΑΧΟΜΕΧ ΙΠΤΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 {ΒΙΝΤΕΟ}




Επιμέλεια άρθρου: Vagedim 
Πηγή: Αθέατη γνώση
15 Οκτωβρίου 2013



Το βίντεο που ακολουθεί, δείχνει πιθανόν ενα μπαχομέχ να πετάει πάνω από το Truro στην Αγγλία.

Πρίν απο15 ημέρες περίπου, δημοσιεύσαμε ενα άρθρο ΕΔΩ με το ίδιο πλάσμα ακριβώς στις 29 Σεπτεμβρίου περίπου στις 21:00 κοντά στο πάρκο Bustamante στο κέντρο της πόλης, στη Χιλή να πετάει από το ένα δέντρο στο άλλο.

Δείτε το βίντεο




Το νέο πολεμικό τετράποδο ρομπότ «αγριόγατος» από τη DARPA




Μηχανικοί από τη Boston Dynamics, μια τεχνική εταιρεία που αναπτύσσει ρομπότ για στρατιωτική χρήση που χρηματοδοτούνται από το Research Projects Agency Defense Advanced ή DARPA , ως μέρος του προγράμματος Μ3 , έχουν κυκλοφορήσει αυτό το βίντεο με αυτα τα τετράποδα ρομπότ ικανά να στέκονται και να κινούνται από μόνα τους.

Ο ονομαζόμενος αγριόγατος, αυτό το αυτόνομο, εσωτερικά τροφοδοτούμενο ρομπότ είναι ικανό να εκτελεί ταχύτητες μέχρι 16 mph σε επίπεδο εδάφους. Το προηγούμενο ρομπότ της Boston Dynamics »Τσιτάχ" ήταν ικανό για 28 μίλια/ώρα ωστόσο συνδεόταν σε τροφοδοτικο.

Δείτε το ρομπότ της DARPA σε δράση:




πηγη: atheatignosi


Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣΕΥΧΗ-ΕΥΧΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟ.




Άγιε Άγγελε, ο εφεστώς της αθλίας μου ψυχής και ταλαίπωρου μου ζωής, μη εγκαταλίπης με τον αμαρτωλόν, μηδέ αποστής απ' εμού δια την ακρασίαν μου, μη δώης χώραν τω πονηρώ δαίμονι κατακυριεύσαι μου τη καταδυναστεία του θνητού τούτου σώματος, κράτησον της αθλίας και παρειμένης χειρός μου, και οδήγησαν με εις οδόν σωτηρίας. Ναι, Άγιε Άγγελε του Θεού, ο φύλαξ και σκεπαστής της αθλίας μου ψυχής και του σώματος, πάντα μοι συγχώρησον, όσα σοι έθλιψα πάσας τας ημέρας της ζωής μου, και εί τι ήμαρτον την σήμερον ημέραν‡ σκέπασόν με εν τη παρούση νυκτί και διαφύλαξόν με από πάσης επήρειας του αντικειμένου, ίνα μη έν τινι αμαρτήματι παροργίσω τον Θεόν, και πρέσβευε υπέρ εμού προς τον Κύριον, του επιστηρίξαι με εν τω φόβω αυτού, και άξιον αναδείξαι με δούλον της αυτού αγαθότητος. Αμήν.



Ο Μπομπ Ντίλαν μιλά για τη συμφωνία του με το διάβολο!


Κέιτι Πέρι - Εδωσα την ψυχή μου στον διάβολο για να πετύχω


Ο Νάιτζελ Φάρατζ αντιμέτωπος με τον Μπαρόζο για την απάτη της «υπερθέρμανσης του πλανήτη»





Ο Νάιτζελ Φάρατζ παρουσιάζει στον Μπαρόζο δύο φωτογραφίες της NASA με τους πάγους του βόρειου ημισφαιρίου του μήνα Αυγούστου των ετών 2012 και 2013 που αποδεικνύουν ότι οι πάγοι αυξάνονται.
Έχουμε ξαναπεί ότι η "κλιματική αλλαγή" χρησιμεύει για να βοηθήσει στην εύκολη επιβολή πράσινων φόρων, στην ιδιοκτησία, και στα αυτοκίνητα, και γενικώς σε όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες.















πηγη: prisonplanet.gr


Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

«Μπορεί να μου έκαψαν το σώμα μου, αλλά όχι την ψυχή»


9C6F6D119F3CCAF01CB2FEBBCDD98876

Πριν από 41 χρόνια η φωτογραφία της έκανε το γύρο του κόσμου και έμεινε στην ιστορία ως το σύμβολο της φρίκης του πολέμου στο Βιετνάμ. Η Κιμ Φουκ Φαν Τι ήταν μόλις 9 ετών όταν έπεσε θύμα επίθεσης με βόμβα ναπάλμ, που έκαψε το μεγαλύτερο μέρος του κορμιού της.
Απαθανατίστηκε να τρέχει κλαίγοντας για να σωθεί, με το πρόσωπό της κυριευμένο από τρόμο και το σώμα της σημαδεμένο από εγκαύματα, σε μια φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου κι έμεινε στην ιστορία ως το ντοκουμέντο που συνοψίζει την αγριότητα και την τραγωδία του πολέμου.
Mιλώντας αποκλειστικά στο Mega η Κιμ Φουκ περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε τότε και παράλληλα στέλνει ένα μήνυμα ειρήνης και ανθρωπιάς.
«Σε καμία περίπτωση. Μπορεί να μου έκαψαν το σώμα μου, αλλά όχι την ψυχή, το όνειρο, το μέλλον μου. Έχω μια καινούργια φωτογραφία να δείξω στον κόσμο. Είμαι ακόμη ζωντανή και κρατάω το όνειρό μου ζωντανό», λέει, μεταξύ άλλων.
Δείτε το βίντεο...


πηγη: prisonplanet.gr

ΟΙ 238 ΑΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ 298 ΠΑΘΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ





Του Οσίου Πέτρου Δαμασκηνού
Οι αρετές λοιπόν είναι οι εξής: Φρόνηση, σωφροσύνη, ανδρεία, δικαιοσύνη, πίστη, ελπίδα, αγάπη, φόβος, ευσέβεια, γνώση, βουλή, ισχύς, σύνεση, σοφία, συντριβή, πένθος, πραότητα, έρευνα των θείων Γραφών, ελεημοσύνη, καθαρότητα καρδιάς, ειρήνη, υπομονή, εγκράτεια, καρτερία, αγαθή προαίρεση, πρόθεση, αίσθηση, επιμέλεια, στήριξη στο Θεό, θέρμη, εγρήγορση, πνευματική φλόγα, μελέτη, προθυμία, νήψη, μνήμη, περισυλλογή, ευλάβεια, αιδώς, εντροπή, μεταμέλεια, αποχή από τα κακά, μετάνοια, επιστροφή στο Θεό.
σύνταξη με το Χριστό, απάρνηση του διαβόλου, τήρηση των εντολών, φρούρηση της ψυχής, καθαρότητα της συνειδήσεως, μνήμη θανάτου, πόνος ψυχής, εργασία των καλών, κόπος, μόχθος, σκληραγωγία, νηστεία, αγρυπνία, πείνα, δίψα, ολιγάρκεια, αυτάρκεια, ευταξία, κοσμιότητα, σεμνότητα, απουσία αλαζονείας, περιφρόνηση των χρημάτων, αφιλαργυρία, απάρνηση των βιοτικών, υποταγή, υπακοή... ευπείθεια, φτώχεια, ακτημοσύνη, φυγή του κόσμου, κόψιμο των θελημάτων, απάρνηση του εαυτού, συμβουλή, μεγαλοψυχία, κατά Θεόν σχολή, ησυχία, παίδευση, ύπνος καταγής, αλουσία, φιλακολουθία, αγώνας, προσοχή, ξηροφαγία, ανεπαρκές ντύσιμο, λιώσιμο του σώματος από την άσκηση, μόνωση, ηρεμία, γαλήνη, ευθυμία, θάρρος, τόλμη, θείος ζήλος, καιόμενη καρδιά, προκοπή, μωρία για το Χριστό, φύλαξη του νου, ευταξία των ηθών, οσιότητα, παρθενία, αγιασμός, καθαρότητα του σώματος, αγνότητα της ψυχής, ανάγνωση για το Χριστό, θεία μέριμνα, επίγνωση, επιτηδειότητα, αλήθεια, απουσία περιέργειας, ακατακρισία, συγχώρηση των σφαλμάτων των άλλων, οικονομία, επιδεξιότητα, οξύνοια, επιείκεια, ορθή μεταχείριση των πραγμάτων, επιστήμη, ευφυΐα, εμπειρία, ψαλμωδία, προσευχή, ευχαριστία, εξομολόγηση, ικεσία, γονυκλισία, παράκληση, δέηση, αίτηση, συνομιλία με το Θεό, υμνωδία, δοξολογία, εξαγόρευση, φροντίδα της ψυχής, θρήνος, θλίψη, οδύνη, αδημονία, οδυρμός, στεναγμός, κλάμμα, επίπονα δάκρυα, κατάνυξη, σιωπή, αναζήτηση του Θεού.
Θρηνητική κραυγή, αμεριμνία για όλα, ανεξικακία, ακενοδοξία, αφιλοδοξία, απλότητα της ψυχής, συμπάθεια, αποφυγή επιδείξεως, χρηστοήθεια, τα κατά φύση έργα, τα υπέρ φύση έργα, φιλαδελφία, ομόνοια, κατά Θεόν συναναστροφή, γλυκύτητα, πνευματική διάθεση, ημερότητα, ευθύτητα, ακακία, ηπιότητα, ακεραιότητα, απλότητα, έπαινος του πλησίον, καλολογία, καλοεργία, προτίμηση του πλησίον, κατά Θεόν στοργή, ενάρετη έξη, επιμονή στην αρετή, στερέωση την αρετή, ευγνωμοσύνη, ταπείνωση, απουσία εμπαθών κλίσεων, μεγαλοσύνη, ανοχή, μακροθυμία, χρηστότητα, αγαθότητα, διάκριση, προσιτότητα, καταδεκτικότητα, αταραξία, θεωρία, οδηγία, σταθερότητα, διόραση, απάθεια, πνευματική χαρά, έλλειψη σφαλμάτων, δάκρυα της συνέσεως, ψυχικό δάκρυ, θείος πόθος, οικτιρμός, ευσπλαχνία, φιλανθρωπία, καθαρότητα ψυχής, καθαρότητα του νου, προόραση, καθαρή προσευχή, λογισμός που δεν αιχμαλωτίζεται, αντοχή, δραστηριότητα ψυχής και σώματος, φωτισμός, ανόρθωση της ψυχής, μίσος της ζωής, ορθή διδασκαλία, αγαθός πόθος θανάτου, νηπιότητα εν Χριστώ, εδραίωση, νουθεσία και παρακίνηση, άσκηση με μέτρο αλλά και βία, αξιέπαινη αλλοίωση, έκσταση προς το Θεό, τελειότητα εν Χριστώ, γνήσια έλλαμψη, θείος έρωτας, αρπαγή του νου, ενοίκηση Θεού, φιλοθεΐα, εσωτερική φιλοσοφία, θεολογία, ομολογία, καταφρόνηση του θανάτου, αγιοσύνη, επίτευξη του σκοπού, τέλεια υγεία της ψυχής, αρετή, έπαινος από το Θεό, χάρη, θεία βασιλεία και υιοθεσία· όλες μαζί 238.

Κατάλογος των παθών
Το να γίνει κανείς θέσει θεός επιτυγχάνεται με τη χάρη του Θεού που μας δίνει τη νίκη κατά των παθών, των οποίων τα ονόματα, όπως νομίζω, είναι τα εξής.
Αγριότητα, πανουργία, πονηρία, κακή διάθεση, αλογία, ακολασία, δελεασμός, αφυΐα, ανεπιστημοσύνη, αεργία, πνευματική ψυχρότητα, ηλιθιότητα, κολακεία, μωρία, παραλογία, απώλεια φρενών, παραφροσύνη, αγένεια, θράσος, δειλία, νάρκη, αργία των καλών, πλημμέλημα, πλεονεξία, μειονεξία, άγνοια, άνοια, ψεύτικη γνώση, λησμοσύνη, αδιακρισία, αναισθησία, αδικία, κακή προαίρεση, ασυνείδητη ψυχή, νωθρότητα, φλυαρία, υπαναχώρηση, σφάλμα, αμαρτία, ανομία, παρανομία, πάθος, αιχμαλωσία, κακή συγκατάθεση, παράλογος συνδυασμός με τους κακούς λογισμούς, δαιμονική προσβολή, καθυστέρηση στο κακό, υπερβολική ανάπαυση του σώματος, κακία, φταίξιμο, ασθένεια ψυχής, ατονία, αδυναμία του νου, αμέλεια, ραθυμία, αξιόμεμπτη αθυμία, καταφρόνηση του Θεού, παραστράτημα, παράβαση, απιστία, δυσπιστία, κακοπιστία, ολιγοπιστία, αίρεση, συμφωνία με αιρετικούς, πολυθεΐα, ειδωλολατρία, αγνωσία Θεού, ασέβεια, μαγεία, παρατήρηση οιωνών, μαντεία, γήτευμα, άρνηση, συμμετοχή σε μανιώδεις ειδωλολατρικές τελετές, ακράτεια, σπατάλη, ρητορισμός, οκνηρία.
Φιλαυτία, απροσεξία, έλλειψη προκοπής, απάτη, πλάνη, τόλμη, χρήση μαγικών φαρμάκων, μιαρότητα, κατανάλωση μιαρών τροφών, τρυφή, ασωτία, γαστριμαργία, πορνεία, φιλαργυρία, οργή, λύπη, ακηδία, κενοδοξία, υπερηφάνεια, μεγάλη ιδέα, έπαρση, αλαζονεία, ύβρη του θείου, αισχρότητα, κόρος, ματαιοδοξία, νυσταγμός, ηδονή, απληστία, λαιμαργία, αχορτασιά, λαθροφαγία, πολυφαγία, αποφυγή του κοινοβιακού γεύματος, αδιαφορία, ευκολία στο κακό, αυτοβουλία, αβουλία, αυταρέσκεια, ανθρωπαρέσκεια, απειρία του καλού, απαιδευσία, ανεπιτηδειότητα, ελαφρότητα γνώμης, αμάθεια, χωριατιά, αντιλογία, φιλονεικία, κακολογία, κραυγή, ταραχή, μάχη, θυμός, άλογη επιθυμία, χολή, παροξυσμός, σκάνδαλο, έχθρα, πολυπραγμοσύνη, συκοφαντία, πικρία, καταλαλιά, ψόγος, διαβολή, κατάκριση, κατηγορία, μίσος, λοιδορία, υβρεολόγια, ατιμία, αγριότητα, μανία, αυστηρότητα, αψιθυμία, επιορκία, όρκος, ανελεημοσύνη, μισαδελφία, ανισότητα, πατροκτονία, μητροκτονία, φαγοπότι, παραλυσία, δωροληψία, κλοπή, αρπαγή, ζήλεια, εριστικότητα, φθόνος, απρέπεια, χλευασμός, ονειδισμός, μυκτηρισμός, περιγέλασμα, επινόηση τρόπων για βλάβη του άλλου, καταδυνάστευση, καταφρόνηση του πλησίον, μαστίγωση, εμπαιγμός, αγχόνη, πνιγμός, αστοργία, αδιαλλαξία, παράβαση των συνθηκών, βασκανία, απανθρωπιά, αναίδεια, αναισχυντία, αιχμαλωσία, σκοτισμός των λογισμών, αβλεψία, τύφλωση, εμπαθής προσκόλληση στα πρόσκαιρα, εμπάθεια, ματαιότητα, απείθεια, ζάλη, νυσταγμός ψυχής, πολυυπνία, φαντασία, πολυποσία, μέθη, αχρηστία, χαυνότητα, παράλογη τέρψη, φιληδονία, λαγνεία, αισχρολογία, θηλυπρέπεια, ακόλαστος οίστρος, πύρωση, μαλθακότητα, εκμαύλιση, μοιχεία, αρσενοκοιτία, κτηνοβασία, μολυσμός, ασέλγεια.
Κηλίδωση της ψυχής, αιμομιξία, ακαθαρσία, μαγαρισμός, μιασμός, ιδιαίτερη φιλία, γέλιο, παιχνιδισμοί, χορός, χτυπήματα χεριών και ποδιών, άπρεπα τραγούδια, χορευτικές κινήσεις, μουσική, παρρησία, συχνή αλλαγή μονής, ανυποταξία, ακαταστασία, αξιόμεμπτη ομόνοια, επιβουλή, πόλεμος, φόνος, λησταρχία, ιεροσυλία, αισχροκέρδεια, τόκος, δόλος, τυμβωρυχία, σκληροκαρδία, δυσφήμηση, γογγυσμός, βλασφημία, μεμψιμοιρία, αχαριστία, κακοβουλία, ολιγωρία, μικροψυχία, σύγχυση, ψευδολογία, αργολογία, ματαιολογία, άλογη χαρά, μετεωρισμός, άλογη φιλία, κακοήθεια, κενολογία, μωρολογία, πολυλογία, τσιγγουνιά, μοχθηρία, ακαταδεξία, αγανάκτηση, πολυκτημοσύνη, μνησικακία, κακή χρησιμοποίηση των πραγμάτων, διαφθορά, φιλοζωία, κομπασμός, φαντασιοπληξία, φιλαρχία, υποκρισία, ειρωνεία, υπουλότητα, ευτραπελία, ήττα, σατανικός έρωτας, περιέργεια, αφορμές δυσαρέσκειας, αφοβία Θεού, παρακοή, αγνωμοσύνη, υψηλοφροσύνη, καύχηση, φυσίωση, εξουδένωση του πλησίον, ασπλαχνία, αναλγησία, έλλειψη ελπίδας, χαλάρωση, μίσος κατά του Θεού, απόγνωση, αυτοκτονία, και μέσω όλων αυτών η έκπτωση από το Θεό και η τέλεια απώλεια. Όλα τα παραπάνω είναι 298.
Αυτά λοιπόν τα πάθη βρήκα να αναφέρονται στις θείες Γραφές και τα παρέθεσα εδώ, όπως έκανα με τους τίτλους των βιβλίων στην αρχή του λόγου. Δεν μπόρεσα, μα ούτε και επιχείρησα να τα κατατάξω, γιατί αυτό υπερβαίνει τις δυνάμεις μου, για το λόγο που είπε ο Ιωάννης της Κλίμακος: «Θα ζητήσεις, λέει η Γραφή, σύνεση στους κακούς και δε θα βρείς"(Παροιμ. 14, 6). Γιατί στους δαίμονες όλα είναι άτακτα.


Ένα μόνο σκοπό έχουν, στον οποίο συμφωνούν οι ασύμφωνοι και ανόσιοι: να οδηγήσουν στην απώλεια τις ψυχές εκείνων που δέχονται την ολέθρια συμβουλή τους. Αν και σε άλλους ανθρώπους προξενούν στεφάνια, όταν δηλαδή τους νικήσουν εκείνοι που ελπίζουν στον Κύριο με την πίστη και την υπομονή, και που με την εργασία των καλών και την αντίσταση στους λογισμούς αντιπράττουν και προσεύχονται εναντίον τους».


ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟ


ΜΑΣΟΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ




Η διατροφή που ακολουθούν οι μοναχοί του Αγίου Όρους είναι απλή, νόστιμη και πέρα ως πέρα υγιεινή. Βασισμένη σε αγνά υλικά, που διαθέτει σε αφθονία η ελληνική γη, γίνεται ασπίδα για τον καρκίνο και δεκάδες άλλες ασθένειες. 
Οι Αγιορείτες μοναχοί τρώνε τροφές χωρίς συντηρητικά, λίπη και καρυκεύματα. Κάνουν μικρά γεύματα σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, γυμνάζονται φυσικά με τις αγροτικές και τις άλλες καθημερινές ασχολίες τους και, το κυριότερο, είναι εγκρατείς. 
Οι διατροφικοί κανόνες τους είναι αυστηροί:


Απέχουν από το κρέας. Ακόμα και την ημέρα του Πάσχα προτιμούν το φρέσκο ψάρι, το οποίο καταναλώνουν όλο τον χρόνο με πρόγραμμα. 
Βάζουν ελαιόλαδο στα φαγητά μόνο Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο – Κυριακή. Δε χρησιμοποιούν κανένα άλλο λίπος για να μαγειρέψουν. Τα βούτυρα, τα μαγειρικά λίπη, οι μαργαρίνες, η κρέμα γάλακτος, η μπεσαμέλ και άλλα συναφή προϊόντα δεν έχουν θέση στην κουζίνα τους.
Νηστεύουν από ψάρια και λάδι 40 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, 50 ημέρες πριν από το Πάσχα και από 15 ημέρες πριν από τις γιορτές των Αγίων Αποστόλων και της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο.
 
Κάνουν μεγάλη κατανάλωση ελιών, λαχανικών, ψωμιού και ζυμαρικών τις 240 ημέρες του χρόνου. 
Για τόνωση του οργανισμού πίνουν γάλα και τρώνε τυριά, αυγά και μη νηστίσιμες πίτες τις ημέρες που δεν απέχουν από το λάδι ή μετά από τις μεγάλες νηστείες.
 
Σπάνια καταναλώνουν καλαμάρια, χταπόδια, σουπιές, αστακούς κ.ά την περίοδο των νηστειών (όλα τα μαλάκια θεωρούνται νηστίσιμα, γιατί δεν έχουν αίμα). 
Τρώνε όλο τον χρόνο, χωρίς περιορισμό, χόρτα σε σαλάτα, μανιτάρια και φρούτα του δάσους (αγριοφράουλες, κούμαρα, βατόμουρα, κράνα, κάστανα κ.ά).
 
Κάνουν περιορισμένη κατανάλωση κρασιού, τσίπουρου, καφέ, τσαγιού, λουκουμιών, χαλβά. 
Είναι τα φαγητά τους νόστιμα;
 
Όπως αποκαλύπτει ο μοναχός Επιφάνιος του Μυλοποταμινού – μάγειρας στο Άγιο Όρος για πάνω από 35 χρόνια: «Οι Αγιορείτες μοναχοί απολαμβάνουν και με το παραπάνω τα φαγητά τους, το ζυμωμένο από τα χέρια τους ψωμί, το δικό τους κρασί. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι αγνά και η μαγειρική μας δεν είναι περίπλοκη, αλλά όσο απλούστερη γίνεται. Η ομορφιά στις γεύσεις άλλωστε δεν προκύπτει από την ποικιλία, τα πολλά καρυκεύματα και τους περίτεχνους τρόπους μαγειρέματος. Όταν τα υλικά είναι αγνά, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να αναδειχτούν. Για να φτιάξουμε πατάτες γιαχνί, για παράδειγμα, αν οι πατάτες είναι νόστιμες, το φαγητό θα γίνει καλό. Χρειαζόμαστε ένα κρεμμύδι, λάδι και λίγη ντομάτα. Το πολύ – πολύ να βάλει κανείς λίγο μαυροπίπερο ή λίγη ρίγανη». 
Όλα τα μυστικά της αγιορείτικης διατροφής τα περιέλαβε στο βιβλίο του «Μαγειρική του Αγίου Όρους» (εκδόσεις «Σύγχρονοι Ορίζοντες»). 
Όπως σημειώνει:
 
«Δεν πήγα σε σχολές μαγειρικής, ούτε κατέχω κανένα πτυχίο. Έμαθα όμως κοντά στους παλιούς γεροντάδες πώς να τσιγαρίζω το κρεμμύδι σε σιγανή φωτιά, γιατί έλεγαν εκείνοι πως όσο πιο γλυκά ροδίσει το κρεμμύδι, τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το φαγητό. Έμαθα επίσης ότι όλα τα φαγητά στο τέλος του μαγειρέματος θέλουν υπομονή και καρτερία, όταν περιμένουμε πάνω στην καρβουνιά να φύγουν τα περίσσια ζουμιά τους».
 
Προσθέτει τέλος πως αυτό που προσδίδει ιδιαίτερη νοστιμιά σε ένα φαγητό είναι η αγάπη που νιώθουμε γι' αυτούς στους οποίους θα το προσφέρουμε! 


πηγη: xristianos.gr