ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΑΠ' ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.......

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΑΙΜΟΝΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ : Η ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΣ


daimonia-i-klopi-tou-chronou

ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

Η ΚΛΟΠΉ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ ΜΑΣ


Κάποτε ο διάβολος κάλεσε μια παγκόσμια συνέλευση δαιμόνων. Στην εναρκτήρια ομιλία του, ανάμεσα στα άλλα, είπε:
«Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τους Χριστιανούς να πηγαίνουν στην εκκλησία.
Δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε να διαβάζουν την Αγία Γραφή και να γνωρίζουν την αλήθεια.
Δεν μπορούμε ούτε ακόμα και να τους εμποδίσουμε να έχουν μια ζωντανή στενή σχέση με τον Σωτήρα τους.
Άπαξ και αποκτήσουν αυτήν τη σύνδεση με τον Ιησού, εμείς χάνουμε κάθε δύναμη πάνω τους.
….Έτσι, το μόνο που μας μένει είναι να τους κλέψουμε το χρόνο τους. Ας πηγαίνουν στην εκκλησία, δεν πειράζει, ας έχουν εκεί τις συνεστιάσεις τους κι όλα τα υπόλοιπα.
Ας έχουν έργο και δράση. Μόνο να μην έχουν χρόνο να αναπτύξουν αυτή τη ζωντανή σχέση με τον Ιησού.
…Να τι θέλω από σας. Αποσπάστε τους την προσοχή από τον Σωτήρα τους και εμποδίστε τους από του να έχουν θερμή και στενή σχέση μαζί Του όλη μέρα. Ας τους παρασύρουμε σε μια χαλαρή σχέση με τον Ιησού, τυπική σχέση, χωρίς γνήσια πίστη και αγάπη γι’ Αυτόν.
Πώς θα το κάνουμε αυτό; ρώτησαν τότε οι δαίμονες.
Βάλτε τους να ασχολούνται με τα δευτερεύοντα θέματα και βρείτε τρόπους αμέτρητους να κρατάτε απασχολημένο το μυαλό τους, απάντησε.
Βάλτε μέσα τους τον πειρασμό να ξοδεύουν, να ξοδεύουν, να ξοδεύουν και να δανείζονται χρεώνοντας τις κάρτες τους.
Πείστε τις γυναίκες τους να πάνε να δουλεύουν πολλές ώρες εκτός σπιτιού και τους
άνδρες να δουλεύουν 6-7 μέρες την εβδομάδα, 10-12 ώρες την ημέρα, έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του τρόπου ζωής τους.

Εμποδίστε τους να ξοδεύουν χρόνο με τα παιδιά τους. Έτσι, καθώς θα διασπάται η οικογένειά τους, σύντομα το σπίτι δεν θα αποτελεί πια για αυτούς καταφύγιο από την πίεση της δουλειάς τους.
Κρατάτε πάντα το μυαλό τόσο γεμάτο με ερεθίσματα ώστε να είναι αδύνατο να ακούσουν τη σιγανή και απαλή φωνή του Θεού.


1. Βάλτε τους να παίζουν το ραδιόφωνο και το κασετόφωνο όποτε οδηγούν.
2. Φροντίστε να έχουν συνεχώς ανοιχτά στο σπίτι τους τα CD, το βίντεο, την τηλεόραση και τους υπολογιστές.
3. Βάλτε σε κάθε κατάστημα κι εστιατόριο που μπαίνουν μουσική που να παίζει ασταμάτητα. Αυτό θα συννεφιάζει το μυαλό τους και θα αδυνατίζει την κοινωνία τους με τον Χριστό μέσω της προσευχής.
4. Γεμίστε τα τραπέζια τους με περιοδικά και εφημερίδες. Κάντε τους υπερκαταναλωτικά όντα, να αγοράζουν, να ξοδεύουν χωρίς να έχουν τίποτα από αυτά πραγματική ανάγκη. Να ασχολούνται, να ταλαιπωρούνται και να απομακρύνονται από τον Ιησού Χριστό.
5. Σφυροκοπάτε τα μυαλά τους ακατάπαυστα με ειδήσεις όλο το 24ωρο.

6. Γεμίστε τους δρόμους με διαφημιστικές αφίσες, ώστε να μην τους αφήνετε στιγμή σε ησυχία όσο οδηγούν ή περπατούν.
7. Πλημμυρίστε τα γραμματοκιβώτιά τους με άχρηστα διαφημιστικά, καταλόγους ρούχων, τυχερών παιχνιδιών και κάθε τι που προάγει ψεύτικες ελπίδες ευημερίας.
8. Βάλτε κοκαλιάρικα μοντέλα στα εξώφυλλα των περιοδικών και στην τηλεόραση ώστε οι άνδρες να θεωρούν αυτά ως πρότυπα ομορφιάς και να μην ικανοποιούνται με την εμφάνιση της γυναίκας τους.
9. Δώστε κούραση στις συζύγους ώστε τα βράδια να μην είναι σε θέση να χαρούν σαν ζευγάρια με τους άνδρες τους. Δώστε τους πονοκεφάλους ώστε οι άνδρες να έχουν παράπονα, πικρίες και να αρχίσουν να ψάχνουν αλλού για ευχαρίστηση. Αυτό θα διαλύσει γρήγορα τις οικογένειες.












10. Διαφημίστε τον Αϊ Βασίλη ώστε να κλέψετε την προσοχή των παιδιών από το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων.
11. Το Πάσχα διαδώστε τα κουνελάκια και τα κόκκινα αυγά στη θέση του μηνύματος της Ανάστασης και της νίκης της αμαρτίας.
12. Ακόμα και στη διασκέδασή τους φέρτε τους στα άκρα. Όταν γυρίζουν από διακοπές να είναι πτώμα στην κούραση και να έχουν μετανιώσει για τις επιλογές τους.
13. Μην τους αφήνετε να βγαίνουν στη φύση και να παρατηρούν ό,τι ο Θεός έφτιαξε.
14. Αντί για αυτό, στέλνετέ τους σε λούνα παρκ, γήπεδα, κινηματογράφους, παιδότοπους και κονσέρτα.
15. Κρατάτε τους πάντα υπεραπασχολημένους. Να μη σκέφτονται, να μην αναζητούν, να μη προβληματίζονται.









16. Και όταν συναντώνται για πνευματική συντροφιά με άλλους πιστούς, κάντε ώστε να φεύγουν από κει με διαταραγμένη συνείδηση.
17. Δώστε τους να ασχολούνται με τόσους πολλούς ‘καλούς’ στόχους, που να μην έχουν χρόνο ούτε ανάγκη να εκζητήσουν τη δύναμη του Ιησού στη ζωή τους.
18. Σύντομα θα δουλεύουν ασταμάτητα για αυτόν το καλό σκοπό, που όμως ο Θεός δεν τους ανέθεσε, θυσιάζοντας την υγεία τους και την οικογένειά τους σ’ αυτόν με μεγάλη πιθανότητα να τα χάσουν και τα δύο.
Θα δουλέψει σίγουρα το σχέδιο αυτό.»
Οι δαίμονες έτρεξαν γρήγορα να βάλουν σε εφαρμογή όλα αυτά, ώστε οι Χριστιανοί να μην έχουν χρόνο για τον Σωτήρα τους.

πηγη: gerontiko.gr

Η ζωή και τα θαύματα του Αποστόλου Ανδρέα σε βίντεο




Δείτε ένα πανέμορφο βίντεο με την ζωή του Αποστόλου Ανδρέα δοσμένη με τον καλύτερο ψηφιακό και κινηματογραφικό τρόπο. 

Ο Ανδρέας, ψαράς στο επάγγελμα και αδελφός του Αποστόλου Πέτρου, ήταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και τον πατέρα του τον έλεγαν Ιωνά. Επειδή κλήθηκε από τον Κύριο πρώτος στην ομάδα των μαθητών, ονομάστηκε πρωτόκλητος.
Ο Ανδρέας (μαζί με τον Ιωάννη τον ευαγγελιστή) υπήρξαν στην αρχή μαθητές του Ιωάννου του Προδρόμου. Κάποια μέρα μάλιστα, που βρισκόντουσαν στις όχθες του Ιορδάνη κι ο Πρόδρομος τους έδειξε τον Ιησού και τους είπε «ἴδε ὁ ἀμνὸς τοῦ Θεοῦ ὁ αἴρων τὴν ἁμαρτίαν τοῦ κόσμου», οι δύο απλοϊκοί εκείνοι ψαράδες συγκινήθηκαν τόσο πολύ, που χωρίς κανένα δισταγμό κι επιφύλαξη αφήκαν αμέσως τον δάσκαλο τους κι ακολούθησαν τον Ιησού.
Η ιστορία της ζωής του Ανδρέα μέχρι την Σταύρωση, την Ανάσταση και την Ανάληψη, υπήρξε σχεδόν ίδια με εκείνη των άλλων μαθητών. Μετά το σχηματισμό της πρώτης Εκκλησίας, ο Ανδρέας κήρυξε στη Βιθυνία, Εύξεινο Πόντο (μάλιστα ο Απόστολος, είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας του Βυζαντίου αφού εκεί εγκατέστησε πρώτο επίσκοπο, τον απόστολο Στάχυ κι αυτού διάδοχος είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης), Θράκη, Μακεδονία και Ήπειρο.
Τελικά, κατέληξε στην Αχαΐα. Στην Αχαΐα, η διδασκαλία του καρποφόρησε και με τις προσευχές του θεράπευσε θαυματουργικά πολλούς ασθενείς. Έτσι, η χριστιανική αλήθεια είχε μεγάλες κατακτήσεις στο λαό της Πάτρας. Ακόμα και η Μαξιμίλλα, σύζυγος του ανθύπατου Αχαΐας Αιγεάτου, αφού τη θεράπευσε ο Απόστολος από τη βαρειά αρρώστια που είχε, πίστεψε στο Χριστό. Το γεγονός αυτό εκνεύρισε τον ανθύπατο και με την παρότρυνση ειδωλολατρών ιερέων συνέλαβε τον Ανδρέα και τον σταύρωσε σε σχήμα Χ. Έτσι, ο Απόστολος Ανδρέας παρέστησε τον εαυτό του στο Θεό «δόκιμον ἐργάτην» (Β΄ προς Τιμόθεον, 2: 15).
Δηλαδή δοκιμασμένο και τέλειο εργάτη του Ευαγγελίου. Οι χριστιανοί της Αχαΐας θρήνησαν βαθιά τον θάνατο του. Ο πόνος τους έγινε ακόμη πιο μεγάλος, όταν ο ανθύπατος Αιγεάτης αρνήθηκε να τους παραδώσει το άγιο λείψανο του, για να το θάψουν. Ο Θεός όμως οικονόμησε τα πράγματα. Την ίδια μέρα, που πέθανε ο άγιος, ο Αιγεάτης τρελάθηκε κι αυτοκτόνησε. Οι χριστιανοί τότε με τον επίσκοπο τους τον Στρατοκλή, πρώτο επίσκοπο των Πατρών, παρέλαβαν το σεπτό λείψανο και το ‘θαψαν με μεγάλες τιμές. Αργότερα, όταν στον θρόνο του Βυζαντίου ανέβηκε ο Κωνστάντιος, που ήταν γιος του Μεγάλου Κωνσταντίνου, μέρος του ιερού λειψάνου μεταφέρθηκε από την πόλη των Πατρών στην Κωνσταντινούπολη και κατατέθηκε στον ναό των αγίων Αποστόλων «ένδον της Αγίας Τραπέζης».
Η αγία Κάρα του Πρωτοκλήτου φαίνεται πως απέμεινε στην Πάτρα. Όταν όμως οι Τούρκοι επρόκειτο να καταλάβουν την πόλη το 1460 μ.Χ., τότε ο Θωμάς Παλαιολόγος, αδελφός του τελευταίου αυτοκράτορας Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου και τελευταίος Δεσπότης του Μοριά, πήρε το πολύτιμο κειμήλιο και το μετέφερε στην Ιταλία. Εκεί, αφού το παρέλαβε ο Πάπας Πίος ο Β, το πολύτιμο κειμήλιο εναποτέθηκε στον ναό του αγίου Πέτρου της Ρώμης. Τον Νοέμβριο του 1847 μ.Χ. ένας Ρώσος Πρίγκηπας, ο Ανδρέας Μουράβιεφ δώρησε στην πόλη της Πάτρας ένα τεμάχιο δακτύλου του χεριού του Αγίου.
Ο Μουράβιεφ είχε λάβει το παραπάνω ιερό Λείψανο από τον Καλλίνικο, πρώην Επίσκοπο Μοσχονησίων, ο οποίος μόναζε τότε στο Άγιο Όρος. Στην πόλη της Πάτρας, επανακομίσθηκαν και φυλάσσονται από την 26η Σεπτεμβρίου 1964 μ.Χ. η τιμία Κάρα του Αγίου και από την 19ην Ιανουαρίου 1980 μ.Χ. λείψανα του Σταυρού, του μαρτυρίου του. Η αγία Κάρα του Πρωτοκλήτου ύστερα από ενέργειες της Αρχιεπισκοπής Κύπρου μεταφέρθηκε και στην Κύπρο το 1967 μ.Χ. για μερικές μέρες κι εξετέθηκε σε ευλαβικό προσκύνημα. Όπως αναφέρει μια Κυπριακή παράδοση, σε μια περιοδεία του, ο Απόστολος Ανδρέας, πήγε και στην Κύπρο.
Το καράβι, που τον μετέφερε στην Αντιόχεια από την Ιόππη, λίγο πριν προσπεράσουν το γνωστό ακρωτήρι του αποστόλου Ανδρέα και τα νησιά, που είναι γνωστά με το όνομα Κλείδες, αναγκάστηκε να σταματήσει εκεί σ’ ένα μικρό λιμανάκι, γιατί κόπασε ο άνεμος. Τις μέρες αυτές της νηνεμίας τους έλειψε και το νερό.
Ένα πρωί, που ο πλοίαρχος βγήκε στο νησί κι έψαχνε να βρει νερό, πήρε μαζί του και τον απόστολο. Δυστυχώς πουθενά νερό. Κάποια στιγμή, που έφτασαν στη μέση των δύο εκκλησιών, που υπάρχουν σήμερα, της παλαιάς και της καινούργιας, που ‘ναι κτισμένη λίγο ψηλότερα, ο άγιος γονάτισε μπροστά σ’ ένα κατάξερο βράχο και προσευχήθηκε να στείλει ο Θεός νερό. Ποθούσε το θαύμα, για να πιστέψουν όσοι ήταν εκεί στον Χριστό. Ύστερα σηκώθηκε, σφράγισε με το σημείο του Σταυρού τον βράχο και το θαύμα έγινε. Από τη ρίζα του βράχου βγήκε αμέσως μπόλικο νερό, που τρέχει μέχρι σήμερα μέσα σ’ ένα λάκκο της παλαιάς εκκλησίας κι απ’ εκεί προχωρεί και βγαίνει από μια βρύση κοντά στη θάλασσα. Είναι το γνωστό αγίασμα.
Το ευλογημένο νερό, που τόσους ξεδίψασε, μα και τόσους άλλους, μυριάδες ολόκληρες, που το πήραν με πίστη δρόσισε και παρηγόρησε. Και πρώτα-πρώτα το τυφλό παιδί του καπετάνιου. Ήταν κι αυτό ένα από τα πρόσωπα του καραβιού που μετέφερε ο πατέρας. Γεννήθηκε τυφλό και μεγάλωσε μέσα σε ένα συνεχές σκοτάδι. Ποτέ του δεν είδε το φως. Δένδρα, φυτά, ζώα αγωνιζόταν να τα γνωρίσει με το ψαχούλεμα. Εκείνη την ήμερα, όταν οι ναύτες γύρισαν με τα ασκιά γεμάτα νερό κι εξήγησαν τον τρόπο που το βρήκαν στο νησί, ένα φως γλυκιάς ελπίδας άναψε στην καρδιά του δύστυχου παιδιού.
Μήπως το νερό αυτό, σκέφτηκε, που βγήκε από τον ξηρό βράχο ύστερα απ’ την προσευχή του παράξενου εκείνου συνεπιβάτη τους, θα μπορούσε να χαρίσει και σ’ αυτόν το φως του που ποθούσε; Αφού με θαυμαστό τρόπο βγήκε, θαύματα θα μπορούσε και να προσφέρει. Με τούτη την πίστη και τη βαθιά ελπίδα ζήτησε και το παιδί λίγο νερό. Διψούσε. Καιγόταν απ’ τη δίψα. Ο απόστολος, που ήταν εκεί, έσπευσε κι έδωσε στο παιδί ένα δοχείο γεμάτο από το δροσερό νερό. Όμως το παιδί προτίμησε, αντί να δροσίσει με το νερό τα χείλη του, να πλύνει πρώτα το πρόσωπο του. Και ω του θαύματος! Μόλις το δροσερό νερό άγγιξε τους βολβούς των ματιών του παιδιού, το παιδί άρχισε να βλέπει! Κι ο απόστολος, που τον κοίταζαν όλοι με θαυμασμό, άρχισε να τους μιλά και να τους διδάσκει τη νέα θρησκεία. Το τέλος της ομιλίας πολύ καρποφόρο. Όσοι τον άκουσαν πίστεψαν και βαφτίστηκαν.
Την αρχή έκανε ο καπετάνιος με το παιδί του, που πήρε και το όνομα Ανδρέας. Κι ύστερα όλοι οι άλλοι επιβάτες και μερικοί ψαράδες που ήσαν εκεί. Πίστεψαν όλοι στον Χριστό που τους κήρυξε ο απόστολος μας και βαφτίστηκαν. Φυσικά το θαύμα της θεραπείας του τυφλού παιδιού, ακολούθησαν κι άλλα, κι άλλα. Στο μεταξύ ο άνεμος άρχισε να φυσά και το καράβι ετοιμάστηκε για να συνεχίσει το ταξίδι του. Ο απόστολος, αφού κάλεσε κοντά του όλους εκείνους που πίστεψαν στον Χριστό και βαφτίστηκαν, τους έδωκε τις τελευταίες συμβουλές του και τους αποχαιρέτησε.
Αργότερα, μετά από χρόνια, κτίστηκε στον τόπο αυτόν που περπάτησε και άγιασε με την προσευχή, τα θαύματα και τον ιδρώτα του ο Πρωτόκλητος μαθητής, το μεγάλο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, που με τον καιρό είχε γίνει παγκύπριο προσκύνημα. Κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές απ’ όλα τα μέρη της Κύπρου, ορθόδοξοι και ετερόδοξοι κι αλλόθρησκοι ακόμη, συνέρεαν στο μοναστήρι, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργό εικόνα του αποστόλου, να βαφτίσουν εκεί τα νεογέννητα παιδιά τους και να προσφέρουν τα δώρα τους, για να εκφράσουν τα ευχαριστώ και την ευγνωμοσύνη τους στον θείο απόστολο.
Κολυμβήθρα Σιλωάμ ήταν η εκκλησία του για τους πονεμένους. Πλείστα όσα θαύματα γινόντουσαν εκεί σε όσους μετέβαιναν με πίστη αληθινή και συντριβή ψυχής.
πηγη: bemary.com

Έρχονται πλωτά ξενοδοχεία για τους λάθρο;


plwtaxenodoxeia

Επιβεβαίωση ή διάψευση των πληροφοριών περί αναχώρησης δύο πλωτών ξενοδοχείων από την Ολλανδία προς τηνΑλεξανδρούπολη, που συνδυάζονται με την προσπάθεια της συγκυβέρνησης για μετατροπή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε ζώνη εγκατάστασης κέντρων «φιλοξενίας» λαθρομεταναστών, ζητά με ερώτησή του προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ. Όπως αποκαλύπτει ο βουλευτής Επικρατείας του κινήματος «τα προαναφερόμενα πλωτά ξενοδοχεία, θα φτάσουν στο μεγαλύτερο λιμάνι της Θράκης σε ημερομηνία που δεν προσδιορίζεται, αλλά πριν από τα Χριστούγεννα».
«Αληθεύει ότι αυτά τα πλωτά ξενοδοχεία, αν πράγματι τα έχετε παραγγείλλει, συνδυάζονται με τα απίστευτα σχέδιά σας για μετατροπή της περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε ζώνη εγκατάστασης Κέντρων «φιλοξενίας» λαθρομεταναστών;
«Με λίγα λόγια, σκοπεύετε οι φουρνιές των λαθρομεταναστών που προωθείτε από τα άλλα μέρη της Ελλάδας στη Θράκη, να τις εγκαταστήσετε και σε πλωτά ξενοδοχεία;», ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την παροχή πρόσθετων πληροφοριών (αν επιβεβαιώνονται) για τους σκοπούς της ενοικίασης αυτών των δύο πλωτών ξενοδοχείων. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης προς τους δύο υπουργούς: «Απευθύνομαι κοινοβουλευτικά για να επιβεβαιώσω (ενδεχομένως και να διαψευστώ) την πληροφορία ότι βρίσκονται εν πλω από την Ολλανδία προς την Αλεξανδρούπολη δύο πλωτά ξενοδοχεία. Αγνοώ αν είναι αυτοκινούμενα ή εάν κινούνται με ρυμουλκά.
Οι πληροφορίες μου από ναυτιλιακές πηγές είναι ότι θα φτάσουν στο μεγαλύτερο λιμάνι της Θράκης σε ημερομηνία που δεν προσδιορίζεται, αλλά πριν από τα Χριστούγεννα. Κατόπιν τούτων, σας ερωτώ; Επιβεβαιώνετε ή όχι τις σχετικές πληροφορίες μου; Αν τις επιβεβαιώνετε, ποιες πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να μου δώσετε για τους σκοπούς της ενοικίασης αυτών των δύο πλωτών ξενοδοχείων; Αληθεύει αυτά τα πλωτά ξενοδοχεία, αν πράγματι τα έχετε παραγγείλλει, ότι συνδυάζονται με τα απίστευτα σχέδιά σας για μετατροπή της περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε ζώνη εγκατάστασης Κέντρων «φιλοξενίας» λαθρομεταναστών; Με λίγα λόγια, σκοπεύετε οι φουρνιές των λαθρομεταναστών που προωθείτε από τα άλλα μέρη της Ελλάδας στη Θράκη, να τις εγκαταστήσετε και σε πλωτά ξενοδοχεία;» καταλήγει η ερώτηση. 

πηγη: makeleio

Οι Τούρκοι πιστεύουν στον Θεό αλλά όχι στον Αλλάχ!






Η ΥΠΑΡΞΗ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ "ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ" ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Xαστούκι στον Ερντογάν από την νεολαία του αφού, οι περισσότεροι νέοι πιστεύουν στον Θεό, αλλά όχι στον Αλλάχ. Εκρηκτικές διαστάσεις διαβλέπει κοινωνική έρευνα για τη νεολαία
Το Κοινωνικό, Οικονομικό και Πολιτιστικό Κέντρο Ερευνών (SEKAM- Sosyal, Ekonomik ve Kültürel Araştırmalar Merkezi'nin) στην Τουρκία, αποκάλυψε τις έννοιες του «χάους» και της «σύγχυσης» που κατατρέχουν  την τουρκική νεολαία και τονίζουν ότι η κατάσταση έχει φθάσει σε διαστάσεις που καθορίζονται ως σοβαρές.
Ποιο είναι το σοβαρό της υπόθεσης;
Ότι οι νέοι Τούρκοι παρότι που «δηλώνουν άθεοι, πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού, αλλά όχι στον Αλλάχ των μουσουλμάνων». Και αυτοί αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του λαού, που δεν καθορίζει τους εαυτούς τους ως ‘ισλαμιστές’.
Η έρευνα  από το SEKAM για τη νεολαία της Τουρκίας έδειξε ότι οι νέοι Τούρκοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ταυτότητας και προσδοκιών.  Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 81 επαρχίες και 352 οικισμούς σε ένα ηλικιακό εύρος από 15 ως 28 ετών που είχε την ονομασία « Έκθεση για την τουρκική νεολαία-χαρακτηριστικά νεότητας, προβλήματα, ταυτότητες και προοπτικές».
Η έρευνα καθορίζεται ως «πολύ-επίπεδη με τυχαία δειγματοληψία» στην οποία συμμετείχαν 5.541 άτομα.
Το ερευνητικό έργο έγινε από ένα επιτελείο αναγνωρισμένων καθηγητών (στο πρωτότυπο αναφέρονται τα ονόματα των Τούρκων καθηγητών).
Σύμφωνα με την έρευνα, από τους ερωτηθέντες, τελείως άθεοι ήταν 160 άτομα, ενώ ένα ποσοστό 61 τοις εκατό δήλωσε  δήλωσαν άθεοι, αλλά ότι, συγχρόνως,  πιστεύουν στη δημιουργία του κόσμου από το Θεό, αλλά δεν πιστεύουν στον Ισλαμισμό.
Συγκεκριμένα 61% πιστεύουν στην ύπαρξη ενός Θεού, αλλά όχι σε θρησκείες, το 18 τοις εκατό είπε απλά ότι πιστεύει κάπου, το 13 τοις εκατό ότι έχει αμφιβολίες και το 9 τοις εκατό ότι έχει τη δυνατότητα της επιλογής.
 Ποιο αξιόπιστο όργανο στην πολιτεία είναι ο στρατός
Στους συμμετέχοντες στην έρευνα ετέθη το ερώτημα «ποιο  είναι το θεσμικό όργανο που εμπιστεύεστε;»
Το 31,2 τοις εκατό των νέων δήλωσε ο Στρατός, ως πρώτη επιλογή, η Βουλή 21,4 τοις εκατό,  η κυβέρνηση 18,4 τοις εκατό, η προεδρία 7,3 τοις εκατό και 5,7 τοις εκατό οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και ακολουθούν η ισλαμική θρησκεία με 4,3 τοις εκατό και τα πολιτικά κόμμα στο χαμηλότερο σημείο με 2,9 τοις εκατό.
Bλέπουμε ότι ο Στρατός χαίρει ακόμα εκτιμήσεως στην τουρκική κοινωνία.
Πάντως ο ποιο σωστός όρος δεν είναι "άθεος" αλλά "άθρησκος" το οποίο δέιχνει ότι οι Τούρκοι ψάχνονται. Δεν είναι τυχαίο ότι η Αγία Γραφή πούλησε 8000000 αντίτυπα σε τρία χρόνια! Πολλοί μάλιστα είναι ύποπτοι "κρυπτοχριστιανισμού" αυτός είναι και ο λόγος που ο Ερντογάν βιάζεται να μετατρέψει σε τζαμιά όλες τις χριστιανικές εκλησίες.
Ο ίδιος άλλωστε είχε τρομοκρατηθεί στους εορτασμούς της Παναγίας του Σουμελά από το πλήθος πιστών που αντίκρυσε λέγοντας σε συνεργάτες του "από που ήρθαν όλοι αυτοί";
πηγη: defencenet.gr

Ιταλός "ξεβρακώνει" Kαμίνη και κυβέρνηση (vid)





Δυστυχώς έδειξε την πραγματική κατάσταση της Αθήνας...Ας δει καλά αυτό το βίντεο η ΕΛ.ΑΣ.. ο Δένδιας με την κυρία Κεφαλογιάννη. Την κατάσταση που εκτός από τους απελπισμένους κατοίκους του κέντρου..και τους τουρίστες..κάνει πως δεν την βλέπει κανείς άλλος.
Με μια κρυφή κάμερα μπήκε στα άδυτα των ναρκωτικών και αποκάλυψε στην Ιταλική τηλεόραση την πραγματική κατάσταση που βιώνουμε όλοι όσοι ζούμε στο κέντρο της Αθήνας..
Την ανυπαρξία του κράτους και την αδιαφορία των υπευθύνων Υπουργείων αλλά και του Καμίνη..που έχει το  θράσος να θέλει να διεκδικήσει και πάλι την δημαρχεία.
Επίσης έδειξε τι σημαίνει δημοσιογράφος και πως το ρεπορτάζ γίνεται στον δρόμο..και όχι από τα τηλέφωνα,τους "κύκλους" και τα "τετράγωνα" των πολιτικών γραφείων των κομμάτων.


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

πηγη: defencenet.gr

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Σαουδαραβική οικογένεια μαστιγώνει την υπηρέτρια! ΒΙΝΤΕΟ


saudiarabiawarning

Ένας ακόμη άγριος ξυλοδαρμός μιας σκλάβας ... οικιακής βοηθού από τους Σαουδάραβες αφέντες της.
Ο Σαουδάραβας εργοδότης κρέμασε την υπηρέτρια του ανάποδα από ένα γάντζο και την κτυπά έως ότου εκείνη λάβει την μορφή ενός αιματηρού πολτού.
Είναι βουτηγμένη στο αίμα από τα χτυπήματα των μαστίγιων και μπαστουνιών που χρησιμοποιούν οι Σαουδαραβες άνδρες για να«συνετίσουν» τις οικιακές σκλάβες τους.
Αυτοί είναι οι φνατικοί ουαχαμπιστές που χρηματοδοτούν εξτρεμιστικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο και ειδικά στο χάος της Συρίας.


πηγη: prisonplanet.gr


ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: «ΓΙΝΑΜΕ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΑ;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΦΟΝΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ - ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ!




ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Ο Θεός να βάλει το χέρι του!!! Δυστυχώς, τα δάκρυα του Ταξιάρχη προειδοποιούσαν μέρες πριν, για το κακό που ήρθε σήμερα! Αξιοσημείωτο το γεγονός πως η κατάσταση ήταν χειρότερη στην Ιαλυσό, δηλαδή στην περιοχή όπου δάκρυσε η εικόνα του Ταξιάρχη!!!

Μία νεκρή και δύο αγνοούμενοι από πλημμύρες στη Ρόδο

Νεκρή ανασύρθηκε το βράδυ της Παρασκευής από κοίτη χειμάρρου στη Γέφυρα Μαριτσών -μεταξύ Παστίδας προς Κρεμαστή- στην περιοχή της Ιαλυσού Ρόδου, 40χρονη γυναίκα. Αγνοούνται δύο ακόμη άτομα τα οποία επέβαιναν σε όχημα που παρασύρθηκε στον χείμαρρο της Κρεμαστής, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε τη Ρόδο.
Η γυναίκα που έχασε τη ζωή της δεν οδηγούσε αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ροδιακή, οι πρώτες εκτιμήσεις οδηγούν τους αξιωματικούς της αστυνομίας και της πυροσβεστικής που ασχολούνται με την υπόθεση στην εκτίμηση ότι βρέθηκε στο σημείο κοντά στο ποτάμι με τα πόδια και παρασύσθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής.
Αγνοούμενοι είναι από τις 4:30 δύο εκπαιδευτικοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα 50 και 27 ετών αντίστοιχα. Στο αυτοκίνητό τους επέβαινε και ένας συνάδελφός τους, ο οποίος πρόλαβε να γαντζωθεί από τη γέφυρα που περνά πάνω από τον χείμαρρο και εντοπίστηκε τελικά σώος.
Εθελοντές και πεζοπόρα τμήμα διεξάγουν έρευνα παραπλεύρως του χειμάρρου προκειμένου να εντοπίσουν τους δύο αγνοούμενους.
Ένα ακόμα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα άτομο πιστεύεται ότι παρασύρθηκε και στην περιοχή Αρχάγγελος. Δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν επίσης από ένα ακόμα ΙΧ που είχε ακινητοποιηθεί στην περιοχή του ποταμού της Κρεμαστής.
Οι πληγείσες περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έπειτα από αίτημα του Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου και του δημάρχου της Ρόδου. Το πρωί του Σαββάτου θα μεταβεί στη Ρόδο ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο Super Puma, στο οποίο θα επιβαίνει και η γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου. Μέχρι τις 20.00 το βράδυ της Παρασκευής η Πυροσβεστική είχε δεχθεί τουλάχιστον 130 κλήσεις για παροχή βοήθειας και απάντληση υδάτων. Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και ζημιές στο οδικό δίκτυο σε αρκετές περιοχές του νησιού. 
 Η ισχυρή βροχόπτωση εκδηλώθηκε περίπου στις 3 το το απόγευμα και διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Η κακοκαιρία (σημειώθηκε επίσης χαλαζόπτωση στις περιοχές Τρεις, Ιξιάς Ιαλυσού και Κρεμαστής) έπληξε το βόρειο τρίγωνο του νησιού, όπου πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα.
 Ενδεικτικό είναι ότι η οδός Ηρακλειδών στην Ιαλυσό μετατράπηκε σε ποτάμι με ύψος νερού κοντά στο μισό μέτρο. Αντίστοιχη ήταν η κατάσταση στους δρόμους από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή.



ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ. ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟ!!!


Το συγκλονιστικό φωτογραφικό άλμπουμ του Narcis Virgiliu για τις εκτρώσεις φιλοξενείται στη ρουμανική ιστοσελίδα provitabucuresti. Η provita παρακινεί να ρίξουμε μια ματιά σε αυτές τις εικόνες και να απαντηθεί η παρακάτω ερώτηση:
Αν η έκτρωση είναι ένα «δικαίωμα των γυναικών” πού ήταν τα δικαιώματα του παιδιού;
imagini avort
imagini avort
imagini avort
imagini avort
imagini avort
imagini avort
imagini avort
imagini avort
imagini avort


ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΝΑ ΔΩ ΤΗ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΨΥΧΗ ΡΕ.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΛΑΔΩΜΑΤΑ .....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!


Πρόταση νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ





Πρόταση νόμου που κατοχυρώνει το δικαίωμα και των ομόφυλων ζευγαριών στη σύναψη Συμφώνου Ελεύθερης Συμβίωσης και που εξομοιώνει το θεσμικό πλαίσιο του τελευταίου με εκείνο του πολιτικού γάμου, κατέθεσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει πως «η σύναψη γάμου ή συμφώνου συμβίωσης στη χώρα μας, νοείται και επιτρέπεται μόνο μεταξύ ετερόφυλων ζευγαριών. Ως αποτέλεσμα, ένας σημαντικός αριθμός προσώπων αποκλείεται στην Ελλάδα από την άσκηση του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου».
«Η παντελής απουσία θεσμικής ρύθμισης και η απόλυτη αδυναμία άσκησης του δικαιώματος ομόφυλων προσώπων στην οικογενειακή ζωή, λόγω και της απουσίας αποτελεσματικών ένδικων μέσων για τη διεκδίκησή του στη χώρα μας, οδήγησε σε προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και σε πρόσφατη καταδίκη της χώρας μας, για παραβιάσεις του άρθρου 8 (δικαίωμα στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) και του άρθρου 14 (απαγόρευση διακρίσεων) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. [...]
Στις 7 Νοεμβρίου 2013 ελήφθη η ως άνω απόφαση, με την οποία κρίθηκε ότι η χώρα μας παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου.
πηγη: defencenet.gr

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Η Μυρτώ βγήκε από το νοσοκομείο για να κοινωνήσει


mirtw 0

Την πρώτη της έξοδο από το νοσοκομείο «Σπόλτιγκ» της Βοστώνης όπου νοσηλεύεται, έκανε η 16χρονη Μυρτώ από την Πάρο προκειμένου να επισκεφθεί με την μητέρα της την ελληνική Εκκλησία όπου τελέσθηκε ευχέλαιο και παράκληση για την υγεία της.
 
Περίπου 70 γυναίκες μαζί με τις κόρες τους παρακολούθησαν την συγκινητική τελετή στον ναό των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν, μετά το τέλος της οποίας ο ιερέας π. Δημήτριος Τόνιας κοινώνησε το κορίτσι που δίνει τη μεγάλη μάχη.
 
«Είμαι τρομερά συγκινημένη από τον κόσμο που ήλθε να προσευχηθούμε μαζί και αφάνταστα υποχρεωμένη σ’ όλη αυτή την αγάπη που μου δείχνουν και δεν ξέρω κι εγώ πώς θα μπορούσα να ανταποδώσω» είπε στον δημοσιογράφο κ. Θ. Καλμούκο της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ» η μητέρα του κοριτσιού, κα. Μαίρη Κοτρότσου.
 
«Ήλθαν πολλά παιδιά, ήταν πολύ συγκινητικό κι ο κόσμος ήταν πολύ συγκινημένος» συμπλήρωσε η κα Κοτρότσου που σημείωσε πως «ενώ φοβόμουν ότι η Μυρτώ δεν θα άντεχε τόσες ώρες, ωστόσο άντεξε και στην ακολουθία και στο φαγητό μετά χωρίς να κλάψει. Μάλιστα, μία κυρία είχε φροντίσει κι είχε φέρει ένα σκυλί και το είχε βάλει δίπλα της κι όπως ήταν κι όλα τα άλλα παιδιά έδειχνε ότι την ευχαριστούσε».
 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες οι ομογενείς πραγματοποίησαν με επιτυχία έρανο, προκειμένου να αγοραστεί ειδικό ιατρικό μηχάνημα το οποίο χρειάζεται για την σίτιση και την επικοινωνία του κοριτσιού. 

πηγη: defencenet.gr

Η ερώτηση για την Ατζέντα 21 και το Σιδερένιο Βουνό που δεν έλαβε ποτέ απάντηση




Η εκπομπή του Ν. Χατζήνικολαου στις 18-11-13 στο κανάλι Στάρ "Στόν Ενικό" είχε κεντρικό θέμα τα ακίνητα.

Ενας απο τους προσκεκλημένους στο κοινό ρώτησε τους πολιτικούς αν έχουν ακούσει για την Ατζέντα 21. Μάλιστα είχε αντιγράψει το κείμενο αυτολεξεί απο τον τόμο "0" του "Γιατί και πως ζούν ανάμεσά μας" στην αναφορά του Δημοσθένη Λιακόπουλου για την Ατζέντα 21 και το Σιδερένιο Βουνό (Iron Mountain).

Η ερώτηση που τέθηκε ήταν η εξής:

Ηθελα να ρωτήσω αν έχετε ακόυσει για την Ατζέντα 21.
Στις 14 Ιουνίου του 1992 υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, 178 αρχηγοί κρατών συγκεντρώθηκαν στο Ρίο Ντέ Τζανέιρο και υπέγραψαν το σχέδιο λειτουργίας του κόσμου για τον 21ο αιώνα, ουσιαστικά για μετά το 2005.


Απάντηση φυσικά δεν υπήρξε καμμία απο κανέναν πολιτικό απο οποιαδήποτε παράταξη! Κανέναν παρευρισκόμενο δημοσιογράφο αλλά και το ίδιο τον Νίκο Χατζίνικολαου που είπε στόν άνθρωπο που υπέβαλλε την ερώτηση ότι πρέπει να τελειώσει με αυτά που λέει .. ειρωνεύοντας τον οτι διαβάζει μέσα απο τις σημειώσεις του.

Η αποφυγή για απάντηση απο όλους τους προσκεκλημένους όλων των κομμάτων αλλά και απο τον ίδιο τον Χατζηνικολάου ήταν προκλητικά εμφανής. Ο λόγος που δεν θέλουν να μαθευτούν πρός τον απλό λαό τα σχέδια της Νέας τάξης πραγμάτων είναι ο εξής:

Για να συνεχίσουν να μας εξοντώνουν μέχρι να αφανίσουν ολόκληρη την μεσαία τάξη. Οι μέν πολιτικοί, αν αναφερθούν π.χ στη Ατζέντα 21, αμέσως στις επόμενες εκλογές θα έχουν διωχθεί απο το κόμμα τους. Οι δέ δημοσιογράφοι αν ανοίξουν το στόμα τους θα διωχθούν απο τα μεγάλα κανάλια για να μην πώ ότι θα εξαφανιστούν γενικά απο το προσκήνιο.

Η τοπική Ατζέντα 21 στην Ελλάδα όπως έχουμε αναφερθεί απο την Αθέατη γνώση πολλές φορές, προωθείται ύπουλα απο το παρασκήνιο μέσα απο τα μνημόνια ώστε να μην μπορέσει να καταλάβει ο κόσμος την ύπαρξη της.

Η Ατζέντα 21 θα εξαλείψει όλες τις ιδιωτικές εκτάσεις. Ο πληθυσμός θα πρέπει να περιοριστεί και να ζεί σε "Πράσινες Κοινότητες" που θα είναι ένα προϊόν της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Με άλλα λόγια Θα εκμεταλλευτούν το σύνολο των εκτάσεων, και την επανεγκατάσταση του πληθυσμού σε περιοχές που θα βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους.

Θα καταργηθεί πλήρως η ιδιοκτησία και όλες οι εκτάσεις θα ελέγχονται απο μια "παγκόσμια διακυβέρνηση" για την σωστή διαχείρηση τους. Εξ ού και οι φόροι στην ακίνητη περιουσία.

Η Ατζέντα 21 επιβάλλει ότι η γη δεν μπορεί να ανήκει σε ιδιώτες, αλλά στο κράτος. Και για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να πληρώνονται δυσβάσταχτοι φόροι στην ιδιοκτησία.

Με την στημένη οικονομική κρίση και τους πάσης φύσεως αβάσταχτους φόρους που βάζουν στους πολίτες, είναι αναμενόμενο οτι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην αποπληρωμή των χρεών τους.

Παρόμοια ερώτηση για την Ατζέντα 21 είχε τεθεί απο τι κοινό στην ίδια εκπομπή το περασμένο έτος στην Θεοδώρα Μπακογιάννη. Τότε η απάντηση που έδωσε και την έφερε σε δύσκολη θέση ήταν ότι "όλα αυτά είναι θεωρίες συνομωσίας".

Δείτε ολόκληρο το βίντεο απο την ερώτηση και τις άσχετες απαντήσεις τους.




πηγη: atheatignosi


Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ


POLICE DRONES USA


Σήμερα Τα Εισόδια της Θεοτόκου


Τα Εισόδια της Θεοτόκου. Πίνακας του Τζιοβάνι Μπατίστα Τσίμα

Θεομητορική εορτή της Χριστιανικής Εκκλησίας, με την οποία τιμάται η είσοδος για τους Ορθοδόξους και η εμφάνιση για τους Καθολικούς (Presentazione della Beata Vergine Maria) της μικρής Μαριάμ (Μαρίας) μαζί με τους γονείς της Ιωακείμ και Άννα στο Ναό του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ, προκειμένου η μέλλουσα Θεοτόκος να αφιερωθεί στον Θεό. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου και από τις δύο Εκκλησίες, ενώ στις 4 Δεκεμβρίου τη γιορτάζουν οι χριστιανούς που ακολουθούν το παλαιό Ιουλιανό ημερολόγιο (Παλαιοημερολογίτες).
Η αναφορά για το περιστατικό των Εισοδίων της Θεοτόκου δεν γίνεται σε κάποιο από τα βιβλία της Καινής Διαθήκης, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά σε δύο απόκρυφα Ευαγγέλια: το Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου (κεφ. 6-7) και το Ευαγγέλιο του Ψευδο-Ματθαίου. Σύμφωνα με αυτά, οι ευσεβείς γονείς της Θεοτόκου, Ιωακείμ και Άννα, έπειτα από εικοσαετή έγγαμο βίο, ήσαν άτεκνοι και παρακαλούσαν θερμά τον Θεό να τους χαρίσει ένα παιδί. Ο Θεός τους ανάγγειλε με Άγγελο ότι η επιθυμία τους θα εκπληρωθεί και η Άννα έμπλεη χαράς υποσχέθηκε να αφιερώσει το παιδί στον Θεό. Πράγματι, η Άννα έμεινε έγκυος και μετά από εννέα μήνες απέκτησε κόρη, τη Μαριάμ (Μαρία).

Όταν η Μαριάμ έγινε τριών ετών, οδηγήθηκε από τους γηραιούς γονείς της στο Ναό του Σολομώντος, προκειμένου να εκπληρωθεί το τάμα τους προς τον Θεό. Η Μαρία ανήλθε μόνη της τα 15 σκαλοπάτια που οδηγούσαν στον Ναό και παραδόθηκε από τους γονείς της στα χέρια του ιερέα Ζαχαρία. Αυτός την αγκάλιασε, την ευλόγησε και είπε: «Εμεγάλυνε ο Κύριος το όνομά σου σε όλες τις γενεές. Με σένα θα ευλογηθούν τα έθνη και ο Κύριος θα λυτρώση τους υιούς του Ισραήλ». Στη συνέχεια ανέβασε την τριετή Μαρία στο εσωτερικό του θυσιαστηρίου, όπου ο Θεός της πρόσφερε τη Χάρη του. Το νεαρό κορίτσι υπηρέτησε τον Ναό μέχρι τα 14 χρόνια του, οπότε αρραβωνιάστηκε τον Ιωσήφ και στη συνέχεια έγινε η μητέρα του Ιησού Χριστού.

Τα Εισόδια της Θεοτόκου καθιερώθηκαν ως εκκλησιαστική εορτή κατά τον 7ο αιώνα, πρώτα στην Ανατολή και πολύ αργότερα στη Δύση. Αναφορές υπάρχουν στα γραπτά του Αγίου Μάξιμου του Ομολογητή και των πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως Ταράσιου και Γερμανού. Με τα Εισόδια της Θεοτόκου συνδέεται και η βασιλική της Αγίας Μαρίας της Νέας, που χτίστηκε δίπλα στα ερείπια του Ναού του Σολομώντος και εγκαινιάστηκε στις 21 Νοεμβρίου 543 από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Εξ αυτού του γεγονότος φαίνεται να επελέγη από την εκκλησία ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στις 21 Νοεμβρίου. Επί αυτοκράτορος Μανουήλ Α' Κομνηνού (1143-1180) καθιερώθηκε ως ημέρα αργίας για το Βυζάντιο.
Στις μέρες μας, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάζονται τα Εισόδια της Θεοτόκου στα Χανιά, τη Λειβαδιά, την Αμφίκλεια και την Κίμωλο. Αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου είναι η Καπνικαρέα, το θαυμάσιο αυτό βυζαντινό ναΐδριο του 11ου αιώνα, που βρίσκεται στο μέσο της οδού Ερμού στην Αθήνα. Στις 21 Νοεμβρίου γιορτάζουν ο Παναγιώτης, η Μαρία, η Δέσποινα, αλλά και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις γιορτάζουν την «Υπέρμαχο στρατηγό» τους.

Απολυτίκιον

Σήμερον της ευδοκίας Θεού το προοίμιον, και της των ανθρώπων σωτηρίας η προκήρυξις. Εν ναώ του Θεού τρανώς η Παρθένος δείκνυται, και τον Χριστόν τοις πάσι προκαταγγέλλεται. Αυτή και ημείς μεγαλοφώνως βοήσωμεν˙ Χαίρε της οικονομίας του Κτίστου η εκπλήρωσις.

Λαογραφία

  • Ιδιαίτερα σημαντική είναι η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου για τους αγρότες, που την ονομάζουν, «της Παναγιάς της Αρχισπορίτισσας», της «Μεσοσπορίτισσας» ή της «Ξεσπορίτισσας», ανάλογα σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σπορά. Λέγεται και «Πολυσπορίτισσα», επειδή την ημέρα αυτή συνηθίζουν να βράζουν σπόρους από τα γεωργικά τους προϊόντα, που άλλα τρώγουν και άλλα προσφέρουν για τα «χρόνια πολλά» και την ευδοκίμηση της σποράς. Σπόρους πηγαίνουν για ευλογία και στην εκκλησία.
  • Συνηθίζονται και μετεωρολογικές προβλέψεις. Όπως λέγουν «την ημέρα αυτή βασιλεύει η Πούλια, και όπως θα κάμει αυτή τη μέρα, θα κάμει και τις κατοπινές σαράντα μέρες».

πηγη:  http://www.sansimera.gr

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Προς την καθιέρωση του Bitcoin ως μέσου online πληρωμών;


bitcoin-logotupo

Σημαντική άνοδο σημείωσε η αξία του διαδικτυακού νομίσματος Bitcoin, ξεπερνώντας τα 600 δολάρια, μετά από σχετική ακρόαση σε ειδική επιτροπή στη Γερουσία των ΗΠΑ.
Η Επιτροπή Εθνικής Ασφαλείας και Κυβερνητικών Θεμάτων εξετάζει τους κινδύνους και τα πλεονεκτήματα του Bitcoin για την κυβέρνηση και την κοινωνία εν γένει. Στην ακρόαση αναφέρθηκε ότι τα εικονικά συναλλάγματα αποτελούν «νόμιμη οικονομική υπηρεσία», με τα ίδια πλεονεκτήματα και ρίσκα που συνεπάγονται άλλα συστήματα online πληρωμών.
Αφορμή για την ακρόαση ήταν η υπόθεση του κλεισίματος από το FBI και της «ανάστασης» του Silk Road, του διαβόητου online καταστήματος ναρκωτικών και άλλων παράνομων αγαθών, οι χρήστες του οποίου χρησιμοποιούσαν Bitcoins για τις αγοραπωλησίες του.
Στο πλαίσιο της ακρόασης ζητήθηκαν οι απόψεις στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενώ κατατέθηκαν και αναφορές του FBI και της Fed.
Όπως δήλωσε ο γερουσιαστής Τόμας Κάρπερ, επικεφαλής της επιτροπής, τα εικονικά συναλλάγματα, και κυρίως το Bitcoin, έχουν «αιχμαλωτίσει τη φαντασία κάποιων, τρομάξει κάποιους άλλους και μπερδέψει απίστευτα εμάς τους υπόλοιπους».
Από πλευράς του, το FBI επισημαίνει ότι αναγνωρίζει πως τα virtual συναλλάγματα παρέχουν «νόμιμες» οικονομικές υπηρεσίες, αλλά θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενα εκμετάλλευσης από κακόβουλα άτομα. Τη συγκεκριμένη άποψη συμμερίζεται και η Μιθίλι Ραμάν, στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία επεσήμανε ότι είναι αυξημένη η χρήση διαδικτυακών νομισμάτων από εμπόρους ναρκωτικών, διακινητές παιδικής πορνογραφίας και άτομα που βρίσκονται πίσω από μεγάλης κλίμακας απάτες. Παράλληλα, ο Έντουαρντ Λόουερι, ειδικός πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για ψηφιακά νομίσματα να λειτουργήσουν εντός των υπαρχόντων πλαισίων νόμων και κανονισμών.
Το Bitcoin παραμένει «μικρό» σε σχέση με τα πραγματικά, επίσημα νομίσματα του κόσμου, ωστόσο από την εμφάνισή του το 2008 (δημιουργός του είναι ένας ανώνυμος προγραμματιστής, συλλογικά γνωστός πλέον με το ψευδώνυμο Σατόσι Νακαμότο) έχει καταστεί δημοφιλές όσον αφορά στις online πληρωμές. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Bitcoincharts, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 12 εκατομμύρια Bitcoins. Στην ιστοσελίδα - ανταλλακτήριο Mt. Gox, η αξία του Bitcoin υπερέβη τα 619 δολάρια τη Δευτέρα, τη στιγμή που στα τέλη του Οκτωβρίου βρισκόταν στα 200 δολάρια. Σύμφωνα με τους New York Times, σε κάποια ανταλλακτήρια η αξία του Bitcoin ξεπέρασε ακόμη και τα 700 δολάρια, ενώ η συνολική αξία των νομισμάτων που υπάρχουν στην αγορά εκτιμάται πως ξεπερνά τα επτά δισ. δολάρια.
Σύμφωνα με το BBC, το κλείσιμο του Silk Road και η ακρόαση στη Γερουσία έχουν δημιουργήσει την εντύπωση πως η αξία του ανεβαίνει καθώς όλο και περισσότεροι επενδυτές θεωρούν ότι το Bitcoin αρχίζει να γίνεται αποδεκτό και από το ευρύ κοινό.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times, η εν λόγω ακρόαση, σε συνδυασμό με τις τοποθετήσεις των ομοσπονδιακών αρχών, αποτελεί ένδειξη πρόθεσης αποδοχής και καθιέρωσης του Bitcoin ως μέσου online πληρωμών. 

πηγη: naftemporiki